Lieve kerst wat was je fijn…Kerst PLOG 2016

kerst lief thuis

Familie kerst portret

Lieve kerst wat was je fijn…Wat hou ik er toch van en wat gaat het altijd veel te snel. Mijn lief, onze spruit en ik hebben heerlijk afwisselende dagen gehad. Familie, vrienden, cadeautjes, elkaar, lekker eten, lachen, paarden, liefde en heel veel gezelligheid. Ik deel het met alle liefde met jullie en daarnaast is het maken van deze plog voor mij ook een beetje nagenieten op derde kerstdag. Dus kijk snel mee wat wij deden met kerst…

kerst-1Kerst begint bij ons echt al op kerst avond. We gaan naar mijn ouders en nemen een zak vol cadeautjes mee voor iedereen. We kopen allemaal cadeautjes voor elkaar en mijn moeder altijd nog wat meer…..en het resultaat is dan een flinke berg cadeautjes.

kerst-2Nadat we op de bank lekker zelfgemaakte pizza’s hadden gegeten, mocht onze spruit beginnen met het uitpakken van zijn cadeautjes. Hij kreeg een hele gave zak met zijn naam er op, vol met cadeautjes. Hoe klein hij ook is, hij wist precies wat hij er mee moest. Hij vond het fantastisch

kerst Deze trommel was een van zijn favorieten. Binnenkort zie je wat hij nog meer kreeg. Ook zie je dan mijn cadeautjes, want nadat we onze spruit naar bed hadden gebracht ben ik in alle gezelligheid blijkbaar vergeten foto’s te maken.

kerstsokkenWe bleven bij mijn ouders slapen en dit is dan ook de volgende ochtend. Van Sinterklaas hadden we kerstsokken in onze schoen gekregen en op eerste kerstdag deden we die natuurlijk allemaal aan.

kerst-3Eerste kerstdag is altijd heel lekker rustig en gezellig. We hadden een kerst ontbijt en deden spelletjes met zijn alle. Mijn lief bestudeerd hier nog even de spelregels van een spel dat hij had gekregen. Ik had ook een spel gekregen, namelijk het momenteel wel bekende ‘Speak out’. Wat hebben we een lol gehad….

spelletje

Onze spruit deed ook mee met het volgende spel, nou ja, zoiets…Niet iedereen wilde meedoen met Speak Out, maar Potion Explosion wel. Een heel leuk spel wat we mijn zus cadeau gaven, aanrader als je van een spelletje houdt.

kerst-5Na het spelletje en voor het kerstdiner gingen we nog even de paardjes binnen zetten. Onze spruit vindt de paarden bij mijn ouders fantastisch en daarom moesten we natuurlijk mee naar buiten. Dit fietsje was ideaal. Zo hoefde ik hem niet te dragen en kon hij toch alles zien. Hij keek zijn ogen uit.

trekpaardWat een paard he? Dit is Sus, het trekpaard van mijn zusje. Hij is groot, maar heel rustig en heel erg lief. (natuurlijk letten we altijd goed op bij de paarden, we laten hem niet alleen, nu stond er ook gewoon iemand bij zijn fietsje)

kerst-eten

Mijn zus en haar vriendin staan altijd de hele middag in de keuken om het kerstdiner voor te bereiden. Het voorgerecht is altijd standaard, maar een van onze favorieten. Misschien raar, maar we eten garnalen cocktail met zelfgemaakte cognac cocktail saus en daarbij carpaccio….iets met niet kunnen kiezen. Als hoofdgerecht onder andere een super lekkere Beef Wellington en het nagerecht was ook top. Ijskoffie met chocolademousse en chocolade. Dank je zus en schoonzus.

kerst

Tussen de gangen door mocht onze spruit nog wat cadeautjes uitpakken, het houdt maar niet op. Opa helpt even mee.

kerst-9Hier moest ik zo om lachen…Na het eten deden we weer spelletjes. Onder andere een van mijn favorieten 30 Seconds. Ik zat in het team met mijn lief en toen wij aan de beurt waren maakte mijn zusje deze foto’s, hahahahaha we gaan er helemaal in op.

Rond 12 uur haalden we onze spruit uit bed en reden we met nog meer cadeautjes (maar nu uitgepakt) weer naar huis.

kerst-10De volgende ochtend begon rustig. We lazen het boekje Kerstmis van Dick Bruna, wat ik vorige gewonnen heb. De rechter foto vind ik zo lief, nog lekker slaperig zat hij helemaal tevreden voor de kerstboom.

kerst-11Om 12 uur hadden we een lekkere kerstbrunch bij mijn schoonmoeder. We gingen deze keer wel op chique, omdat we die avond ook kerstbezoek zouden krijgen en gewoon omdat het soms ook leuk is. Mijn spruit speelt met zijn oma op de piano, zo leuk om te zien hoe leuk hij dat vindt.

kerst-12Toen we weer thuis waren dook mijn lief meteen de keuken en mijn spruit zijn bed in. Mijn lief was al een paar dagen aan het voorbereiden voor het kerst diner. Ik dekte de tafel al vast.

kerst-13Er kwamen vrienden eten. Vorig jaar waren wij bij hun en dat was zo goed bevallen dat we ze dit jaar bij ons uitnodigde. Onze spruiten aten lekker mee. Dit was het voorgerecht van stoofpeertjes met blauwe kaas en het ging er goed in.

kerst-14

Mijn lief laat, in zijn nieuwe schort, even zien dat de eendenborst er al heerlijk uitziet. We deden een spelletje ‘wie ben ik’ tijdens de stoom. Ik raadde als eerste dat ik Lassie was (toch nog een spel gewonnen met kerst)

kerst

Onze spruiten zien er heel gezellig en lief uit en dat zijn ze ook zeker. Realiteit was wel dat ze niet wilden slapen. De een huilde de ander wakker en andersom. Dus ze waren veel langer wakker dan de bedoeling was. Tussendoor maar even een boekje lezen dan.

kerst

Wat een heerlijke avond. Het eten was lekker. Uiteindelijk gingen de spruiten toch slapen en deden we nog een potje 30 seconds. Dat is altijd garantie op lachen, gieren brullen…

Ik zei toch; lieve kerst wat was je fijn…volgend jaar weer? Hoe was jullie kerst? Doen jullie ook altijd spelletjes?

Volg:
Share:

3 Reacties

  1. 28 december 2016 / 18:17

    Wat een heerlijke kerst! Wij komen meestal niet aan spelletjes toe, wel hadden we dit jaar een tafelkleed wat je in kan kleuren, dus hebben we braaf zitten kleuren met z’n alle

  2. 28 december 2016 / 21:34

    Oh wat een heerlijke gezelligheid. Dat spel met die mondstukken in lijkt me hilarisch, ik ken het nog niet!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *