Lua 8 maanden: Voedingsschema, lactulose en kletskous…

Ons stille rustige meisje. De chille baby, de hang baby… de slaapkop… de knuffelaar. Wat een rijkdom… ons poppetje. Ze is bijna net zo lang uit mijn buik als er in en dat vind ik zo bizar. De tijd vliegt, maar wat is het ook fijn met haar er bij.

Door een bepaald virus is ze lange tijd niet op andere plekken geweest, maar dat komt nu steeds meer en ze vindt het allemaal prima. Mee naar het terras, dan zit ze er lekker bij, mee naar de dierentuin en ze kijkt haar ogen uit. Daarnaast gaat ze nu ook een dag naar oma toe en dat doet ze mega goed. Ze slaapt ze eet en ze knuffelt… Zo blij dat ze overal zo zichzelf kan zijn.

8 maanden

De maand waarin we voor het eerst een terror nacht hadden. De ergste nacht in onze baby carriere. Waarin Lua voor het eerst ging zwemmen en wel in ons eigen zwembad in de tuin. De maand van eerst hapjes ijs (zo makkelijk bij baby 3) de maand van het nieuwe lakentje in bed en haar eigen bedje in de Perrie (camper) De maand van voor het eerst een dag naar oma en de maand van de kinderstoel. Van een stille baby werd je een brabbel baby… je leert steeds meer en bent altijd vrolijk.

Groei

Heel eerlijk, ik heb geen idee hoe groot ze precies is. Ik gok tussen de 8 en 8,5 kilo en rond de 68 cm. Ze draagt nu kleding maat 68/74 afhankelijk van het merk. Als ik die getallen type denk ik NEEEE, zo groot alweer, maar tegelijk is het heerlijk dat ze het zo goed doet. Ze eet en drinkt vanaf dag 1 super, dus wat wil je dan ook.

Baby Poep probleem

Niet onbekend bij ons met de mannen, maar voor Lua was het wel heel heftig. Sinds we zijn begonnen met hapjes werd ze wakker ’s nachts. Opzich geen mega groot probleem, maar het feit dat ze last bleef houden van haar buik en steeds minder ging poepen was wel sneu. Toen ze zo’n harde ontlasting had, dat het haar pijn deed ben ik naar de huisarts gegaan en hebben we lactulose gekregen. Dit helpt haar echt heel erg, dus mogen we nu even volhouden en dan rustig afbouwen en in de gaten houden of het goed blijft gaan. Het komt er makkelijker uit en ze slaapt rustiger.

Schone slaapster

Van een mega mega slaapbaby, gingen we dus naar een baby met buikpijn in de nacht. Dat ze wakker werd vond ik niet zo’n probleem, maar als ze dan ontroostbaar was en duidelijk pijn had dat vond ik wel sneu. Overdag merkten we niet veel, maar in de nacht was het duidelijk. Daarnaast had ze ook steeds meer moeite met in slaap komen in de avond. We mochten van iemand een fedde en kees lakentje lenen om te proberen (THANK YOU). Dit is een straklakentje, wat niet fixeert maar wat haar net wat extra druk geeft en daardoor ontspanning. Het is geen wondermiddel uiteraard, maar we hebben wel echt het idee dat het haar helpt en dat ze rustiger slaapt. Samen met de lactulose slaapt ze nu weer als een malle. Zo zo fijn. Slaap is alles, ook voor die kleintjes. Dus we hebben nu zelf ook zo’n lakentje besteld.

Borstvoeding

De borstvoeding loopt ten einde. Ik voel het en weet het, maar ik blijf nog stug aanbieden. Niet omdat ik vind dat het niet mag stoppen, maar wel omdat die definitieve laatste keer toch wel een dingetje is. Ik heb geen zin meer in de hectiek van bijkolven en langzaamaan is de avondvoeding dus ook er vanaf gegaan, omdat we merkten dat ik steeds minder productie had en zij nog steeds honger had. Ze krijgt nu alleen nog in de ochtend of in de nacht de borst en dat gaat nu al 1,5 week goed, maar ik denk dat dit ook aflopende zaak is en dat is prima, maar om nu te zeggen dit was de laatste… dat lukt me nog niet. Dus we bieden haar nog de borst aan, tot het ineens goed is… Want dat is het… 8 maanden… Zo blij dat dit weer gelukt is.

Overige voeding

Ze krijgt nu de borst in de ochtend. Dan een bakje fruit ergens in de ochtend (je merkt we zijn niet zo van de vaste tijden). Meestal rond 11 (4 uur na de ochtend voeding) een fles en rond lunch wat stukjes brood met boter (wisselt hoeveel er in gaat) in de middag ergens tussen 3 en 5 vaak nog een fles. Het hangt allemaal van haar slaapjes af, want daar komt alles omheen. Haar ritme begint wanneer ze in de ochtend wakker wordt. Rond het avondeten krijgt ze een groente prakje, of ze krijgt wat hapjes van onze maaltijd. Dit hangt er natuurlijk van af wat we eten. In de avond krijgt ze nog 1 fles en dan gaat ze naar bed. Wanneer haar dag heel vroeg begint, krijgt ze soms nog een extra flesje ergens tussendoor en dan krijgt ze voor het slapengaan een klein flesje als ’toetje’. Als tussendoortje krijgt ze soms een maisknabbel of bijvoorbeeld een cracotte om op te sabbelen. Het loopt altijd ongeveer hetzelfde, maar nooit precies hetzelfde, vandaar dat ik geen heel vast schema kan weergeven.

Volg:
Share:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *