Meisjes babykamer inspiratie – Vintage, warm, natuurlijk…

meisjes babykamer

De babykamer… Voor het eerst een kamertje inrichten voor een meisje. Nu moet ik zeggen dat ik veel items net zo goed voor een jongen had gebruikt, maar het is toch leuk om bewust bezig te zijn voor onze dochter (hoe raar klinkt dit nog steeds) We zijn er nog niet echt aan begonnen, maar al zoveel ideeën die ik met liefde met jullie deel. Dus kijk mee wat onze plannen zijn voor de meisjes babykamer.

Vanaf het moment dat we wisten dat het een meisje was, 9 weken geleden, ben ik gaan fantaseren en rondkijken op Instagram. Door Feestje van Hout zie ik veel mooie plaatjes voorbij komen en zo kreeg ik al veel ideeën. Ik was in eerste instantie dat ik een aantal dingen hetzelfde wilden houden als dat ze waren. Petrol blauw bedje? Kan prima voor een meisje, die blauwe muur achter de houten huisjes? Staat vast mooi… Maar nu… zijn er toch wat andere ideeën in mijn hoofd gekomen…. Kijk mee..

De kiwi krijgt de kamer van de Pipster (kijk hier voor zijn babykamer roomtour). Hij heeft hier twee jaar met heel veel plezier geslapen en ik vond het een fijn kamertje, maar er waren ook dingen die ik al snel minder vond. Het blauw en grijs was niet warm en de ruimte was veel te groot. De vloer pakken we op heel de bovenverdieping aan, dus die is al wit… scheelt al veel met het kille wit.

Moodboard meisjes babykamer

Vintage, warm, hout, bamboe, natuurlijke materialen, vintage roze, roest kleur… Natuurlijke stoffen, bloemen, regenboog… Dat zijn een beetje de ideeën die ik heb. En daar moeten we nu nog 1 geheel van zien te maken.

Pip zijn babykamer

Houten decoratie

Nog voor we verhuisd waren maakte mijn lief al deze huisjes voor de babykamer van Pip. Het is zo’n leuk hoekje en zijn bedje stond hier altijd. De huisjes vind ik nog steeds fantastisch dus die laten we hangen, alleen wil ik graag de muur er achter verven, nog even kijken welke kleur. Voor deze huisjes willen we nu de commode plaatsen die we al hebben. Een mega mooie vintage commode met een verhoging er onder (die ik nog wel wil verven)

Klus 1: Muurtje zetten

Een muurtje zetten klinkt heel heftig, maar het wordt een heel basic houten wandje met een houten schuifdeur. Ik wil hem juist ook heel graag mooi hout houden, omdat dit warm is. Daarnaast hebben we die ruimte er achter niet nodig, kunnen we daar ooit een grote kast van maken en maakt het het kamertje meteen veel knusser. Nu al zin om deze klus aan te pakken (lees mijn lief, de alleskunner)

meisjes babykamer
Studio loco

Regenboog van Studio Loco

Dit was denk ik het eerste item wat ik zag en wat ik heel graag wil voor op de babykamer, al moet ik ook eerlijk bekennen dat ik nog niet goed weet hoe of waar want deze muursticker is echt gigantisch en juist dat vind ik gaaf. Het is een muursticker en ik vind de kleuren prachtig en ook het soort waterverf effect, nog even kijken of en waar we deze kwijt kunnen.

meisjes babykamer

Vintage roze op de meisjes babykamer

Al maanden geleden kochten we een pot verf. Nog voor we op reis gingen zelfs. Ik kwam die kleur tegen op internet en vond hem prachtig, dus dacht, daar wil ik vast ooit iets mee. We hadden er nog niks mee gedaan, maar nu is hij dus echt perfect voor de babykamer. De kleur Vintage roze van Karwei wil ik dus heel graag op de muur, een lambrisering, of helemaal… nog even over nadenken.

meisjes babykamer

Kleed Karwei

De eerste aankoop voor de meisjes babykamer is dit Varamin kleed van Karwei. Op Instagram startte ik een zoekactie en een lieve volger die bij Karwei werkt kon me helpen. Hij ligt nu nog in plastic te wachten, maar hij staat vast prachtig. Ik hou ook heel erg van die roest kleur, alleen nog even kijken hoe het matched met vintage roze.

Babykamertje van de spruit

Ledikantje voor ons meisje

Voor we wisten dat onze kiwi een meisje is, wist ik zeker dat ik het bedje gewoon blauw zouden houden. Het is een prachtige kleur en ik wist nog wat een takke werk het verven was. Totdat het kamertje in mijn hoofd steeds meer vorm kreeg (of het waren de hormonen) en ik ineens besloot het bedje helemaal blank te willen. Het is zo’n mooi vintage bedje en met de witte vloer en warme kleuren zou hout vast prachtig zijn. Mijn lief vind het nog een k*klus, maar nu zijn we begonnen dus moeten we maar afwachten wat het wordt.

Teddy stoel

Voor de borstvoeding, maar ook voor de avonden met je kleintje op je borst als hij of zij moet slapen wilde ik heel graag een nieuwe fijne stoel. Het liefste wil ik een grote schommelstoel met teddy stof… HEERLIJK en zo knus lijkt me dat. Ik vind ze echter veel te duur, dus misschien wordt het zelf iets bekleden, of geen schommelstoel, of toch onze houten schommelstoel verven en dan met een heel grote teddy plaid er over… Als ik mijn hoofd maar neer kan leggen als ik er in zit… dat is de grootste ‘eis’. (en dat het mooi is natuurlijk)

Kastje van…

Voor alle mooie pakjes van ons meisje… Ook deze vitrinekast hadden we al, maar nog niet in gebruik. Ooit gekocht, maar nooit gebruikt waarvoor hij bedoeld was. Nu komt hij ineens perfect tot zijn recht .(hopelijk) Het is een kast die we gaan ophangen. Mijn lief maakte er een roede in, schuurde hem op (ik hou van blank hout) en deed de nieuwe greepjes er op en wat een prachtig plaatje is het nu. De gouden greepjes van Doing-goods zijn ook te gaaf. Ik wil hem dus aan de muur hangen en er onder ook nog een tak hangen als soort roede om pakjes aan te hangen. In mijn hoofd heel leuk, hopelijk in real life straks ook.

Decoratie meisjes babykamer

Qua aankleding wil ik dus aan de slag met vooral natuurlijke materialen. Ik heb een rotan tijdschriftenbak (van Kwantum maar kan hem online niet vinden) die ik voor boeken wil gebruiken, daarnaast wil ik aan de muur houten items van onze eigen webshop, maar ook stoffen decoratie. Verder vind ik de bloemen prints van Roisin prachtig. Dat wil ik dus ook graag terug laten komen in het bedje en wellicht het verschoningskussen. Zoals ik eerder al zei wil ik graag een klamboe boven het bedje van mooie stof.

En zo kan ik nog wel even doorgaan… Er komen vast nog veel dingen bij en misschien verander ik nog van mening, maar dit is tot nu toe onze inspiratie. Wat is het heerlijk om deze meisjes babykamer in te richten.

Volg:
Share:

2 Reacties

 1. Debby
  15 juli 2020 / 08:39

  Leuke gedachtes voor de babykamer! Ben erg benieuwd hoe het allemaal tot z’n geheel komt

  • Liefthuis
   Auteur
   29 juli 2020 / 11:42

   Ik ook hahaha 🙂 Eerst even de andere klussen afstrepen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *