Meneer Google, help me! Wat ik opzocht tijdens mijn zwangerschap…

googleGoogle is mijn grootste vriend. Ik hou van feitjes en van weetjes en ik kan er niet tegen als ik ergens niet op kan komen. Een naam, een film, een voorwerp, zo irritant, maar gelukkig is daar Google. Stiekem heb ik in mijn tienerjaren menig persoon (vooral mannelijk) onderworpen aan een heuse google zoektocht (stalker freak). Tijdens mijn zwangerschap gebeurde er allerlei dingen waar ik geen verstand van had. Hoorde dat pijntje? Dat gekke gevoel? Die dorst? Wat zijn symptomen van een zwangerschap of van een bevalling? En ga zo nog maar even door.

Bij verschillende bloggers zag ik al soort gelijke berichten voorbij komen, maar ook bij mij stond hij al op het lijstje. Ik vond hem bij andere erg leuk om te lezen, dus vandaar toch maar online gegooid vandaag. Ik ben in mijn zoekgeschiedenis gedoken en heb het volgende gevonden.

Welke vragen stelde ik mijn goede vriend, Meneer Google tijdens mijn zwangerschap:

Op de dag van mijn bevalling (bevalling begon) heb ik er nog flink op los gegoogled:

 • Hele dag voorweeen en nu? Het resultaat was niet bevredigend, want ik las dat het vaak gebeurde dat die voorweeen een dag kunnen duren en dan weer volledig weg trekken. Dus nog geen bevalling in zicht.
 • Beginnende weeen of niet?
 • Weeen heel kort
 • Hoe lang heb je ontsluitingsweeen? 10 uur gemiddeld 🙁
 • Goede waterproof mascara ik stuurde die dag mijn lief er op uit om nog even snel waterproof mascara te halen. Stel je voor dat mijn mascara uit zou lopen tijdens mijn bevalling.
 • Roze slijmverlies, begin bevalling?

voorweeenDe laatste hoogzwangere weken googlede ik het volgende:

 • Wel of geen buikband na je bevalling? Ik wilde graag snel mijn buik weer redelijk in vorm hebben ( mission failed) en in Amerika gebruiken ze vaak van die buikbanden, dus daar wilde ik het fijne van weten natuurlijk.
 • Onrustige en zere benen teken bevalling?
 • Vroege tekenen bevalling Wanneer kom je nou? Ik zag (en zocht) overal een teken in.
 • Darmen 40 weken Mijn darmen waren flink moeilijk aan het doen tijdens de zwangerschap
 • Hoofdpijn 39 weken
 • Duizelig 39 weken
 • Pijn ogen week 39 Pffff m’n lijstje werd steeds langer

Over de naam zochten we van alles:

 • Namenteller Zou onze naam vaak gekozen zijn? En vinden we dat dan erg?
 • Betekenis Raf
 • Twijfelen babynaam Ik heb heel lang getwijfeld over de naam voor onze spruit. Ik vond het echt een serieuze verantwoorde taak en wat nou als we de naam straks niet meer leuk vonden. Ik las gelukkig dat het vaak voor kwam.
 • Stoere jongensnaam Om de paar weken zocht ik weer naar nieuwe jongensnamen, zou er toch een leukere zijn?
 • Nederlandse korte jongensnamen
 • Aparte jongensnaam

IMG_4410Verder:

 • Pijnlijke tepels AU waar kwam dit vandaag?
 • Bevaltas
 • Littlewonderworld week 1, 2, 3, 4…..enz Iedere week las ik de zwangerschapsupdates van Manon terug. Lekker vergelijken met hoe het bij mij verliep
 • Vaderdag cadeau Ja hoor, kort na de bevalling was het al vaderdag, wat moest ik daar dan weer voor regelen.
 • Percentage wanneer bevallen Voor, op of na de uitgerekende datum?
 • Effect ijsklontjes op darmen Ik had last van m’n darmen en aangezien ik ijsklontjes bij het leven at (cravings ofzoiets) dacht ik, misschien heeft het met elkaar te maken.
 • Hoe vaatwasser reinigen Nesteldrang?
 • Hoge hartslag zwangerschap Is dat gevaarlijk?
 • Wat aan bij bevalling? Preperation is key
 • Wat te doen tegen vocht in je voeten en in de rest van je lijf Standje walrus was geen grap

Stuitligging:

 • Wanneer geplande keizersnede stuitligging
 • Kan je een baby zelf draaien Ik las verhalen over een half uur met je benen en rug omhoog tegen de muur.
 • Hoe draaien ze een baby?

vocht vasthoudenEn:

 • Perineum Iets met masseren, was dit nodig?
 • Hoe groot is de kans dat je op de uitgerekende datum bevalt?
 • Zwanger rustige baby is dat erg?
 • Zwanger verslikken Ik verslikte me in alles wat maar enigszins sappig was, kan het aan de zwangerschap liggen?
 • Bandenpijn na plassen, pijn achter navel en 100 andere pijntje, krampjes en trekjes.
 • Flauw vallen week 30 Wat gebeurde mij nou?
 • Hoeveel babys worden er per week geboren? 525 per dag dus tel maar uit
 • Hoe kan ik langer zwanger zijn dan mijn ovulatie was? Yep, dat was bij ons zo. Ik werd vooruit gezet en terugtellend bleek ik dan al zwanger nog voor mijn ovulatie. Heel gek.
 • Is dyslexie erfelijk?
 • Dorst zwangerschap

Nog voor de positieve test:

 • Wat waren jullie eerste symptomen? Ik wilde graag iets anders lezen dan de standaard verhalen
 • Hoe lang na ovulatie innesteling?
 • Eerste symptomen
 • Wanneer innestelingsbloed? Ik verloor al heel vroeg ineens bloed
 • Wanneer een test doen? Vroege test?

Ik lag dubbel toen ik mijn lijst door scrolde. Wat een gekke dingen heb ik opgezocht en ook heel grappig om te zien waar ik ook alweer last van had en wat me bezig hield. ‘varken zwanger’  was ook een zoekterm, ik keek even vreemd toen ik die zag, maar daarna zag ik staan ‘varkensvlees zwanger’  dat verklaarde een hoop.
Ik ben gelukkig niet iemand die meteen de negatiefste verhalen gelooft. Ik zoek of er andere mensen zijn die hetzelfde hebben en wat er aan te doen….

Is het herkenbaar? Zijn jullie ook zo nieuwsgierig en googlen jullie ook alles?

Bedankt meneer Google, je hebt me vaak geholpen…

Tot snel,

Liefs Jodi

Volg:
Share:

5 Reacties

 1. 7 februari 2016 / 14:46

  Hihi herkenbaar. Ik Google ook alles. In het begin van mijn zwangerschap vooral wat ik niet mocht eten. Inmiddels veel over stuitligging en keizersnede. Maar word niet altijd blij van wat ik tegenkom en bij horror verhalen knijp ik liever een oogje toe ;). Selectief googelen dus.

  • Liefthuis
   Auteur
   7 februari 2016 / 15:03

   Ik googlede ook zeker selectief. Ik heb trouwens een succesverhaal rondom de versie (draaien) dus dat komt binnenkort ook nog op m’n blog. Misschien fijn voor jou?

   • 8 februari 2016 / 07:59

    De versie is bij mij niet gelukt, wel al geprobeerd dus. Mijn eigen niet succes-verhaal staat ook op mijn blog ;). Maar ben benieuwd naar het succesverhaal, ze zijn in de minderheid helaas. Ik ben inmiddels alweer 38 weken zwanger, dus draaien zit er niet meer in.

    • Liefthuis
     Auteur
     8 februari 2016 / 11:53

     Wat balen, ik ga hem eens lezen. Je hoort soms wonder verhalen van babys die toch nog draaien? haha

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *