Meivakantie/ lente uitjes met het gezin…

Voor heel veel kinderen (en juffen) is de meivakantie begonnen. We hebben heerlijk weer voor de boeg en dat nodigt uit om de deur uit te gaan. Wat zijn leuke uitjes om te ondernemen? Ik deel vandaag een aantal van onze favorieten…

Het is natuurlijk super lekker om samen naar buiten te gaan, dus het zijn voornamelijk uitjes om buiten te ondernemen. Deze tips zijn wel vanuit mijn perspectief, dus een aantal tips zijn vooral vanuit ons goed te bereiken (maar zeker de moeite waard), maar mocht je verder weg wonen, dan is er bij jullie vast iets soort gelijks.

Het Oertijdmuseum
Als je me op Instagram volgt (nee??? Zeker doen) dan heb je het al voorbij zien komen. Het oertijdmuseum oftewel het Dinobos zoals wij het noemen. Het ligt bij Boxtel en voor iedere dinofan is dit een super leuk uitje, maar ook voor de iets minder grote dinofan is het heel leuk en interessant. Vooral het gedeelte dat in het bos ligt is heel erg tof. Je kan er nu ook paas eieren zoeken en ik geloof dat ze voor iets oudere kinderen ook een soort speurtocht hebben. Ook is het binnen gedeelte voor iets oudere kindjes super interessant, met allerlei botten, filmpjes in informatie over de oertijd. Dus zeker de moeite waard…

Koeien de wei in
Op veel plekken zijn ze al de wei in, maar ik heb even opgezocht en op veel plekken moet de ‘Koeiendans’ nog plaats vinden. Echt super tof om de koeien na een winter in de stal, soms helemaal dol en blij de wei in te zien rennen en springen. Super leuk om te zien en wat ook fijn is, vaak gratis en het duurt niet mega lang. Google even op Koeien de wei in of Koeiendans in combinatie met je omgeving en je vindt vast iets.
Ik weet dat op 5 mei bij de Brabantse kluis (Aarle Rixtel) de Weidegangfeesten zijn. Daar wordt het helemaal groot op gezet en is het mega sfeervol en gezellig en vanalles te doen voor kinderen. Dus een dikke tip…

Het Gouden woud
Dit is ook weer een tip die in onze regio is, maar het Gouden woud is een waanzinnig gave speeltuin. Je hebt een heel mooi en groot buiten gedeelte (aan het terras, wat voor ouders natuurlijk nooit vervelend is) maar er is ook een binnen gedeelte wat heel gaaf is. Een mega zandbak speeltuin, met een ‘riviertje’ er tussendoor en kinderen (of papa’s) kunnen er in het zand kleine klompjes goud zoeken. Neem dus wel even reserve kleding mee, maar met mooi weer is het natuurlijk heerlijk om lekker te kliederen met water. Gegarandeerd succes deze plek, de spruit heeft het er nog over.

Lammetjes knuffelen
De lente is natuurlijk ook de tijd van de lammetjes. Heel veel stallen gooien in deze tijd (vaak wel op speciale data, dus zoek het even op) hun deuren open en dan is iedereen welkom om de lammetjes te komen kijken en knuffelen. Heel erg aandoenlijk en leuk voor kinderen natuurlijk. Als je geluk hebt, zie je er zelfs nog een geboren worden (dit herinner ik me nog van vroeger)

Irrland (Kevelaer)
Irrland is een FANTASTISCH pretpark/ speeltuin net over de grens in Duitsland. Van maiszwembad tot grote springkussenballen, rijdende autotjes, kinderboerderij, waterbanen maken, mega waterbed, maisdoolhof en ga zo maar door. Zoek het maar eens op. Het toffe is dat je er ook heel leuk een barbecue kan huren en dat alles een leuke prijs heeft. Echt een heel tof dagje uit voor alle leeftijden (ook kleinere kindjes hebben hier al super toffe plekken om te spelen)

Kabouterpad/ blotevoetenpad
Dit soort paden vind je op meerdere plekken in Nederland. Blotevoetenpad heb ik nog nooit gedaan, maar staat op mijn lijstje en wat is het….tja precies wat de naam zegt.
Het kabouterpad is hier altijd een groot succes. Je kan vaak ook opdrachten en kaboutermutsen ergens halen, maar wij lopen de route ook vaak zonder. Aan het einde van de middag nog even er uit en samen kabouterhuisjes ontdekken en klimmen in bomen.

Picknicken
Need I say more? Het kan zo simpel zijn soms… Pak wat fruit en boterhammen in en zoek een leuk plekje in de buurt. De spruit en de Pipster vinden het zelfs al fantastisch om gewoon met een kleedje in de tuin te eten in plaats van aan tafel.

Efteling
Als echte Efteling fan hoort deze natuurlijk in het rijtje thuis. Herfst, zomer, lente of winter… de Efteling is altijd een succes, maar om met je abonnement juist de verschillen in seizoenen te zien is top. Het park is natuurlijk prachtig en nu bloeien overal bloemen en wordt het sprookjesbos weer helemaal groen. Heerlijk… Eerder schreef ik een blog waarom wij zo fan zijn van ons Efteling abonnement…. Lees het…

Zwemmen is awesome
Wil je gaan zwemmen? Het sterrenstrand in Eersel is mega leuk met kinderen. Er ligt een echt strand binnen met een kasteel een doolhof een voetje van de vloer pad… Hoe gaaf klinkt dat. Het zit in een soort kas, dus het zal niet snel te koud zijn.

Mocht het toch koud worden (bijvoorbeeld de tweede week) dan is het theater, de bioscoop of een uitje naar de bibliotheek ook een super tof uitje. Of maak het thuis donker, haal popcorn en speel bioscoopje thuis… Dat wil ik zeker nog gaan doen…

Wat zijn jullie tips? Deel ze zeker, want ik vind het het Hele fijne meivakantie en heel fijn pasen allemaal…

Volg:
Share:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *