Lief thuis gaat op vakantie..stiekem is het spannend

Dikke vakantiekus

Dikke vakantiekus

De zomervakantie is aangebroken. Mijn leerlingen heb ik uitgezwaaid en met mijn collega’s een laatste borrel gedaan om het schooljaar af te sluiten. De zon schijnt en de vakantie begint goed. Lijstjes zijn gemaakt en moeten nu afgestreept worden. De eerste spullen liggen al klaar om in de koffer te verdwijnen. Stiekem vind ik het spannend en naast het ontspannen vakantie vieren draaien m’n hersenen overuren over wat ik allemaal niet moet vergeten. Alhoewel zo stiekem is het niet nu ik het met jullie deel….

Wij vliegen naar Amerika
Zoals ik eerder al wel eens benoemd heb, gaan we op vakantie naar Amerika. Ik wilde daar al heel graag een keer naartoe. Je ziet er zoveel over op tv en ik wil de mooie tv beelden nu wel eens in het echt zien. Ik wil ook naar de typisch Amerikaanse eettentjes en ervaren of de mensen daar echt zo overdreven zijn.

Verre reis met spruit
Toen mijn lief en ik na gingen denken over kinderen hebben we bewust tegen elkaar gezegd dat we wilden blijven reizen als we de mogelijkheid hadden. Er zijn nog meerdere plekken op de wereld die we willen zien en we wilden ons niet tegen laten houden door onze kinderen, maar ze vooral ook de wereld laten zien. Ik begrijp echt wel dat onze spruit er nu nog niet veel van mee krijgt of van onthoudt, maar dat is voor ons nu geen reden niet te gaan. Wat niet wil zeggen dat ik het niet spannend vind.

Voorbereiding/ Voorpret
De voorbereiding van een vakantie vind ik altijd heel leuk, dat hoort ook bij het vakantie gevoel. Op internet zoek ik allerlei reistips, in dit geval over het reizen met een baby eh dreumes, maar ook over wat je zeker MOET kopen of proberen in Amerika. Ze hebben daar natuurlijk veel meer keus qua eten, drinken, maar ook producten die daar goedkoper zijn dan hier. Jullie nog tips?
Al weken koop ik handige dingen voor op vakantie en fantaseren we over hoe het gaat zijn. Nu wordt het echt, moeten we in gaan pakken, kijken of alles in zo min mogelijk bagage past. Oppas voor het huis en voor onze waakhond :p Dobby is geregeld.

Koffer inpakken
Het koffer inpakken is altijd al een karwei waar ik weken uren over na kan denken. Toen we gingen backpacken, kon ik met 8 kilo bagage vertrekken, knap he?
Dit jaar is het anders. We mogen voor onze spruit een handbagage van 12 kilo een ruimbagage van 10 kilo en een buggy meenemen. Tel daar nog onze eigen handbagage en koffers bij op en je begrijpt dat het een heel gezeul wordt. We willen proberen zo min mogelijk mee te nemen, alles kun je daar kopen, maar ik wil wel voldoende voorbereid zijn.

Tips gevraagd
Iemand nog geniale tips wat we zeker mee moeten nemen voor onze spruit? Wat moet er zeker mee in de handbagage? Hoe zit het met eten in het vliegtuig voor onze spruit? Iemand ervaring? HELP!!!

Vliegreis en oorontsteking
Naast dat een vliegreis van 2 keer 6,5 uur met een spruit al spannend is en ik sowieso geen held ben in het vliegtuig (vooral opstijgen en landen blijft spannend) maakte die aanhoudende oorontsteking van onze spruit het wel extra spannend. Hij heeft nu weer een antibioticakuur, langer en een die wat heftiger is in de hoop dat het dan wel over gaat. Vandaag hebben we voor de zekerheid nog een controle om te kijken of zijn oren echt beter zijn. Duimen dus….Oorontsteking in het vliegtuig lijkt me geen pretje.

Genieten to the max
Ik ben er van overtuigd dat het allemaal goedkomt, dat we intens gaan genieten en dat we weer een reis maken om nooit te vergeten en die misschien wel extra bijzonder wordt doordat we het nu als gezinnetje doen. Ik ben er van overtuigd, ECHT, maar dan mag het toch nog wel een beetje spannend zijn, toch?

Wat betekent dit voor Lief thuis….
De afgelopen 10 maanden is het me gelukt om, op een enkele keer na, om de dag een artikel te plaatsen. Dit zal de komende weken ivm de algemene vakantie periode en onze vakantie niet altijd het geval zijn. Ik heb wat vooruit gewerkt, maar het zal zeker rustiger zijn. Ik zal niet even actief op alles kunnen reageren, maar weet dat ik iedere reactie altijd super leuk vind.
Inspiratie genoeg in Amerika, denk ik . Lukt het iets extra’s te plaatsen dan merken jullie het vanzelf en anders hebben jullie dat tegoed wanneer we terug zijn.

Voor als jullie nog op vakantie gaan of lekker thuis van de vakantie genieten wens ik jullie heel veel plezier en een dikke vakantie kus van ons.

Tot snel,

Liefs Jodi

Volg:
Share:

6 Reacties

 1. 29 juli 2016 / 05:17

  Oeh ik hoop echt voor jullie dat die oorontsteking over is ja. Ik zou in ieder geval lekker veel drinken en eten meenemen voor de kleine en iets te spelen, voor in het vliegtuig. Wij hebben onlangs een autoreis gemaakt van 8 uur en het dvd-schermpje kwam hier ontzettend goed van pas. Daar heb ik liedjes op afgespeeld voor Mirthe. En dat heeft haar echt lang zoet gehouden.

 2. 29 juli 2016 / 05:18

  Goede reis! Wou ik nog zeggen, haha. En heel veel plezier samen!

 3. 29 juli 2016 / 07:43

  Oh die oorontsteking.. ah gossie, ik hoop dat die over is! Een hele fijne vakantie! Ik ben benieuwd naar je verhalen en foto’s!

 4. 29 juli 2016 / 08:19

  Jaaaaa eindelijk is het zo ver lieverd! Ik ga je missen hihi. Geen tips van deze kant, maar ik duim heel hard dat Raf geen last meer heeft van zijn oren en al helemaal niet tijdens het vliegen. Dikke kus!

 5. 29 juli 2016 / 13:00

  Ik hoop dat de oorontsteking snel over is! Ik zou inderdaad ook wat populair of nieuw speelgoed en iets van een tablet meenemen met wat leuke filmpjes erop. En maak he vooral niet te druk om andere mensen als hij niet gezellig is in het vliegtuig – het is zoals het is! Ga vooral lekker genieten, fijne vakantie!

 6. 29 juli 2016 / 15:08

  Fijne vakantie… Verwen hem lekker met koekjes etc voor die ene keer in het vliegtuig kan het geen kwaad. Lekker een flesje met opstijgen. En hopen dat hij er idd geen last van heeft. Dacht ook eigenlijk dat je dan niet echt mocht vliegen. Maarja om daar nou je vakantie voor te annuleren? Neem wat je voor Raf mee kan nemen gewoon allemaal lekker in je handbagage mee zodat je het allemaal goed bij de hand hebt…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *