Life of lief thuis december: Geen kerst of Sint, maar Efteling en oudjaar…

Chillen in December

Jullie hebben waarschijnlijk al genoeg foto’s van sinterklaas en kerst gezien. Zijn het zelfs al een beetje beu en dat snap ik. Als ik terug kijk naar mijn foto’s van December, lijkt Sinterklaas alweer zoooo lang geleden. Ik deel vandaag geen kerst, geen cadeautjes en geen sinterklaas. Wel de magische Winter-Efteling, de kerstmarkt en een feestelijk oudjaar.


Toch stiekem een klein beetje Sinterklaas. Ik wilde nog even heel graag mijn surprise met jullie delen. Dit heb ik voor mijn zus gemaakt. De Nimbus 2000, een toverstaf en een acceptance letter van Harry Potter. Ze waren mega goed gelukt, met dank aan mijn lief. De foto rechts boven kreeg ik van mijn moeder. Onze lieve Dobby zit daar lekker in het zonnetje en heeft het super naar zijn zin.
Rechts onder is de knappe pakket bezorger die de Sinterkerstswap bij Niels af ging leveren.

We gingen ook weer een dagje naar de Efteling. Voor het eerst de winter Efteling dit jaar. Die vind ik altijd heel erg magisch en sfeervol dus ik had er echt zin in. Ik had ook echt zin in zo’n Eigenheimer aardappel, want mijn familie was er lyrisch over. Ik me heel de dag verheugen….was hij DICHT, grrrrr. Dan maar een stroopwafel, ook lekker.

Na de Fata Morgana, De baron, Droomvlucht en alles x2 want het was mega rustig, gingen we ook nog even naar het sprookjesbos. Altijd leuk. Mijn lief wilde perse met de kinderwagen bij Doornroosje langs, geen succes, wat een ellende die stenen trap op en af. Bij de Trollenkoning konden we met zijn drieën op de trilplaat….en dan krijg je deze hoofden.

Speciaal voor onze spruit gingen we binnen en buiten in de draaimolen. Sinds hij er een paar maanden geleden voor het eerst in ging, kunnen wij geen draaimolen meer voorbij lopen. Hij kijkt niet heel blij, maar vindt het zo leuk dat hij boos is als we er na 3 rondjes toch af gaan.

In de Efteling rijdt een mooie koets met twee grote Friese paarden rond. Onze spruit werd dol enthousiast toen hij die zag, dus die moesten we even aaien. De ingang van de Efteling is echt prachtig verlicht in de winter. Zo mooi al die kleine lichtjes, echt een aanrader.

We reden ook nog even naar Essen om de kerstmarkt te bezoeken. Het was een heel lekker dagje, kochten wat kleine dingen, maar vooral ook heel veel eten. Ik weet niet wat het is, maar met al die kraampjes met lekker eten willen we alles proberen.


Kerst was heerlijk, dat konden jullie al in mijn Plog zien. Met oud en nieuw gingen we weer naar mijn ouders. Daar hebben we gegeten, onze spruit in bed gegooid, spelletjes gedaan en daarna fikkie gestookt. We kochten ook twee halve loten…..Niks, noppes, nada gewonnen, helaas.

Het was koud, maar bij zo’n vuur is het heerlijk warm. De champagne flessen en de glazen stonden al klaar. Wij konden even vooruit.

Samen lekker bij het vuur. Mijn vader heeft allemaal afdakjes gemaakt op de plek waar we altijd fikkie stoken. Hij wilde ook perse de Wall of Fame op de foto, dus bij deze vaders. Het is een gezellig plekje.

PROOST op 2017 allemaal….Wij hebben nog een tijdje lekker bij het kampvuur gezeten. Normaal kunnen we het vuurwerk bekijken over het dorp, maar het was zo mistig dat dat niet mogelijk was, helaas. Dan maar gewoon lekker bij het vuur zitten.

Hopelijk hebben jullie een heerlijke oud en nieuw gehad…

Volg:
Share:

7 Reacties

 1. 5 januari 2017 / 09:14

  Allemaal foto’s vol gezelligheid en wat zijn jullie een leuk stel! Wij hebben ook een leuk oud en nieuw gehad met vrienden.

  • Liefthuis
   Auteur
   5 januari 2017 / 10:57

   Wat lief, dank je 🙂

  • Liefthuis
   Auteur
   5 januari 2017 / 19:44

   Lief meis

 2. 5 januari 2017 / 19:17

  Wat een heerlijke gezellig foto’s! Jij ook een super 2017 toegewenst!

  • Liefthuis
   Auteur
   5 januari 2017 / 19:44

   Dank je 🙂

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.