Lua 5 maanden update – show kind en een hang baby

Ons meisje… Het normale leven als gezin van 5 is nu toch echt wel weer begonnen. Ze hoort er bij, de mannen vinden het allemaal normaal en prima, maar zijn nog steeds dol op haar en er worden plannen gemaakt voor nieuwe avonturen als gezin van 5. Ze is 5 maanden… wat klinkt dat al oud… mijn kleine meisje.

Showkind

Vorige week hadden we een consultatiebureau date. Even meten en wegen, even kijken hoe knap ze is en door en ze was 7 kilo en 64 cm. Ze groeit goed, haar groeicurve is iets afgevlakt, maar helemaal goed. Ze past gelukkig nog even in haar wiegje, de mannen waren er bij deze termijn namelijk al uitgegroeid. Verder is ze een echt show kind want daar op die tafel bij het CB besloot ze ineens om te rollen. Ze schrok er eerst zelf van, maar deed het daarna nog een keer. Thuis is het overigens niet meer gelukt, maar de eerste keer is een feit. Verder is ze nu echt dingen aan het pakken. Ik heb van die voelzakjes en die vindt ze super en ook haar Oball is een groot succes, heel leuk om te zien.

Hang baby

Zo zo zo lekker vind ik dit. Lua is echt een knuffel en hang baby. Zij kan heerlijk mee chillen met ons op de bank, maar wat vooral zo fijn is, is dat ze nog heerlijk warm tegen mij aan kan hangen en knuffelen. Over mijn schouder kijkt ze dan lekker rond, terwijl ze helemaal ontspannen is. Heerlijk knuffel momentje. Pip was al veel actiever bij deze termijn, dus ik geniet hier heel erg van, zolang dit nog zo is.

Voedingen en slapen

Schreef ik twee weken geleden nog, in mijn borstvoedingsverhaal, dat ik volledig met tepelhoedjes voed en dat dat prima is, heeft mevrouw bedacht dat ze dat niet meer wil. Ze probeerde het eerst nog wel, maar als de melk niet snel genoeg kwam (omdat zij niet goed genoeg aanhapte) dan werd ze echt boos en werd het aanhappen alleen maar lastiger, dus probeerden we het zonder. Na een paar dagen proberen (en weer een paar dagen pijnlijke tepels) heb ik de tepelhoedjes maar helemaal aan de kant gegooid. Ze is nu veel sneller klaar valt me op.. zou dat dan toch door die tepelhoedjes komen?

Van slapen komt slapen

Dit is een baby gezegde en ik wist heel lang niet of hij waar was, maar dat lijkt het hier wel echt te zijn. Als ze haar eerste slaapje van de dag goed pakt, dan gaat de rest van de dag ook goed. Mislukt haar eerste slaapje, doordat ze niet goed in slaap komt, of doordat ze kort slaapt, dan blijven we de hele dag een beetje rommelen. Raar fenomeen dat slapen… gelukkig heeft ze de genen van haar moeder en slaapt ze meestal heel goed.

Hapjes

Komende maand is het tijd om te beginnen met hapjes. Het voordeel van voor de derde keer moeder worden, is dat je weet dat het niet zo nauw komt. Zij is super tevreden, ze slaapt goed en groeit goed, dus ik zag nog geen noodzaak om precies met 4 maanden te beginnen met groente of fruit. Ik weet namelijk ook dat het vaak gedoe is. Niet dat eerste hapje, dat is leuk, maar daarna…Voeding, fruithapje, voeding, boterham, voeding, groentehapje… je leven bestaat voor even alleen uit die hapjes, terwijl je net weer een beetje normaal ritme hebt… Daarnaast reageeerde Pip niet heel goed op zijn eerste hapjes bij 4 maanden en zijn we toen ook een maand gestopt en verliep het daarna super. Het is nu dan toch tijd en ik heb er ook zin in, leuke mijlpaal… Ik heb de app Happje gedownload, met allemaal tips en recepten, ideaal, dus wij kunnen aan de slag.

Zou ze over een maand nog in je wiegje bij ons liggen? Of zou ze naar haar eigen kamertje gaan? Ik ben daar eigenlijk nog niet klaar voor, maar ze past ook geen maanden meer in dat bedje. Ze wordt zo groot, maar is ook echt nog mijn kleine meisje…

Volg:
Share:

1 Reactie

 1. Annemieke
  25 maart 2021 / 11:28

  Leuke update van de kleine grote meid!
  Ik heb ook 2 kinderen een poosje met tepelhoedje gevoed en beide keren dronken ze veel sneller toen het zonder tepelhoedje kon.
  Ik ben dus toch ook tot de conclusie gekomen dat de zuigkracht toch wel een stuk minder word door het hoedje.
  Fijn dat het dus is gelukt om zonder hoedje te voeden!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *