De kraammand – het perfecte cadeau – maar wat doe je er in?

Een paar weken geleden ben ik tante geworden. Tante van een heel lief klein mooi mannetje. Al een hele tijd was ik bezig met de voorbereidingen van het cadeau voor deze kleine man en zijn ouders. Ik kreeg in mijn kraamweek een kraammand en vond dat zo leuk, dat ik dat ook graag voor hun wilde maken, maar wat doe je daar nu in??? Ik laat zien wat wij er in deden…

Kraammand

Het principe van een kraammand is dat je mand maakt vol met cadeautjes waarbij de nieuwe papa en mama een aantal dagen achter elkaar een cadeautje mogen uitpakken. Schrijf op ieder ingepakt cadeautje een nummer zodat ze precies weten in welke volgorde ze het uit moeten pakken. Wat je er in doet is natuurlijk helemaal aan jezelf, maar dit is wat ik heel erg leuk vind om  er in te doen.

Op verschillende sites vind je ook kraammanden die je zo compleet kan kopen. Zonder dagen er op, om iedere dag een cadeautje open te maken, maar als je haast hebt wel een goede optie. Geen zin in een kraammand? Of inspiratie voor cadeautjes nodig? Kijk dan ook zeker op Feestje van Hout, voor de leukste houten cadeautjes met naam.

kraammand

Ten eerste kocht ik een lief pakje voor de kleine babyboy. Dit pakje is van Z8, maar ieder pakje wat je vindt passen bij de kleine is natuurlijk goed. Hema is hier persoonlijk ook favoriet. Dit pakje is overigens maat 62, wat achteraf wel goed uitkwam omdat de kleine man al veel kleertjes in 50 en 56 had.

kraamcadeau maken

Afhankelijk van hoe creatief je bent, vind ik het ook altijd leuk om een aantal zelf gemaakte cadeautjes in het pakket te doen. Ik heb deze sleutel en dit hangslot aan een houten ring gehaakt. In het slot zit een rammelaar, wat voor de kleine natuurlijk leuk is.

kraammand

In een eerdere post over leuke kraamcadeaus gaf ik al aan dat ik een zwembroekje altijd heel leuk vind om te geven. Dit wordt niet altijd gegeven en is vaak wel een cadeautje wat op een gegeven moment goed uit komt. Dit lieve zwembroekje komt van Hema. Ik heb er ook een paar zwemluiers bij gedaan. 
kraammand

Iets lekkers voor de papa en mama is altijd een goed idee. In dit geval een doos popcorn voor in de magnetron en een Johnny Doodle chocoladereep. De wijn kwam natuurlijk super goed uit voor de mama die al 9 maanden niet had mogen drinken. Kijk gewoon goed wat bij de persoon past en wat ze lekker vinden. kraammand

Deze badcape hebben we zelf ook gekocht een tijdje geleden, maar vond ik zo lief dat we hem ook voor in de kraammand hebben gekocht. Hij is van Luma.

kraammand

Dit cadeautje zit nog ingepakt. Ik bestelde namelijk een oppas en crèche boek voor ze en dat kreeg ik zo mooi ingepakt dat ik het er niet uit wilde halen voor de foto. Onze spruit gaat één dag naar oma en daar vind ik het ideaal voor, zo kan oma opschrijven wat ze allemaal gedaan hebben, maar in het begin vooral ook hoe de kleine gegeten en gedronken heeft. Aangezien hun kleine spruit ook een dagje naar oma gaat, leek dit me leuk.

kraammand

Van een stuk steigerhout dat we nog hadden liggen, zaagde mijn lief een huisje. Een knijper erop schroeven en je hebt een hele leuke houder om het geboortekaartje mooi uit te stallen. Het hoeft niet altijd duur of moeilijk te zijn om een leuk cadeautje te maken. Wij hebben zelf ook zo’n huisje en het geboortekaartje van onze spruit staat er nog steeds in.

kraamcadeau

Ik hou van Jip en Janneke en dit boekje en knuffeltje van Takkie passen perfect in het kamertje van ons neefje. Ik kon deze dan ook niet laten staan. Ze zijn te koop bij Hema. Een boekje is sowieso erg leuk om er in te stoppen. Boeken zijn cadeautjes die blijven en niet op gaan of te klein worden.

kraammand

Ook voor deze was het weer eens onze standaard rolverdeling in huis. Ik verzin een project en mijn lief moet het uitvoeren. Bij Flying Tiger kocht ik houten poppetjes, ze hebben er zowel grote als kleine. Mijn lief maakte het nieuwe gezinnetje na, papa met bril en donker haar, mama met de kleur haar die passend is en dan natuurlijk een kleine man….
Zulke poppetjes worden ook verkocht, dus zoek maar eens op internet.

Als laatste nog een kaart, om de papa en mama veel geluk en liefde toe te wensen met hun nieuwe aanwinst, maar ook om uit te leggen wat de kraammand precies inhoudt. Dan is het daarna natuurlijk afwachten of mensen niet ‘vals’ spelen en alles alsnog in 1 keer uitpakken, maar volgens mij is dat bij hun niet gebeurd.

Afgelopen vrijdag pakte de papa en mama van mijn knappe neefje het laatste cadeautje uit, dus nu kon hij ook op internet verschijnen. Ik heb een aantal keer hele enthousiaste appjes gekregen om te bedanken voor de cadeautjes, dus volgens mij viel het in de smaak.

Volg:
Share:

13 Reacties

 1. Lindsy
  12 juli 2017 / 06:19

  Wat leuk!!!!!
  Ben helemaal enthousiast. Ik ga het onthouden.
  Hoe leuk is dit om te krijgen, maar nog leuker om te geven.

  • Liefthuis
   Auteur
   13 juli 2017 / 12:42

   Ja precies, het is beide mega leuk.

 2. 12 juli 2017 / 13:27

  Wat een leuke spulletjes heb je erin gedaan! En wow wat kan jij mooi haken! Ik zou willen dat ik dat kon!

  • Liefthuis
   Auteur
   13 juli 2017 / 12:42

   Dat kun je ook, goed op youtube kijken en oefenen oefenen oefenen

 3. Natascha Ippel
  13 juli 2017 / 12:12

  Wat een super leuk pakket!
  Ik hoop dat mijn familie en vrienden jouw blog ook lezen, haha. Lijkt me leuk om te krijgen 🙂

  • Liefthuis
   Auteur
   13 juli 2017 / 12:43

   Hahahaha, snap ik helemaal, misschien even de link rondsturen :p hahaha

 4. 13 juli 2017 / 20:38

  wat leuk zeg!! wij kregen ook zwemkleding voor de baby en ik vond dat zo origineel!

 5. Elena Maria
  5 juni 2019 / 14:01

  Hallo,

  zou ik mogen weten van welk merk/tekenaar het kaartje is? Met de giraffe, zebra en flamingo. Alvast bedankt.

  Groetjes Elena Maria

  • Liefthuis
   Auteur
   5 juni 2019 / 20:07

   Hoi Elena, ik moet helaas zeggen dat ik hier echt geen idee van heb.

 6. Marian Keijzer
  8 juni 2020 / 10:52

  Hoi waar kan ik een oppasboek/crecheboek kopen of bestellen?

  • Liefthuis
   Auteur
   2 juli 2020 / 10:36

   Als je googled op oppasboek vind je er heel veel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *