Ben ik merkgevoelig of niet?

merken tagBekentenis; ik geef lastig geld uit. Mijn lief en ik verdienen een netjes heel gemiddeld salaris en wij hoeven dus echt niet te klagen, maar ik ben altijd bang dat we te weinig hebben. Vooral alledaagse dingen vind ik lastig, omdat daar vaak ongemerkt veel geld in gaat zitten. Even naar de drogist, KASSA 45 euro, voor mezelf kleding kopen? Leuke broek, 120 euro? Nog maar even over nadenken. Boodschappen? Alweer zo duur? Wat heb je gekocht?

Op het moment dat ik ergens voor gespaard heb vind ik het iets makkelijker. Ook uitjes, zoals uit eten of een dagje weg vind ik makkelijker.
Ik hou van bepaalde merken, dus soms ben ik heel merk gevoelig, maar echt niet altijd. Daarnaast hou ik van lijstjes, dus vandaar hier de merken fan tag, die ik vond op 2wmn.nl.

Ow wisten jullie al dat ik niet kon kiezen? Dus dit wordt lastig

 1. Coca Cola of Pepsi?
  Ik drink alleen cola op vakantie in Azie, omdat we gehoord hadden dat je dan minder snel ziek zou worden. Geen idee of het waar is, maar wij zijn nooit ziek geweest. Daar koos ik toch altijd voor Coca cola.
 1. Mijn craving; Iced frappe mocca

  Mijn craving; Iced frappe mocca

  Mac Donalds of Burger King?
  Zeker de Mac Donalds. De burger king voelt altijd als een neppe Mac. Tijdens mijn zwangerschap had ik een craving voor crushed ice, we hebben dan ook heel wat rondjes Mac Drive gehad voor een Iced Frappe mocca, mmmmm. Ook de big mac,  frietjes, mac flurry en de mac kroket op zijn tijd zijn allemaal welkom. Ow en vergeet die mayo niet.

 1. Nivea of Dove?
  Dove. Doordat ik de deodorant van Dove vaak gebruik. Die met die groene dop en die komkommer er op.
 1. Etos of Kruidvat?
  Dat is een makkelijke, ik kies zeker Kruidvat. Dit is mijn all time favorite drogist. Ik weet niet precies waarom, altijd goede aanbiedingen en veel keus, denk ik. Ik moet wel bekennen, dat sinds onze spruit er is, ik iets minder fan ben van Kruidvat, door de smalle doorgangen. Wat een ellende met een kinderwagen.
 1. Spa of Chaudfontaine?
  Het maakt me niet zoveel uit, maar ik koop vaker een spa blauw flesje dan chaudfontaine. Ook vind ik die spa fruit wel lekker.
 1. H&M of Zara?
  Zara!! I love de Zara. Ik slaag ook wel bij de H&M, maar de Zara trekt me nu toch meer. Alhoewel ik er laatst niks kon vinden, hebben ze daar meestal leuke shirts, mooie broeken, schoenen sjaals en jurkjes. Daarbij ben ik fan van de kinderkleding van de Zara voor onze spruit.
 1. Essie of OPI?

  Een gedeelte van mijn verzameling. Onder ander OPI is favoriet

  Een gedeelte van mijn verzameling. Onder ander OPI is favoriet

  Voor degene die niet weten wat dit is, dit is nagellak. En hierbij kies ik zonder twijfel voor OPI. Blijft lang zitten, mooie kleuren, goede dekking en leuke aparte lakjes. Jammer dat het niet de goedkoopste nagellak is, maar dan heb je ook wat.

 1. Xenos of Action?
  Dit is echt een lastige. Bij de Xenos hebben ze meer apartere en leuke dingen voor in huis of je keuken dan bij de Action, maar bij de Action koop ik meer. Echt van alles halen we daar vandaan. Schoonmaakmiddelen, fietslampen, campingstoelen, haak, brei en knutsel spullen, pennen, stiften, wattenschijfjes, wattentakken (stokjes) en alles wat ik onderweg nog meer tegen kom en in mijn mandje gooi. Ik moet wel bekennen dat echt niet alles van even goede kwaliteit is, de campingstoel ging bijvoorbeeld maar 1 vakantie mee, daar moet je dus wel rekening mee houden.
 1. Febo of Bram Ladage?
  Ik ben nog nooit van die Bram gehoord. Is dat iets uit het noorden? Wij gaan altijd naar een friettent hier om de hoek, geen febo geen bram. Wel heel lekker.
 1. Douglas of Ici Paris XL?
  Ici paris XL, was het lange tijd. Deze was veel groter (in Eindhoven) en ze hadden meer verschillende merken die mij aanspraken, voor mijn gevoel. Toen de Douglas vernieuwd werd kwam er echter een Mac counter en de rest was ook uitgebreider. Ik loop dus nu net zo graag bij allebei naar binnen. Om rond te neuzen, te kwijlen en om verjaardags en kerstcadeautjes te bedenken, want ik vind het vaak zo duur om zomaar voor mezelf te kopen, dus vraag het graag als cadeau.
 1. Sportlife of Stimorol?
  Wat er in de aanbieding is? Ik heb geen idee, merk je echt verschil?
 1. Windows of Apple?

  Mijn verzameling

  Mijn verzameling

  Apple, duidelijk. We begonnen met een Imac, (waar ik nu 5,5 jaar later nog met veel plezier op werk) omdat mijn laptop gecrasht was en ik al die virussen beu was. Ik weet dat je op een Mac tegenwoordig ook virussen kan krijgen, maar dit was toen de keuze en tot nu toe met succes. Ik hou van gadgets, dus toen de Ipad uitkwam wilde ik die ook en toen mijn Blackberry op was kon ik daarbij niet achter blijven, dus koos een Iphone. I LOVE IT.

 1. HEMA of Zeeman 
  HEMA! Zeker Hema. Van keuken, tot kinder, tot woning, tot foto’s en eten. Ik word altijd zo blij van de Hema.
 2. Lays of Doritos?
  I LOVE CHIPS, maar afwisseling vind ik belangrijk. Hamka’s, Ni bits, zeezout, de blauwe Dorito’s, ribbel paprika. Dus doe mij maar alles. Om en om.
 1. Lidl of Aldi?
  Makkie! Lidl. We (lees; mijn lief) zijn ook een tijd naar de Aldi gegaan, maar het groente en fruit is bij de Lidl echt beter en er is meer keuze. We gaan wel vaak ook nog even naar de Appie of Jumbo om dingen die ze niet hebben bij de Lidl of dingen die we daar niet lekker vinden, te halen.

Het kiezen viel mee, heb jij duidelijke voorkeuren? Kruidvat of Etos? Windows of Apple?

Tot snel,

Liefs Jodi

Volg:
Share:

6 Reacties

 1. Rosalie
  21 januari 2016 / 08:41

  Net heel verhaal getypt, druk ik op de verkeerde knop

  Maar goed. Merkgevoelig? Ik zie mezelf meer als merkvast. Dit niet zozeer op het “merk merk” gebied maar manlief wil altijd coca cola, ik koop altijd de AH boter, Douwe Egberts koffie. Maar wel de goedkopere vla, slagroom etc. Ik kijk wel naar de prijs. Mijn kleding koop ik altijd in een leuk winkeltje op het dorp. Sommige merken zijn dan best prijzig maar doe je wel lang mee. Ik probeer dus meer naar de prijs kwaliteit te kijken op dat gebied. Merkgevoelig zou ik mezelf niet noemen, wel merkvast.

  Super leuke blog weer Jody!!

  • Liefthuis
   Auteur
   21 januari 2016 / 16:27

   Snap het helemaal. Ik ook voor de beste prijs kwaliteit, maar soms toch ook voor merken omdat ik dat graag wil, zoals apple.

  • Liefthuis
   Auteur
   21 januari 2016 / 16:25

   Dezelfde smaak dus 🙂

 2. 21 januari 2016 / 16:48

  Sommige dingen zou ik echt niet tussen kunnen kiezen 😛 Alleen blijf ik wel fan van McDonalds! Leuk stukje 😀

  • Liefthuis
   Auteur
   22 januari 2016 / 18:35

   Dank je, lastige keuzes zijn sommige he. Nu moet ik zeggen dat ik wel gekozen heb wat ik het liefste zou willen (zoals Zara) dat wil niet zeggen dat ik daarna niet alsnog naar de H en M ga. haha

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *