Kleuter en peuter praat – Leukste uitspraken van de mannen…

Oow wat hou ik toch van die peuter en kleuter praat. Ze zijn al net zo’n kletskousen als hun moeder en dan komen er soms ook hele grappige dingen uit hun mond. Het blijft heerlijk om alle uitspraken te horen. Iedere fase heeft weer nieuwe bijzondere uitspraken en het feit dat we nu een kleuter en een peuter hebben, maakt het extra gezellig.

Uitspraken die ik wil onthouden schrijf ik vaak even snel in mijn notities en daarna neem ik ze over in mijn uitsprakenboekjes voor de mannen. Dus daar ben ik ingedoken en ik deel een aantal van de leukste.

 • IK MOET SLUIPEN, klinkt het regelmatig uit volle borst door de badkamer of keuken. Ze zijn helemaal weg van carnavalsmuziek en zo kwam er ook een echte carnavals kraker voorbij… Ik moet zuipen… zingen ze eigenlijk.. maar hun versie met sluip bewegingen vind ik veel leuker, dus ik sluip lekker mee.
 • Raf toen hij 3,5 was: We vertellen dat mijn zus haar relatie over is en hij reageert heel verdrietig en vraagt me; ‘Met wie moet Nikki nou spelen?’ Schatje toch…
 • Nog een oudje van Raf: We doen kaneel over de appels voor de appeltaart en jij vraagt… ‘Mama hoe hebben ze de kameel eigenlijk dood gemaakt?’
 • Raf: ‘Mama hoe gaat jouw buik eigenlijk open?’ Hij bedoelde natuurlijk hoe Lua er uit kwam…
 • Raf: In de vouwwagen slaapt hij in een stapelbedje en hij zegt dat het een beetje waait bij zijn hoofd. Dus ik zeg dat hij dan andersom moet gaan liggen… Waarop hij zegt ‘Maar daar is het donker…‘ het duurde even voor ik snapte wat hij bedoelde maar hij dacht dat hij in zijn slaapzak andersom moest liggen.. dus met zijn hoofd onderin zijn slaapzak.
 • Raf: Mama zullen we zonnetjes doen? Ik heb vanalles bedacht hoe we dit konden doen. Ik vond het wel leuk klinken. Hij bleek sommetjes te bedoelen.
 • Raf: Ineens uit het niets terwijl wij buiten eten… ‘Mama hoe ziet bijenpoep er eigenlijk uit?’ Let’s google that
 • Pip: ‘Mama als ik de hik heb mag ik dan ook naar school?‘ In Brabant is het een ding om te zeggen dat je groeit als je de hik hebt, dus hij denkt als ik maar genoeg hik word ik vanzelf groot genoeg.
 • Pip: ‘Jaaaa lekker ijs… Ik wil een vlieger ijsje’ (hij bedoelde raket)
 • Pip: Ik hou van de gesprekken met onze mannen over de gewone dingen. Dus ook de vraag; Wanneer ben je een opa en een oma? stelden we aan de mannen… waarop Pip zei; ‘Als je oudjaar bent’
 • Voor een flauwe foto had ik een keer een waterpistool nodig en die vond Raf de volgende ochtend. Hij zei; ‘Heeft mama met mijn waterpistool gespeeld? Maar mama’s en papa’s spelen toch niet? die werken.’
 • Pip: Toen we samen door foto’s keken van een paar jaar geleden en een foto van Raf zagen zei jij heel enthousiast. ‘Hey dat is Raf, toen Raf nog Pip was. Liefie…
 • Pip: ‘Hey mama, als wij 18 zijn heb jij drie papa’s’ Was jouw redenatie toen we het er over hadden dat jullie net zo groot worden als papa, misschien wel als jullie 18 zijn.
 • Op de vraag wat je doet als je groot bent… is jullie antwoord; Eitjes koken in de grote pan, grote dingen opruimen, zware kerstbomen tillen, een dak repareren en als je groot bent eet je broccoli en sla en drink je champagne en soms bier. Je kan wel raden wanneer ik dit vroeg, maar hoe lief die redenatie.
 • Pip: Als ik je ophaal bij het kinderdagverblijf zeg jij; Mama ik ben gevallen op de platte plank…. Ik keek de leidster vragend aan… zij snapte het eerst ook niet, maar hij bedoelde het platte land…
 • Pip: Trots kom jij met je nieuwe schoenen aan… ‘Mama wil je mij even helpen met de pikkeplant?’
Volg:
Share:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *