Kleine spruit, heb je mijn ogen?

Kleine Jodi en Kleine spruit. Nu ik het zo zie, vind ik het wel meevallen

Kleine Jodi en Kleine spruit. Nu ik het zo zie, vind ik het wel meevallen

Het idee dat ik een mini Stef zou krijgen, vond ik fantastisch. Ik zag al helemaal zo’n klein mannetje voor me met de knappe kop van mijn lief. Dat zag ik wel zitten. Vaak lijkt de kleine spruit op de vader als hij of zij net geboren is. Is dat echt waar? Of willen mensen dat heel graag? Ik was na zijn geboorte echt super benieuwd, maar heel eerlijk; ik had geen idee op wie onze kleine spruit leek en al ons kraambezoek dacht er hetzelfde over.

Al toen onze spruit nog veilig in mijn buik zat, werden 3d echo’s vergeleken met de baby foto’s van mij en mijn lief. We zagen mijn neus, mijn kin, zijn vorm hoofd, zijn lippen, zijn ogen. Of wilden we dat graag zien?

Mini Stef

Spruitje bij 27 weken. Mijn lief rechts boven en ik rechts onder

Spruitje bij 27 weken. Mijn lief rechts boven en ik rechts onder

Veel dingen die ik van te voren had bedacht waren anders. Ik zocht gelijkenissen van mijn lief in mijn spruit. Misschien het afwachtende in nieuwe situaties? Of is dat niet iets wat ik al kan herkennen? De kraamhulp gaf aan dat onze spruit de oogopslag van mijn lief heeft. JEUJ MIJN KLEINE STEF!!!

Maar wat ben ik stiekem ook trots als iemand me verteld dat onze spruit op mij lijkt. Dat hij dezelfde trekjes heeft die ik had als een baby, zowel fysiek als qua gedrag. Ik wilde een mini Stef, maar wat zou het stiekem ook leuk zijn als het een mini-me is.

Mijn genen heb je meegekregen. Lijk je echt op mij? Dit zijn in ieder geval de dingen die vooral je oma, mijn mama, in jou herkent. Dingen die ik ook deed….

 • Borstvoeding…Onze spruit snapte er niks van de eerste dagen. Hij probeerde aan te happen, liet weer los en raakte gefrustreerd. Ik probeerde van alles, maar hij kreeg niet meer dan 3 slokken binnen. Hij snapte niet wat hij met zijn tong moest doen. Kraamhulp, lactatiekundige iedereen vond het heel vreemd. Met een tepelhoedje en stug volhouden, kon hij na 3 weken alle voedingen uit de borst drinken. Ra ra ra.. Wie deed er hetzelfde met de borstvoeding kort na de geboorte? Yep, IK. Ik snapte er niks van en raakte gefrustreerd (aldus mijn moeder). Toeval? Dat kan… we weten het niet.
  In deze foto zeiden veel mensen gelijkenis te zien, JAAAA

  In deze foto zeiden veel mensen gelijkenis te zien, JAAAA

 • Onze kleine reus. Mijn lief en ik waren beiden 8 pond als new born, net als onze spruit. Die 8 pond zijn nog tot daar aan toe, maar de snelheid waarmee onze spruit daarna groeit, dat was bij zowel mijn lief als bij mij ook zo. 11,5 kilo bij 9 maanden voor onze spruit. Nu snap ik ook de foto waarop de oma van mijn lief, hem niet vast kon houden. Want, Te groot….
 • Sorry voor alle mama’s met slapeloze nachten, maar ik ben zo’n irritante moeder die kan zeggen dat haar kind vanaf 3 weken doorsliep. Wij waren er ook van geschrokken die eerste nacht, maar vanaf toen sliep hij in ieder geval tot 6 uur en dit werd gaandeweg steeds langer. Ook ik bezorgde als baby, mijn ouders ook al snel goede nachten . Toeval?
 • Mijn oma zei vroeger altijd over mij dat ik lood in mijn kont had. Zo zwaar voelde ik om op te tillen. Ik liet me gewoon hangen en gaf niks mee. Die 11,5 kilo van onze spruit geven ook nog niks mee, hij houdt er van lekker te hangen en voelt soms echt als blok beton om op te tillen. Ik snap mijn oma nu wel…. en weer de vraag; Toeval?
 • Hij gaat nu steeds meer op je lijken, zei een vriendin laatst. Jeuj…. Ook mensen die ik al een paar weken niet heb gezien, zeggen dat onze spruit een kopietje van mama is.
 • De volgende is nog niet zo’n duidelijke, maar ik vond het wel opvallend. Toen we onze spruit gingen ophalen op het kinderdagverblijf, vertelde de leidster ons dat onze spruit praat in zijn slaap. WAT? Toeval of niet….maar, ik vertel soms blijkbaar hele verhalen over Oasis (dat drinken uit Frankrijk) en kannen met warme chocomel en slagroom.
 • Mijn moeder zei vroeger altijd dat ik zo’n mooie ogen had als ik sliep. En bedankt mam, dacht ik dan. maar ze bedoelde dat ik zo’n vredige rustige ogen had, ofzoiets. Je raadt het al, onze spruit heeft dezelfde ogen als hij slaapt, zegt mijn moeder.
 • Qua eten lijkt hij ook op mij, maar waarschijnlijk ook op 100 andere kinderen. Mijn zussen deden dit echter niet zo. Onze spruit eet alles en meteen goed en veel. Hij vindt het allemaal lekker en hij heeft eigenlijk nooit echt moeilijk gedaan. Ik hield ook al jong van lekker eten….Toeval?
 • Geloof het of niet, maar als baby viel ik niet heel erg op. Zo kwam mijn oma er pas na een uur achter dat ik rustig in de box zat te spelen. Wat was ze boos op zichzelf, want ze had me helemaal niet opgemerkt. Onze spruit kan ook heerlijk rustig spelen, in de box of op het kleed. Hij kan zichzelf meestal goed vermaken, heerlijk.
  Jodi slaapt

  Jodi slaapt

 • Mijn slaaphouding was vaak met benen opgetrokken en voeten over elkaar. Meer kinderen doen dit dat weet ik, maar ook dit was bij ons thuis typisch iets van mij. Op het kinderdagverblijf hadden ze hem opeens ook zo in bed gevonden. Ook thuis ligt hij regelmatig heerlijk met dat kontje in de lucht te slapen. Ik smelt….

Zoals ik al zei, het kan allemaal toeval zijn. Misschien wil ik wel te graag gelijkenissen zien, maar hij heeft toch niet voor niks ook mijn genen. Het zou misschien toch kunnen?
Toen ik vandeweek op het werk van mijn lief kwam, zeiden ze. Och kijk, echt een kleine Stef. Ik was eerst verbaasd, maar toen stiekem ook heel trots. Zou hij een echt mengelmoesje worden? Echt van ONS? Maar eens goed gaan kijken wat ik van mijn lief in onze spruit herken.

Herkennen jullie of je ouders veel van jullie in jullie spruiten? en wat dan?

Tot snel,

Liefs Jodi

Volg:
Share:

8 Reacties

 1. 18 maart 2016 / 09:58

  Wat ontzettend bijzonder dat jullie zoveel gelijkenissen hebben! Echt heel tof om te lezen 🙂 Ik zie jou en Stef allebei in Raf 😉

  • Liefthuis
   Auteur
   18 maart 2016 / 16:42

   Ja toch wel bijzonder he, of het nu toeval is of niet

 2. 18 maart 2016 / 10:33

  Wat heerlijk dat je kind al zo snel doorsliep. Dat is toch een fijn cadeautje!

 3. 18 maart 2016 / 11:07

  Mijn dochter is bijna een kopie van mij, ze lijkt echt veel op me. Ze gaat nu weer een beetje meer op mn man lijken, toen ze net een paar dagen oud was leek ze ook op hem. Ik vind het leuk.om te zien hoe ze iedere keer veranderd

  • Liefthuis
   Auteur
   18 maart 2016 / 16:42

   Wat grappig, ik ben ook heel benieuwd, wat ik allemaal van mijn lief ga herkennen.

 4. 18 maart 2016 / 17:33

  Super leuk stukje. En zoals ik je pas al zei heb ik wat onderwerpen in de maak en zo ook deze. Op die foto van jullie samen lijkt hij zeker sprekend op jou

 5. 19 maart 2016 / 19:05

  Dat vergelijken is echt typisch, vooral de grootouders doen dit bij Lenne vaak.. Mijn vriend vindt het vooral irritant aangezien hij vindt dat Lenne gewoon zichzelf is en niet altijd moet vergeleken worden met ons.. Ik vind het totaal niet erg dat ze dat zeggen dat hij of ik dat ook deden als kind.. Misschien is het puur toeval, maar ik denk dat je toch bepaalde zaken doorgeeft qua gedrag ook.. Lenne leek in het begin heel erg op haar papa, maar nu horen we dat het een mengelmoes is 🙂

  • Liefthuis
   Auteur
   20 maart 2016 / 12:17

   Oow ja dat snap ik ook wel van je vriend, maar ik vind het vooral heel leuk en bijzonder dat hij dingen van ons heeft.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *