Lua 11 maanden: Eigen willetje, heel de kamer door en kleine kletskous

Voor de zeer oplettende lezer… we hebben de 10 maanden update overgeslagen. We waren toen op vakantie en waar ik eerst nog het idee had hem daar gewoon te schrijven, genoot ik teveel van het zonnetje en vloog de tijd voorbij. Er is dus veel om te delen, want van baby is ze ineens echt een grote baby geworden (ik weiger nog even dreumes te zeggen) en kan ze ineens zoveel. Nog 1 maand mijn baby. Ik vind het bizar en onwerkelijk, want de bevalling voelt echt nog steeds als de dag van gisteren. Mijn baby 11 maanden. Hoe dan….

Mijn hangbaby, mijn chille rustige baby. Mijn poppetje. Over een maand is ze 1 jaar en wordt ze een dreumes. Al is ze daar nu al hard voor aan het oefenen.

Ze rolt de kamer door

Beetje vals spelen want dit kon ze vorige maand ineens. Wat dat betreft lijkt ze op d’r oudste broer. Ze kan het een hele tijd nieten dan ineens uit het niets kon ze rollen en bleef ze blijft ze zitten…zo leuk. Zo ging het op vakantie dus ook. We lieten haar af en toe lekker op ons bed rollen en spelen en af en toe zette we haar dan neer… en ineens bleef ze gewoon zitten. Zo lief en zo trots was ze zelf ook. Ze is ook wel echt ineens een heel meisje dan.
Kruipen lukt haar nog niet, maar ze is hard aan het oefenen en ze gaat momenteel rollend en achteruit schuivend toch heel de kamer door. Ze vermaakt zich super, maar we moeten dus ook echt goed oppassen, want ze kan nu ook bij al het speelgoed van de mannen.

Eigen willetje

De derde moet van zich laten horen… in ons geval klopt het. Ze is super tevreden en rustig, maar als ze iets wil of iets zint haar niet, dan laat ze zich horen. Wanneer het eten niet snel genoeg komt, wanneer haar broers vervelend zijn, of ze niet op het kleed wil zitten… of wanneer ze de messen niet van tafel mag pakken of niet met ons eten (gemarineerde kip) mee mag eten… Ik ben benieuwd hoe dit loopt… Moet er nu vaak heel erg om lachen en het is ook vaak snel weer goed.

Eten

Over eten gesproken. Ze houdt van eten, kan echt smullen (normaal vind ik dat een goor woord, maar voor een baby kan het nog schattig zijn) maar ze is wel kieskeurig, of zoals ik zei ze weet heel goed wat ze wil. Ze wil het liever iets kouder dan warm, ze wil het de laatste dagen heel graag zelf doen en ze wil GEEN potjes. Waar we op vakantie achter kwamen, wat redelijk onhandig was op vakantie. Dus zij at met ons mee wat kon en verder kreeg ze ei, koemelk vrije toetjes, brood en alles wat ze wel wilde. Prima… Ze wil ook het liefste ons eten, dus ze zal snel, waar mogelijk, met de pot mee eten en dat vind ik dan weer zo gezellig Ze vindt het heerlijk bij ons aan tafel.

Vakantie

De vakantie was overigens ook fantastisch. Ze is een echte vakantiebaby en terecht zei iemand op instagram, dat dat natuurlijk ook niet anders kan als je op reis verwekt bent en daar zit wat in natuurlijk. Haar slaapritme was natuurlijk anders en dat was voor ons en voor haar de eerste dagen even flink wennen. Ze sliep overdag veel minder, maar bleef super vrolijk en gezellig… tot ze in de avond naar bed moest en volledig overstuur was. Niet fijn… Dus toen zijn we op gaan letten dat ze in ieder geval 1 keer goed sliep op de dag en zijn we haar laatste fles in de camper gaan geven, rustig op het bed. Dat hielp heel goed…

Kleine kletskous

Onze kleine meid heeft haar stembanden ontdekt en dat is zo leuk… Al merk ik nu dat ik iedere ontwikkeling heerlijk vind. Ze lijkt echt van alles te willen zeggen en er komen al echt wat herkenbare klanken uit. Ik denk natuurlijk af en toe mama te horen, maar ook papa, eten en hey lijken soms voorbij te komen.

Slapen

Groeien… eten en slapen… Ze slaapt overdag heel makkelijk. Haar dag start wanneer ze in de ochtend wakker wordt en dan is ze meestal 2 uur wakker. Dan brengen we haar naar boven, slaapzak aan, speen en onder haar dekentje en ze gaat zelf slapen. super knap. Dan slaapt ze meestal 2 tot 3 uur. Dan is ze weer 2 uur wakker en slaapt nog een keer 1 of 2 uur. Doordat zij lange slaapjes maakt, slaapt ze meestal 2 keer op een dag. In de avond krijgt ze rond 7 nog een flesje en gaat daarna naar boven. De avond is wel haar moment om ‘moeilijk’ in slaap te komen. Soms lastig, maar het gaat steeds beter en blijkbaar heeft ze ons dan even nodig. Meestal slaapt ze door tot de ochtend. Echt niet altijd… want ook hier komen er in 1 keer 4 tanden door en hoest ze zichzelf wel eens wakker… maar we mogen niet klagen…

Verder:

  • Heeft ze ineens 8 tanden. Zo’n ander bekkie ineens
  • Heeft ze nu maat 74 en gaat al richting 80
  • Is ze FAN van d’r broers… Niemand kan haar zo aan het lachen maken als Pip
  • Ze vindt samen boekjes kijken heel leuk
  • Ze drinkt nog steeds Nutrilon Pepti ivm koemelk intollerantie
  • Ze speelt graag met alles wat niet van haar is
Volg:
Share:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *