Lua 3 maanden update – navelbreuk, lachen en groeien

3 maanden

Hoe kan het dat ons meisje nu alweer 3 maanden is. Hoe kan het dat het voelt alsof ik net nog zwanger was, alsof de bevalling pas geleden is. Hoe kan ze gisteren nog zo mini mini zijn en nu al uit sommige kleertjes zijn gegroeid. Emo mama hier en tegelijk zo waanzinnig trots… Hoe doet ze het nu ze 3 maanden is.

Voeding bij 3 maanden

Lua groeit als kool. Ik meen het serieus dat ik niet begrijp hoe ze zo mini kon zijn bij de geboorte en nu al zo groot. Ze zit flink boven de gemiddelde lijn en ik geef maar 5 voedingen. Van begin af aan kreeg Lua ‘weinig’ voedingen voor een baby. Ze slaapt gewoon erg goed en neemt wat ze nodig heeft, want groeien deed ze meteen. Nu zijn dat nog 5 voedingen en daar heeft ons meisje meer dan voldoende aan. Komt ze vaker? Ook prima, komt ze minder? Ook goed. Gemiddeld zit er overdag 4 uur tussen de voedingen, maar soms ook langer en soms ook korter. Ik voed dus op verzoek en dat gaat heel goed.

Slapen bij 3 maanden

Lua slaapt vanaf dag 1 heel erg goed. Ze slaapt redelijk makkelijk in, met natuurlijk af en toe een lastiger moment, maar merendeel van de tijd kunnen we haar prima een paar uur wegleggen. Ze is vaak 1 tot 1,5 uur wakker en gaat dan weer slapen. Soms valt ze in onze armen in slaap en leggen we haar weg en soms valt ze in haar wiegje beneden in slaap.

In de ochtend na de eerste voeding slaapt ze heel vaak een lange ruk van 4 tot 5 uur. Daarna vaak wat korter. In de avond is ze nu het wakkerst. Een tijdje was dit van half 11 tot half 1, onhandig, maar als ze daarna wel doorslaapt tot de ochtend is dat ook wel prima. Nu is de wakkere periode tussen half 9 en half 11 en slaapt daarna gemiddeld tot 9 uur ’s ochtends (nu in de lockdown echt een luxe) soms iets langer soms wat korter. Ik ga er vanuit dat die wakkere periode nog meer zal vervroegen en dat ze binnenkort klokje rond slaapt.

Ik kreeg via insta wat vragen hoe ik haar dit geleerd heb. Ik heb geen idee. Ik denk een combi tussen onze slaapkoppen genen en hele voedzame borstvoeding. Ik heb haar niks geleerd, of getraind, dit is gewoon haar natuurlijke ritme en ik weet heel goed dat we daar heel blij mee mogen zijn.

Lachen en kletsen – de ontwikkeling

Ze gaat echt steeds meer lachen, lachen met geluid en geluidjes maken. Ik vind dat zo bijzonder. Steeds meer echt interactie… Je ziet haar mondje ook echt steeds meer oefenen op geluidjes, alsof ze iets probeert te zeggen. Ze is zo vrolijk en tevreden en zit heel graag in haar wipstoel of haar tripp trapp bij ons. Ze volgt ook echt haar broers en kijkt haar ogen uit naar alles wat ze te ontdekken heeft in de wereld.

Navelbreuk

Twee maanden geleden leek haar navel ineens boller te worden en bleek Lua een navelbreuk te hebben. Ze heeft er gelukkig helemaal geen last van, maar haar navel puilt heel ver uit als ze kracht zet. Dus bijvoorbeeld als ze huilt. Het is echt een bolletje van 3 bij 3 cm die ook 3 cm de hoogte in gaat. Haar buikwand is in mijn buik niet goed dichtgegroeid en daar kunnen nu darmen in gaan zitten als ze kracht zet. Meestal hersteld zich dit vanzelf, maar aangezien die van haar wel erg groot is, willen artsen het toch even controleren. Ze heeft er gelukkig echt geen last van, maar het ziet er niet fijn uit en je hoort ook haar darmen borrelen door haar navel heen. Heel raar, maar waar. Ik ben benieuwd wat de artsen er van zeggen 3 februari.

Groeien als kool

Ze eet, ze groeit, ze is tevreden en ze slaapt en dat is te zien in haar groei. Ze begon zo mini mini (2890 gr) en is nu alweer 6200 gr en 61 cm. Had ik voor mijn gevoel vorige week maat 50 uit de kast gehaald, moet ik nu snel nog eens door de kast om plaats te maken voor maat 62. Hoe dan…

Het is heerlijk dat ze het zo goed doet. Dat ze zo dol is op haar broers en continu naar ze kijkt en lacht en dat ze ook nog steeds zo heerlijk bij mij kan liggen en slapen, want ik weet dat dit ook over gaat.

3 maanden en het leven voelt al zo normaal met haar erbij… Ondanks dat de wereld natuurlijk totaal niet normaal is. De mannen waren bij 3 maanden al lang mee op allerlei uitstapjes en naar restaurants en alles geweest en Lua is vooral thuis bij ons. We genieten zoveel mogelijk van deze rustige tijd, thuis samen met zijn 5-en.

Volg:
Share:

1 Reactie

  1. Mathiske
    25 januari 2021 / 10:01

    Hoi Jodi,
    Onze jongste kate had ook zo’n ‘grote’ navelbreuk. Ik vond dat ook best een beetje engig ofzo. Het duurde even, maar het is nu weer helemaal mooi dicht plat buikje, was wel echt pas na haar verjaardag dat het ‘normaal’ was.
    Leuk om deze update te lezen over Lua. Liefs

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.