Kunstplanten: Deze planten moeder geeft het gedeeltelijk op…

Ongeveer een jaar geleden gaf ik onze slaapkamer en onze badkamer een mini make-over. Ik wilde meer groen in huis en ook heel graag in onze slaapkamer en in de badkamer… maar ik geef het op… Het is mislukt. We sliepen al snel tussen de dorre blaadjes die van de hangplant afvielen en in de badkamer vond ik iedere week een dor blad in de badkuip.

Ik wil heel hard roepen dat ik geen idee heb waar het mis is gegaan, maar dat is niet helemaal eerlijk. Want wanneer kom je nu met een gieter in je slaapkamer. De plant in de badkamer had genoeg water gehad, maar misschien was gebruikt badwater niet slim en die plant stond wel in een erg donkere hoek… Ik ben geen planten vrouw dus accepteerde ik al snel dat het er boven bij ons gewoon niet in zat… Toch vond ik het zonde.

Kunstplanten

Heel lang vond ik kunstplanten stom. Waarom zou je een kunstplant nemen, net als kunstbloemen… Dat had voor mij vroeger een heel raar imago, maar ik ben overstag en zie het nu overal. Je hebt juist prachtige kunstplanten. Planten die niet van echt te onderscheiden zijn. Die wel een hele fijne sfeer geven in de kamer en waarvoor je niet bang hoeft te zijn dat ze dood gaan. Op Maxifleur heb je mega veel supermooie kunstplanten. Hangplanten, kunstbloemen, bloeiende, groene en grassen en je hebt zelfs buitenplanten. Nooit meer snoeien, geen buxusmot meer in je buxus…ideaal.

Calathea van Maxifleur

Slaapkamer en badkamer

In onze slaapkamer hangt nu dus al een tijdje een prachtige hangplant te pronken. Het staat mooi en het lijkt echt. Af en toe een stofdoek eroverheen en je bent klaar. Voor onze badkamer moet ik nog een mooie plant uit gaan zoeken… Ik neig nu naar een kunstpalm of een calathea.

Hedera van Maxifleur

Babykamer en kinderkamer

Ook in de babykamer of de kamer van de mannen zou ik graag planten willen. Ik vind het gewoon heel mooi staan en het past perfect in het kamertje wat ik voor ogen heb. Ik heb echter wel eens gehoord dat niet alle planten geschikt zijn om in een babykamer te plaatsen. Daarnaast zijn planten met twee spelende kinderen op de kamer misschien ook niet het slimste idee. Ik denk dat ik dus even op Maxifleur ga rondneuzen voor goede opties voor in hun kamers. Voor op de babykamer wil ik denk ik graag een donkere hangende hedera. Helemaal zin om verder te gaan met hun kamertjes.

Ik hou het voorlopig even bij binnen kunstplanten op de bovenverdieping. Heerlijk groen in huis, maar wel voor luie huisvrouwen zoals ik. Heb jij kunstplanten in huis?

#liefthuisad

Volg:
Share:

2 Reacties

 1. Debby
  1 juli 2020 / 19:20

  Wat zonde dat ze steeds doodgaan :(. Wij hebben een sanseveria in de badkamer en die zijn zelfs in de donkerste hoeken echt blijvertjes ­čÖé en tegenwoordig zien ze er nog leuk uit ook haha.

  • Liefthuis
   Auteur
   2 juli 2020 / 10:33

   Oe dit ga ik onthouden,d ie moet ik dus hebben in de badkamer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *