Klus zolder update…Kinderkamer in de maak…

Laatst konden jullie mijn inspiratie voor de grote jongens kamer van onze spruit al zien. Zijn kamer komt op zolder en daarvoor moet er nog flink wat gebeuren. We hebben een echte klus zolder en dan te bedenken dat ons hele huis er eerst zo uit zag. Gelukkig is dat ook goed gekomen, dus dit vast ook. Ik neem jullie mee van het begin naar het eindresultaat…

 

 

Zoals op de foto zag onze zolder er uit voordat we er iets aan gedaan hadden. Zoals je ziet nog een hoop werk om hier een fijn plekje voor onze spruit van te maken.

Wat willen we graag?
Onze zolder is groot, maar natuurlijk wil je altijd toch meer dan dat mogelijk is. Ik wil klimrekken, inbouwbedden, schuifdeuren tussen twee kamers, een mooi, fancy washok, een extra kamer naast de twee slaapkamers, een vliering waar ooit een van onze mannen op kunnen slapen en zo kan ik nog wel even doorgaan.
Na lang schuiven en twijfelen zijn we tot het volgende gekomen…

Schuiven en meten
Een beetje provisorisch, maar wel effectief, hebben we met lange latten regelmatig de zolder opnieuw ingedeeld. We willen nu graag de vliering een stukje verlengen om twee grote slaapkamers te maken. Een mooi washok, met daarin een wastafel en voldoende opbergruimte. Daarnaast hebben we ruimte over op de hal waar we ooit een derde kamer van kunnen maken, voorlopig blijft de hal open.

Dakkapel of dakramen??
Ooit wilde ik heel graag een dakkapel. Een zo groot mogelijke, want dat zou super veel ruimte opleveren. Dat is natuurlijk nog steeds zo, maar bij het indelen van de ruimte kwamen we tot de ontdekking dat de kamers al best groot zijn en dat een dakkapel niet perse nodig was. Dakramen zijn een stuk minder duur, vooral wanneer je een handige vader hebt die de dakramen mee kan zetten. Daarnaast vind ik dakramen in kamers ook vaak heel gezellig staan. Dus we kozen voor dakramen en hier zie je het resultaat van de klussen tot nu toe.

Aan de achterzijde van het huis zijn drie dakramen geplaatst. De hoek waar je naar kijkt daar komt straks een slaapkamer, maar er zat nu alleen een heel klein raampje. We wilden zoveel mogelijk licht en ramen, dus vandaar deze twee naast elkaar. Mooi he?

Dit is ook de achterzijde van het huis, maar dan vooraan de zolder. Hier is en blijft het washok,maar dan helemaal netjes en mooi en de ketel en dergelijke weg gewerkt. Deze ruimte laten we gedeeltelijk open naar de hal, veel licht inval vanuit dit raam wanneer je naar boven loopt dus. 

Aan de voorkant zat al een dakkapel. Die is origineel in het huis. Daarnaast zat een groot vlak zonder raam en wij willen hier op den duur misschien een extra kleine kamer van maken. Daglicht is dan wel belangrijk en nu we toch bezig waren, maar meteen goed doorpakken. Daarnaast geeft het nu natuurlijk ook super mooi licht. Ik ben super blij…

Ze zitten er in…en nu?
We hebben ineens mega veel licht op zolder en daardoor lijkt de zolder nog groter. Ik ben nu al super enthousiast over de verbouwing. Er is alleen één dilemma. Gordijnen…. Wat hang je in je dakraam om het donker te maken of om de zon buiten te houden, want dakramen op zolder zorgen voor een lekkere broeikas wanneer het flink zonnig is. Op dakraamshop.com vond ik allerlei opties. Willen we een simpel rolgordijn of een luxaflex?

Rolgordijn of zonwering?
Het rolgordijn zoals op de linker foto vind ik mooi. Het is simpel, maar verduisterend en houdt natuurlijk ook wat zon buiten. De grijze kleur vind ik in kamers altijd goed werken, het is niet te schreeuwerig en past bij veel kleuren die in kinderkamers voorkomen.
De super slimme buitenzonwering van de rechter foto kende ik nog helemaal niet. Je klikt het aan het raam en kozijn en als je raam open staat om frisse lucht binnen te laten, houdt het nog steeds zon buiten. Hier ga ik eens even goed naar kijken, iemand ervaring mee?

En verder…
De ideeën in mijn hoofd zijn er in overvloed en ik wil heeeeeel graag dat de muren nu snel staan. De dakramen moesten eerst, maar nu die erin zitten wil ik doorpakken, al kan ik zelf niet zoveel. Als de muren er in zitten kan ik eindelijk zien hoe de ruimtes worden en kan ik specifieker gaan bedenken wat onze spruit zijn slaapkamer wordt, hoe we die gaan inrichten en hoe we het washok willen inrichten. Nu al zoveel zin in.

 

Deze blog is tot stand gekomen doormiddel van een samenwerking, het maakt onze ontwikkelingen of mijn hersenspinsels niet minder waar.

Volg:
Share:

4 Reacties

 1. 3 juni 2017 / 11:29

  Mijn ouders hebben die zonwering en dat werkt ech top. Wij hebben de verduistering zelf ook op ons Velux raam. Super makkelijk te installeren en echt verduisterd. Echt goed bedacht en uit te voeren. Succes met klussen!

  • Liefthuis
   Auteur
   3 juni 2017 / 13:48

   Aah top, dit is fijn om te horen

 2. 5 juni 2017 / 12:56

  Leuk om te zien, wij hebben namelijk precies zo’n zolder! Wij hebben er ook voor gekozen om over een tijdje een dakraam in de laten plaatsen zodat het wat lichter oogt. Alleen slapen wij zelf op zolder en onze meiden een verdieping onder ons. Ik ben benieuwd naar het eindresultaat!

  • Liefthuis
   Auteur
   5 juni 2017 / 20:40

   Mijn lief is weer hard bezig geweest dit weekend, de muren staan erin. Over een tijdje weer 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *