Lua 7 maanden – Maand vol mijlpalen

Ons meisje 7 maanden. Ons meisje alweer zo groot en toch nog zo klein. Zo tevreden, zo lief, zo knap en jeetje zo trots ben ik, maar dat merk je vast uit mijn opsomming. We hadden een paar flinke mijlpalen deze maand, de tijd vliegt en ik snuif iedere minuut zoveel mogelijk op.

Op kamers

De eerste mega mijlpaal. Lua ging nu dan eindelijk op kamers.Althans, zo voelde het een beetje, ze ging uit haar wiegje in onze kamer, naar het ledikantje in haar eigen kamer. De afgelopen weken hikte ik er tegen aan. Ik wist dat het er aan zat te komen, maar ik wilde het nog niet. Daarnaast werd ze ineens sinds maanden weer regelmatig wakker ’s nachts, wat met die verhuizing niet echt heel handig was. Ik nam mezelf voor dat als we terug zouden komen van vakantie dat het dan een goed moment was… dat was overigens vooral uitstelgedrag, maar toen we dus terug waren van vakantie moest ik wel… en het ging goed. Gelukkig… Lua slaapt er heerlijk, soms wat moeite met inslapen in de avond en er zijn regelmatig nachten dat ze heel vroeg in de ochtend bij mij ligt, maar dat vind ik dan weer vooral fijn.

Eten en drinken

Ik was de dagvoedingen al aan het afbouwen en toen ik laatst een nachtje weg ging met een vriendin (hallo mega mijlpaal zonder baby) vergat ik overdag te kolven en dat ging prima. Sindsdien geef ik de ochtend en avondvoedingen aan de borst en krijgt ze overdag 2 of 3 flessen poedermelk. Het geeft mij meer rust dat ik overdag niet altijd beschikbaar moet zijn of moet kolven en in de ochtend en avond is het echt ons momentje samen. Daarnaast krijgt ze in de ochtend fruit (3 ijsklontjes of 1/3 van een banaan) en dat gaat er heel erg goed in. In de middag krijgt ze wat stukjes brood en in de avond groente. Erwtjes zijn nog niet echt favoriet, terwijl worteltjes heel goed gaan. (eerder schreef ik een blog over het combineren van fles en borstvoeding.)

Slapen

Zoals ik zei slaapt ze heel goed. Ze heeft maanden doorgeslapen en maakte toen mega lange nachten, maar sinds we zijn begonnen met hapjes (geen idee of er een link is) wordt ze vaker ’s nachts wakker. Dan leg ik haar bij mij aan de borst en slapen we samen verder, soms is dat vanaf 3 soms vanaf half 6 en soms dus niet. Haar dag begint op het moment dat ze wakker wordt. Vaak is ze ongeveer 2 uur wakker en dan brengen we haar weer naar bed. Dit werkt heel goed, want meestal slaapt ze snel en dan slaapt ze 1,5 tot 3 uur. Wanneer we weg moeten of gaan, kan ze heel goed langer wakker blijven, het inslapen daarna is dan wel vaak wat moeilijker.

Ontwikkeling

Ons meisje neemt haar tijd en dat vind ik helemaal goed en helemaal fijn. Haar broers deden dat ook. Ze kijkt rond, observeert, lacht het hardste om haar broers, nu ook met heel veel geluid en kan echt gefascineerd zijn door de dingen die ze nu kan pakken. Tot nu toe zat ze heerlijk in haar wipstoel of tripp trapp newbornset, maar ze wil steeds meer rechtop zitten. Daarnaast zijn we door een bepaald virus niet veel met de kinderwagen op pad geweest, dus de kinderwagenbak gebruikten we nog steeds voor de ritjes naar school. Ze werd nu toch echt te nieuwsgierig (en te groot). Ze wil rechtop zitten, meer rond kijken en niet meer zoveel liggen. Ze kan nog niet echt zelfstandig zitten, maar de kinderwagen zitting en met steun in een kinderstoel gaat het heel goed. Ze lijkt dan wel ineens zo groot.. even slikken.

Steeds meer er op uit

Nog zo’n mijlpaal. Gisteren was ze voor het eerst in de Efteling en voor wie me al even volgt, weet dat ik daar heel blij van word. De mannen waren beiden al met een aantal weken in de Efteling, maar dat kon nu natuurlijk niet. Doordat zij echt net voor de laatste ellenlange lockdown is geboren, zijn we met haar naar verhouding niet op heel veel plekken geweest. Ik was dus benieuwd hoe ze het zou doen. Door onze Perrie en doordat er langzaamaan weer steeds meer open is, kan zij ook echt mee op avontuur. De Efteling was een mooi begin en vanuit haar kinderwagen zitje keek ze haar ogen uit en ze sliep ook heerlijk in de kinderwagen. Lua kun je er dus makkelijk bij hebben ­čÖé

Volg:
Share:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *