Master bedroom make over… Vintage en warm…

Onze slaapkamer…de master bedroom kreeg na ruim een jaar eindelijk een touch up. Toen we er gingen wonen, hadden we alleen 1 muur geverfd, maar verder nog niet veel aan gedaan. Daarnaast merkte ik dat ik de kleur niet warm en gezellig vond (goh, het was donker blauw). Dus laatst pakten we de kwast en gingen we aan de slag…. Kijk mee naar het resultaat, want we slapen nu lekker…

Fijne slaapkamer
Onze slaapkamer is heel erg klein. Ik hoef geen grote kamer, met zitjes en allerlei ruimte, want wij brengen er alleen de nacht door. Geef onze mannen maar de grotere kamers… Ik wil echter wel een fijne en gezellige kamer. Een kamer waarin ik fijn wakker word en waar ik blij van word als ik naar bed ga…

Warmte
We gingen dus voor meer warmte. Doordat we geen gordijnen, maar luiken hebben en een grijze vloer is de kamer van zichzelf vrij kil vind ik. Door nu kleur en aankleding toe te voegen konden we toch veel veranderen. Daarnaast zijn we gegaan voor natuurlijke materialen, zoals hout en een rieten lamp.

Dit is onze kamer als je vanuit de hal kijkt. De kast hebben al heel lang, die kochten we voor ons eerste huis en staat super in de slaapkamer. Hij was wit, maar dat vond ik nu heel saai en ongezellig. Door deze te verven in een soort oud roze kleur voegt het meteen zoveel sfeer toe. De hoed en mijn rieten tasje voegen net dat beetje gezelligheid toe. Net als de vintage koffers op de kast. Ideal voor opslag, maar ook heel sfeervol.
Het kleedje is van Karwei (we zochten specifiek een heel smal kleedje)

Naast de kast hebben we een lijst met een mooie quote gehangen en een vintage borduurwerkje wat ik ooit op een rommelmarkt vond.

Op de koof naast het raam heb ik allerlei foto’s geplakt. Ik mocht deze uitzoeken van Moonylab. Een fijne app, waarin je makkelijk foto’s upload en besteld die vervolgens op je deurmat vallen. Ik hou van deze persoonlijke sfeervolle touch… En ik kan uren naar alle bijzondere momenten kijken. Met de code ’thuis10′ krijg je op Moonylab 10% korting…. dus bestel snel.

Kijk ons grappige raam. Het is echt een super laag raam, dat is bij de bouw (lang lang geleden) al zo gedaan en ik vind het wel grappig. De oude bewoners hebben er leuke luiken in gemaakt. De kleur op de muur is Heart Wood. We hbben lang gezocht en hij is lastig op beeld vast te leggen, maar zoek hem anders eens op pinterest. Het is een roze bruinige kleur.

Boven ons bed, wat heel hoog is en wat ik mega fijn vind. Hebben we twee houten lijsten hangen. 1 met de sterrenhemel op het moment dat mijn lief en ik iets kregen, dit was een cadeautje voor hem. Daarnaast hangt de maan… want ik hou van de maan en vond het wel toepasselijk in de slaapkamer.
Die vintage wereldkaart blijft fantastisch en past nu perfect in de slaapkamer.

Deze foto is net iets later gemaakt en dan zie je dat de kleur van de muur ineens echt anders is. Hier zie je duidelijk ons nachtkastje, namelijk een vintage boek van bij mijn oma, die we tegen de muur hebben gehangen. ik heb er ook een, maar dan een andere… Makkelijke, maar net anders…
Ons beddengoed is helaas niet meer te koop (anders wilde ik het zelf nog eens) maar het was van Studio Ditte. Het plaid komt van Kwantum en de platenpot ook. Ik ben benieuwd hoe lang deze het vol houdt.

Nog even vanuit de andere hoek. We hebben geen kledingkast in onze slaapkamer. Dit is ook niet nodig, want onze kleding hangt in de kamer naast ons.

Ik ben zo ontzettend blij met onze slaapkamer nu. Ik moest even wennen aan de kleur op de muur aangezien die anders uitviel dan verwacht, maar ben nu toch heel blij er mee. Het is echt zo’n fijne plek. Helemaal happy…


Volg:
Share:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *