Lua 9 maanden: Tanden, koemelk en eerste keer ziek

9 maanden

9 maanden en wat een maand wat een maand. Toen ik het lijstje net aan het maken was van wat ik allemaal wilde delen over de afgelopen maand besefte ik me hoeveel is gebeurd in het leventje van mijn baby. Het zijn geen major dingen, maar voor zo’n mini toch behoorlijk wat. 9 maanden op en 9 maanden af… Zou het zo zijn? Ik ga uit van een jaar, maar deze mijlpaal, dat de tijd van de zwangerschap voorbij is, is toch wel heel bijzonder.

Koemelk intollerantie/ allergie

De grootste verandering deze maand, is dat we met haar hebben laten controleren op verschillende voedingsmiddelen en het blijkt dat ze niet tegen koemelk kan. Het is geen heftige allergie, waarvan je ook wel eens hoort, met huilbaby’s enz. Gelukkig is het dat niet, maar vanaf het moment dat zij meer flesvoeding kreeg is haar ontlasting moeilijk gaan doen en had ze mega veel moeite met poepen. We hadden al lactulose van de huisarts gekregen en dat hielp een beetje, maar ze werd toch nog regelmatig flink overstuur wakker ’s nachts en dan merkte je dat ze echt pijn had. Aangezien ze dit eerst niet had en het na 2 maanden aankijken alleen maar erger werd ben ik naar die arts gegaan en net als ik kan ze niet goed tegen koemelk, dus we hebben voor haar Pepti gekregen en dat gaat echt heel goed. Het was even zoeken, omdat ze meer spuugde doordat ze melk dunner was, maar met een kleinere speen en rustiger drinken gaat ook dat goed. Ze kan weer normaal poepen, slaapt beter en is weer helemaal mijn kleine blije meisje. Zo fijn…

Rollen

Het is eindelijk zover. Waar ze bij 4 maanden al eens per ongeluk rolde bij het consultatiebureau, zag ze daarna de noodzaak er niet echt van in. Ze kon op haar rug ook prima spelen. Tot begin deze maand, ze ging ineens rollen en met veel aanmoediging van haar broers lukte het en ook meteen heel goed. Ze kan beide kanten op rollen (al is van rug naar buikmakkelijker voor haar) en ze heeft ook ontdekt dat ze op haar rug zich voort kan bewegen, dus ook dat doet ze ineens. Zo leuk al die ontwikkelingen.

Ziek… Rs virus

Voor het eerst ziek, is dat ook een mijlpaal? Op donderdag werd ik gebeld of we haar eerder op wilden halen van de opvang. Ze was niet fit. Thuis merkten we niet veel, ze hoeste wel lelijk, maar was wel vrolijk en geen koorts. In de nacht had ze echter ineens 39,1… dus toch niet fit… In de ochtend was de koorts weer weg, maar had ze ineens een piepende snelle ademhaling. Ze was wel vrolijk dus zocht er niet heel veel achter, maar internet zei me dat een korte piepende ademhaling toch reden voor bezoek is aan de huisarts. Na een belletje voor advies wilde ze haar zien en dat was toch goed. Ze hoorde inderdaad een piep in haar longetjes en ze vermoedde het Rs virus. We kregen een puffer mee en instructies wanneer we weer moesten bellen. Gelukkig ging het vanaf toen snel beter.

De eerste tandjes

Dat is toch wel een mega mijlpaal, want met tandjes ziet een baby er toch ineens heel anders uit dan zonder tandjes. Hier hebben we weinig van gemerkt, of het komt door de combi met het ziek zijn, maar ineens zag ik iets wits in haar mond. Dus ik voelde even en ik voelde gewoon al ribbeltjes, het tandje was gewoon al door en binnen een week zat er ook een tweede naast. Bizar… zo ineens. Ze is ook wel echt aan het kauwen op alles ineens, maar deze twee zijn gelukkig meegevallen voor haar. Benieuwd hoe hard de rest gaat komen.

9 maanden en verlatingsangst??

Het lijkt alsof ze zich bewuster wordt van zichzelf en de mensen om haar heen en dan vooral van mij. Ze kon heel makkelijk zelf in haar stoel of op het kleed spelen, maar dat is nu soms toch anders aan het worden. Zolang ze mij niet ziet gaat het goed, maar als ze mij heeft gezien en ik loop dan weg dan is het de afgelopen week ineens huilen. Als ze bijvoorbeeld op het kleed ligt te spelen, of in haar stoel zit voor eten en ik loop weg is het meteen zo’n verdrietig huiltje. Ga ik tegen haar praten of kom ik terug is het meteen weer over.

9 maanden en eten

Het eten van Lua gaat heel erg goed. De borstvoeding is sinds 3 weken echt gestopt en dat is goed en een tikje moeilijk met het afsluiten van een periode, maar het is goed. Ze krijg nu nog 4 flesjes op een dag. Soms komt ze qua slapen op 3 uit, maar dan redt ze de nacht nog niet lekker, dus we proberen haar wel echt 4 flesjes te geven. Haar groente fruit en brood gaat er allemaal in als een malle. De binnenkant van een boterham met boter heeft ze zo op en als tussendoortje geven we haar of een mais knabbel of een cracotte om op te sabbelen en die eet/ sabbelt ze helemaal weg. Afhankelijk van wat wij eten, eet ze ook wat met ons mee, maar ze zit tegenwoordig wel altijd echt bij ons aan tafel.

Volg:
Share:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.