Life of lief thuis april: Koningsdag, nieuwe aanwinsten en verbouwing…

April was een rustige maand. Ik zwanger lekker verder en thuis ging ook alles z’n ‘gangetje’ en dat gangetje is soms ook wel lekker. Er waren gelukkig ook een aantal hele leuke dingen deze maand en die deel ik graag met jullie…

 

 

 

 

 

 

April begon met een paar uurtjes oppassen op Roosje. Onze spruit vond het fantastisch. Hij zei toen nog heel de tijd baby tegen haar, maar ging haar boekjes voorlezen, aaien en zoals op deze foto, kusjes geven.

In plaats van dat mijn moeder bij ons op kwam passen, brachten we onze spruit een nachtje naar opa en oma. Wat een feest met alle dieren bij hun, hij vindt het fantastisch. Hij wilde nu ook voor het eerst zelf op het trekpaard van mijn zusje zitten. Stoer menneke.

We maakten speciale gender reveal koekjes om alle dierbaren om ons heen te verrassen met het geslacht van onze kleine broer. Wat was het het leuk om te delen en ook jullie reageerden zo leuk.

Mijn zusje had een nieuwe webwinkel gevonden. Een soort Aliexpress maar dan met een makkelijkere App. Wish heet het. Het zoekt veel makkelijker dan Ali en zo werden we overladen met deze pakjes voor kleine broer. Hoe lief. De maten kloppen niet altijd helemaal, maar dat komt wel goed.

We zijn eindelijk begonnen met het verbouwen van de zolder. We gaan daar twee slaapkamers en een washok maken. Onze spruit verhuist dan naar zolder voordat kleine broer geboren wordt. 3 van de 4 dakramen zitten er nu in en wat een licht hebben we ineens op zolder. Zo mooi.

Ook maakten we een tripje naar Ikea. We willen graag een nieuwe bank en daar gingen we even voor kijken. Onze spruit is met een afwasborstel in zijn hand heel de winkel door gelopen en hij vond het fantastisch. Ieder bed wat hij tegen kwam, daar wilde hij even in gaan liggen. Hier wees hij naar het kussen omdat hij wilde dat wij ook kwamen slapen.


Toen ik voor een extra controle naar de verloskundige moest, ging onze spruit even bij een vriendin spelen die daar in de buurt woont. Ideaal. Voor mij makkelijker en voor hem veel leuker. Hij vindt het zo fantastisch met zijn vriend daar. Toen ik hem op ging halen, hebben we er nog even een tosti gegeten. De mannen samen in de tipi, hoe lief.

Bij het opruimen vond ik de 3D echo van onze spruit die we lieten maken bij 27 weken zwangerschap. Na de geboorte herkende ik hem niet echt in de foto’s, maar als ik nu naar deze foto’s kijk zie ik precies onze spruit. Zo ziet onze spruit er uit als hij slaapt. Dat bekkie klopt precies, zo bijzonder om te zien.

Vorige week reisde ik een heel eind voor de babyshower van Angela van mamametpassie. Ik vond het super lief dat ze mij uitgenodigd hadden en het was mega leuk haar te verrassen. Ik had verteld dat ik die dag naar Maastricht ging, maar eigenlijk ging ik mee spelletjes spelen en een feestje vieren voor kleine babyboy van Angela. Hier moesten we een flesje zo snel mogelijk leegdrinken. Ik was er best goed in…Al zeg ik het zelf… Ik weet niet zo goed of ik trots moet zijn op dit talent. Het was in ieder geval een hele leuke middag.


De dag erna zaten we weer voor een lange rit in de auto. We gingen namelijk naar een nieuwe tweedehands vouwwagen kijken. Onze spruit ging mee en deed het super. Heel de autorit super rustig gebleven en daar lekker gespeeld in de tuin van die mensen, hij vond onder andere de kippen erg interessant. De vouwwagen was mega mooi dus hebben we meteen mee naar huis genomen.

Onze bank staat te koop…De bank ik nog maar een dik jaar oud en ziet er nog super uit. Dus mocht je iemand weten of zelf interesse hebben? Let me know…

Ik had lekker meivakantie en onze spruit ging 1 dagje toch naar het kinderdagverblijf. Ik ging lekker naar de stad in om wat laatste dingen voor de vakantie te halen. Ik liet mijn teennagels mooi lakken en ging lunchen bij Bagels & Beans. Heerlijk even alleen de stad in.

En toen was het koningsdag. Ik had er zoveel zin in. Lekker de koningsmarkt af struinen is vaste prik bij ons. We dosten onszelf helemaal op in rood wit blauw oranje en gingen op pad. Helaas bleek de koningsmarkt niet meer op de vaste plek te zijn, maar was hij veel verder weg. We hebben dus maar een klein marktje gehad hier in de buurt, maar helaas niet de grote markt. Super balen, maar niks aan te doen. Zo ver lopen lukt me niet en onze spruit moest echt naar bed op een gegeven moment. Volgend jaar beter…
Onze spruit heeft overigens een koekje in de vorm van een poppetje, wat hij niet op wilde eten, maar waar hij mee bleef spelen.

Komende week gaan wij een weekje weg. Vandaar dat deze Life of Lief thuis de laatste twee dagen van april mist, maar die komen vast terug in ons vakantie verslag.

Volg:
Share:

2 Reacties

  1. 1 mei 2017 / 08:06

    Zo lekker om een dagje voor jezelf te hebben als je kindje die naar de opvang is haha. Maar dan sta ik vanaf het moment dat ik ze weer op mag halen gelikt voor de deur, dat dan weer wel. April was hier oo stuk, maar erg leuk. Fijne vakantie!

  2. 2 mei 2017 / 13:44

    Wat zitten ze daar lief in de tent. Fijn dat hij daar even kon spelen! Zo is iedereen blij.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.