Korte stoere jongensnaam gezocht…

korte stoere jongensnaamOw nee….Nu moeten we weer een jongensnaam. Was het eerste wat ik zei nadat ik van de echotafel af stapte, na de geslachtsbepalende echo. Wat vind ik jongensnamen moeilijk. Het lijkt wel alsof er veel meer leuke meisjes namen zijn. Bij onze spruit vond ik dat al en heb ik dan ook lang getwijfeld. Nu moeten we nog een keer. Ik hoop maar dat we net zo’n stoere naam gaan vinden, als voor onze spruit…. Korte stoere jongensnaam gezocht. HELP ME!!!

Meisjes namen
Lot, Suus, Coco, Eef en zo kan ik nog wel even doorgaan. Allemaal namen die ik en mijn lief heel erg leuk vonden. Bij onze spruit stonden sommige van deze namen al op het lijstje, maar zijn we met 20 weken natuurlijk gestopt met meisjes namen zoeken. Ik ga sites af, lijstjes af, reacties onder facebook artikelen over namen…..en iedere keer zie ik leuke meisjes namen. Die speel ik dan maar weer door naar een goede vriendin die een meisje verwacht, maar IK ZOEK EEN KORTE STOERE JONGENSNAAM.

Serieuze taak
Ik vind het nogal een dingetje, dat namen verzinnen en geven. De naam die onze kleine man de rest van zijn leven bij zich zal dragen. Die bij hem zal gaan horen, waarmee hij zich voorstelt, op de basisschool, ooit aan zijn baas of zijn vriendin (of vriend uiteraard). Ik vind het echt een serieuze taak en ik kan niet zomaar even met iemand overleggen. Het kan natuurlijk wel, maar het is in NL nou eenmaal gebruikelijk de naam niet te verklappen voor de geboorte.

Smaken verschillen
Met het feit dat smaken verschillen, is het maar goed ook dat we nog niet voor de bevalling de naam bekendmaken, denk ik. Je wil niet tijdens je zwangerschap al trots de naam bekendmaken en daar een hoop negatieve reacties op krijgen. Onder het mom…dat de naam toch nog kan veranderen zolang die kleine er niet uit is, wordt er flink advies gegeven over of de naam wel of niet mooi is. (Bij Amerikaanse bloggers zie ik dit veel voorbij komen) Het is maar goed ook dat smaken verschillen, anders hadden we allemaal dezelfde naam, wat me best lastig lijkt in de klas. Alhoewel….dan hoefde ik nu niet meer na te denken.

Veel gestelde eisen
Een aantal veel gestelde eisen die ik voorbij hoor komen zijn…
Als hij 50 is heet hij ook zo en dat is raar….ik vind dit een heel rare uitspraak. Ja het klopt dan heet hij ook zo…En dat sommige mensen dat zich nu niet voor kunnen stellen is omdat namen tijdsgebonden zijn, denk ik. Over 50 jaar zal dus niemand opkijken van een Mees, of een Raf. Terwijl er nu weinig mannen bestaan van die leeftijd die zo heten.
Makkelijk uit te spreken…Hier ben ik het mee eens. Alhoewel mijn naam ook bijna altijd verkeerd wordt uitgesproken (je zegt Djodi ipv Jodi) en ik heb dat nooit echt vervelend gevonden.
 Makkelijk te schrijven…Ook weer mee eens….maar dan nogmaals….mijn naam wordt ook heeeeel vaak verkeerd geschreven. (Jody ipv Jodi, of mensen maken er zelfs Jordi) Mensen denken trouwens ook vaak dat ik een man ben als ik mailcontact heb bijvoorbeeld.
Allemaal niet onze eisen, of dingen die doorslaggevend zijn.

Onze eisen; korte stoere jongensnaam
Je merkt….we hebben geen idee en dus heb ik je hulp nodig. Wat willen wij graag???
– Korte naam. 1 lettergreep vind ik vaak mooi, maar sluit 2 lettergrepen niet uit.
– Stoere naam…dit is natuurlijk smaak gebonden, maar vind ik belangrijk.
– Het mag best een beetje ‘anders’ zijn, als het maar niet meteen een Djermiangeliano wordt ofzo…dat past niet bij ons.
– Het moet uiteraard bij Raf passen. Liever niet met de R, maar als DE naam met een R begint, dan neem ik dat voor lief.
Zo heel lastig zijn we niet toch??

Het komt vast…hopelijk…
Bij onze spruit hebben we de naam rond week 30 gevonden, maar ik ben blijven twijfelen tussen deze naam en een andere tot ik ging bevallen. Ergens wist ik dat het Raf zou worden, maar mevrouw de twijfelkont hier, die dook toch nog regelmatig de namenlijstjes in. Dus ik ga er maar vanuit dat het komt….en hopelijk kunnen jullie me helpen. Dus kom maar op met die namen….

Lees ook de keuze van de naam, die het uiteindelijk werd. En laat ook zeker nog steeds je korte stoere jongensnaam achter, wie weet heeft iemand er iets aan.

Volg:
Share:

33 Reacties

 1. 21 april 2017 / 07:07

  Ik vond de namen ook heel moeilijk. Bij ons moest het vooral goed bij de achternaam passen en kon het niet met bepaalde letters beginnen. En we kregen een tweeling dus het moet ook bij elkaar passen. Ik vind korte namen erg mooi. Stan, Cas ( mijn favoriet) Finn, ik hou daar wel van.

 2. Nicole van dongen-Monsieurs
  21 april 2017 / 07:25

  Wat een lastig dilemma maar heel herkenbaar. Een meisjes naam hadden we zo maar een jongensnaam vonden wij ook erg lastig. Wij houden van een stoere naam maar dat is nog best lastig. de volgende namen hebben de revue gepasseerd: Liam,vince, jake, lev, caleb, Jack, brendt, xem, riv, thiago. Wij kregen met de 20 weken echo te horen dat we een dochtertje kregen, dus hoefde we niet (verder) te zoeken naar een jongensnaam.

 3. Janine
  21 april 2017 / 07:38

  En de naam waar je tussen twijfelde bij je eerste en uiteindelijk niet voor gekozen hebt? Die vond je toen blijkbaar leuk omdat je toch toen twijfelde tussen Raf en ?… wij twijfelden ook maar op eens was de naam er..,Lukas (met k want ik ben Duits en dat wilde ik ergens nog terugzien) het zal wel vragen met de schrijfvorm brengen maar welke naam niet…ik vind juist vaak twee lettergrepen mooier…smaak…maar ik probeerde me inderdaad voor te stellen hoe hij zich later voorstelde…op werk of school enzo…wij vonden best ‘normale’ namen leuk die ook in Duits konden maar om eerlijk te zijn ben ik ze vergeten, ons eerste keuze was Bruno maar dat werd het dan toch niet. Ik hoorde de ons naam op een dag iemand tegen zijn kindje zeggen en dat klonk gewoon goed…nou success nog 🙂 veel inspiratie heb ik helaas niet 🙂

 4. Joyce
  21 april 2017 / 07:58

  Jongensnamen zijn inderdaad best lastig haha. Mijn twee jongens heten Dani en Quin. Wij houden van korte stoere namen.

 5. 21 april 2017 / 08:41

  Bij ons was het omgekeerd, ik had talloze namen voor jongens en toen het een meisje bleek te zijn moest ik natuurlijk druk op zoek 🙂 Uiteindelijk hebben we zeer snel DE naam dan gevonden. Ik had lijstjes met tientallen namen op, ook die waarbij ik er in het begin niet 100 % achter stond zelfs. Die las ik dan allemaal aan mijn man voor en plots was hij daar, dé naam! Ga gewoon op je gevoel af, ergens verschijnt hij dan wel. En eigenlijk is het stiekem toch ook wel leuk om al die websites af te zoeken en telkens weer nieuwe ideetjes op te doen? 😉

 6. 21 april 2017 / 11:02

  Ik vind Mees, Levi, Bram, Liam, Luka of Lukas/Lucas heel erg leuk en stoer. Lijkt me wel ontzettend lastig

 7. 21 april 2017 / 12:21

  Ik vond het voor m’n eerste knul ook al zo moeilijk en toen de tweede kwam zaten we ook met de handen in het haar. Samen op internet gezocht en toevallig individueel van elkaar dezelfde naam gevonden. Nergens een andere leuke gezien. Dat vond ik ook erg moeilijk. Alsof we niet genoeg moeite deden voor de naam. Nu zijn we het helemaal gewend en wil ik niet anders.

 8. Anna
  21 april 2017 / 12:58

  Sebas, Jules, Cas en Pip zijn favoriet!

  • Liefthuis
   Auteur
   21 april 2017 / 13:34

   Hele mooie namen… Dank je voor de inspiratie 🙂

 9. 21 april 2017 / 13:42

  En een van de namen waar je toen over twijfelde? Zit daar niks bruikbaars tussen. Ik vind Valentijn fantastisch, maar dat is precies niet een korte naam. Haha Paul vind dat overigens ook niks. Veel te kak. Wij hadden als jongens naam voor Emily Lewis. Wij gaan voor Engelse namen. Haha

 10. 21 april 2017 / 13:48

  Ik vind het bedenken van een jongensnaam ook lastig. En eind augustus moeten wij er eentje hebben. Daatnij hebben we een lijstje eisen die t niet makkelijker maakt. Hopelijk vinden jullie spoedig een naam.

 11. Simone
  21 april 2017 / 13:54

  Wij vonden een jongen ook lastig. Maar uiteindelijk is het Steijn geworden! Zijn wij erg blij mee. Een stoere, krachtige jongensnaam. En ja je schrijft het anders dan anders, maar daar is bewust voor gekozen! Succes met jullie zoektocht!

 12. Anouk
  21 april 2017 / 14:01

  Lewis, James, David, Davin, Fynn, Luuk, Otis, Beau, Vin, Vince, Cis, Ben, Adam, Abe, …

  Zelf mama van 2 jongens en wat vond ik het de tweede keer ook lastig om nog een naam te vinden. Dé naam hadden we al gebruikt, ik wilde ook geen tweede keus-naam gebruiken. Uiteindelijk helemaal goed gekomen.

 13. :)
  21 april 2017 / 14:28

  Mijn broers heten Stan en Jorn, verder zijn Koen, Teun of Bas ook leuk! Allemaal 1 lettergreep 🙂

 14. martine
  21 april 2017 / 14:42

  stoere korte namen, houden wij ook van. kan me helemaal bij je aansluiten. Raf en bas, of Raf en Stan? Mees? Milan, Luka, Sam, Reza, Sem? Misschien denk he neeeeee! Maar wie weet zit er 1 tussen. Ik hoor het straks wel als DE naam gekozen is, haha. En gewoon heel vaak opnoemen de combi, Raf en….. En wat ik deed, was praten tegen de baby en dan de naam gebruiken, kijken of t leuk blijft klinken. Succes!

 15. Ilona
  21 april 2017 / 15:30

  Ons zoontje heet Gijs! Een echte stoere Hollandse jongensnaam vind ik. Kees en Jort vind ik ook erg leuke namen.
  Succes met de zoektocht naar DE naam voor jullie!

 16. Sandra
  21 april 2017 / 16:17

  Ik snap je dilemma! Onze zoon heet Jens, kort maar krachtig! Geniet van je zwangerschap!

 17. Aniek
  21 april 2017 / 17:26

  Seb, is dat niet wat voor jullie? 🙂

 18. 21 april 2017 / 18:44

  Jongensnamen vind ik ook veel lastiger inderdaad! Maar ik hou helemaal niet van korte namen en al helemaal niet van die modenamen van tegenwoordig dus ik kan je niet helpen vrees ik. Ik vind alleen Lars een leuke korte naam 🙂

  • Liefthuis
   Auteur
   21 april 2017 / 18:48

   Lars is zeker mooi, maar goed dat smaken verschillen

 19. 21 april 2017 / 19:28

  Ons zoontje van 8 maanden heet: Finley.

  Ik ben nog steeds helemaal verliefd op zijn naam! We vonden/vinden de naam Finn erg mooi (gebruiken we nu ook als afkorting), alleen die werd ons iets te populair. Toen kwam ik op internet de ‘verlengde’ versie tegen en ik was er meteen uit!
  Het is een Schotse naam.
  In de praktijk vragen mensen vaak om het nogmaals te herhalen wanneer ik zijn naam snel zeg, maar als ik het herhaal zijn mensen vaak oprecht positief over de naam en krijgen we vaak complimenten. Maar het belangrijkste is dat wij de naam mooi vinden! 😀

 20. Mandy
  21 april 2017 / 19:54

  Ik vond jongensnamen ook heel lastig. Onze oudste heet Hidde. En daar hebben we altijd erg veel leuke reacties op gehad. Nog steeds eigenlijk. Ons tweede zoontje heet Mats. Ook een stoere, korte naam. Succes!

 21. Floor
  21 april 2017 / 19:57

  Vik, Sep, Niek of Sjoerd?

  Ik weet net n kleine week dat ik zwanger ben van ons tweede kindje (nog top secret dus!) Als dat een jongen is, wordt het Tibbe. Niet één lettergreep en mijn favoriet hoeft zeker niet de jouwe te zijn…maar toch leuk om te delen 😉 Succes! En dat twijfelkonten terwijl je het al weet: heeeeeeeel herkenbaar!

 22. 21 april 2017 / 22:40

  Hey jodi, nog van harte gefeliciteerd met je zwangerschap! Jongensnamen vonden wij ook zo moeilijk! Alleen Seth was voor ons de enige naam die we allebei heel mooi vonden. Maar die naam ken je natuurlijk al 😉 Andere naam van zoontje van een collega die hier boven nog niet is genoemd is Duke. Uitgesproken als duuk. Succes met het kiezen van een naam!

  • Liefthuis
   Auteur
   21 april 2017 / 22:41

   Haaa Emmy, dank je 🙂 Heel leuk Duuk en Seth ook zeker stoer korte naam. Hoeist met jullie kleine man?

 23. Anoniempje
  22 april 2017 / 10:06

  Ik vind jongensnamen juist makkelijk en meisjes namen zoo moeilijk.

  Guus. Jan. Noud. Vinden wij toppers.

  Wat vind je van wolf. Maas of mint.
  Beetje apart. 1 lettergreep.
  In ieder geval succes ermee

 24. Suuz
  22 april 2017 / 11:58

  Hier hadden we een beetje dezelfde eisen, en ons zoontje heet Jules 🙂
  Andere namen op ons lijstje waren: Guust, Tuur en Guus.

  Ik hou nogal van de u 😉

 25. Suuz
  22 april 2017 / 19:59

  Onze zoon heet Ties en ben nu 16weken zwanger van de tweede. We willen niet weten wat het wordt maar ik herken je namendilemma! Heel veel succes, op een dag zie je ineens DE naam waar jullie een goed gevoel bij hebben

 26. Kim
  23 april 2017 / 22:33

  Daan, Seb, Dex of Vik…

 27. Kim
  25 april 2017 / 15:43

  Altijd leuk meedenken :-). Kort en stoer: Sil, Mas, Jent, Guus, Wout, Faas, Nijs, Gijs, Siem, Mels, Faber, Sjors,

  • Liefthuis
   Auteur
   25 april 2017 / 19:52

   Aah kijk ook aparte namen ertussen, hele goede smaak

 28. Mariska
  27 april 2017 / 22:22

  Onze soon heet Kilian, dus best lang. Maar misschien zou Kian een leuke naam zijn?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *