Leuke bordspelletjes voor peuter, kleuter en jonge kinderen…

leuke spelletjes peuter, kleuter of jonge kinderen
Dragominos

Op instagram deel ik regelmatig dat wij spelletjes spelen met de mannen. Ze vinden dit al heel lang heel erg leuk en doen we dan ook veel in de weekenden. Wanneer je zelf niet echt een spelletjes fan bent is het altijd lastig om te beslissen welke spelletjes leuk zijn voor je kinderen, daarom deel ik vandaag onze favoriete spelletjes. Leuke spelletjes voor peuter, kleuter en jonge kinderen.

Onze mannen zijn nu 4 en 6 jaar en wij doen al jaren spelletjes met ze. Van simpele tot moeilijkere die we dan als teams samen doen. Onze mannen zijn spelletjes dus gewend en ik merk dat ze ondertussen ook altijd snel door hebben hoe een spelletje werkt. Verliezen is nog steeds niet hun favoriet, maar we laten ze altijd elkaar complimenteren over het spelen (goed gespeeld) en hopelijk leren ze het uiteindelijk vanzelf.

De spellen die ik noem vinden beide mannen heel erg leuk om te spelen. Sommige spellen kan Pip al even alleen, andere speelt hij samen met mij of mijn lief mee. Nu speelt Pip al een hele tijd ook gewoon Uno, Carcassone en Ticket to ride mee, hij is dat ook een beetje gewend. Dus het hangt een beetje van je kindje af of de andere spellen al passend zijn.

Let’s go met leuke spelletjes voor peuter, kleuter en jonge kinderen.

leuke spelletjes peuter

leuke spelletjes peuter

Bleuke spelletjes peuter en kleuter

leuke spelletjes voor peuter en kleuter

leuke spelletjes jonge kinderen

leuke spelletjes peuter kleuter jonge kinderen

leuke spelletjes peuter kleuter jonge kinderen

leuke spelletjes peuter kleuter

leuke spelletjes kleuter jonge kinderen

leuk spel  voor kinderen

dragominos

Dragomino:

De nieuwst in ons spellen firmament, maar ook meteen favoriet momenteel. Eigenlijk zegt de naam het al. Het is draken domino, maar dan net wat uitgebreider, omdat je met het aanleggen van dezelfde landschappen (is gewoon plaatjes kijken) ook draken eieren mag pakken en zo punten kan verdienen.

leuke spelletjes

Volg: