Mijlpaal: voor het eerst naar de kapper…ik weet niet of ik het leuk vind…

Eerste keer naar de kapperVan wie heeft hij die krullen??? Is de vraag die wij het afgelopen jaar veel hebben gekregen. Geen idee…. was het antwoord dan meestel. Het kwam misschien bij mijn ouders vandaan…. Onze spruit heeft een hoofd vol met blonde krullen. Maak je het nat dan zijn het echt pijpenkrullen. Heel mooi…maar het was nu toch echt tijd voor een eerste kappersbezoekje….ik twijfelde…en was ik blij?…

4 maanden = Kale Jeffrey
Toen onze spruit 4 maanden was werd hij door een wild vreemde kale Jeffrey genoemd (met heerlijk plat dialect en met de J en niet de dj, dus stel je maar voor hoe dat ging) Waar was dat mooie bruine haar van mijn new born heen? Alles was gevallen, net als bij de Jeffrey van die mevrouw. Ik vond hem nog altijd even lief en knap, maar was toch wel benieuwd wat voor haar hij nou zou gaan krijgen.

Lange lokken
Stoere mannetjes met lange lokken, ik hou er van. Kinderen moeten er het haar voor hebben en ik bedoel niet echt lange lokken, maar van die middellange jongens haren. Heerlijk vind ik het. Ik zie onze spruit wel van die lokken hebben. Dus ik besloot te proberen of we het konden laten groeien. Vanaf het moment dat onze kale Jeffrey kale Jeffrey niet meer was, ontstonden er blonde krullen op zijn hoofd. Kijk dat was een mooi begin.

Krullen mat
Een jaar groeide zijn haar gestaag door. Hoe meer haar hij kreeg, hoe meer krullen het werden. Echte pijpenkrullen. Het krulde helemaal op tegen zijn hoofd, waardoor een kappersbezoek niet nodig was. Ik vond de krullen daarnaast ook fantastisch dus hield het wel uit mijn hoofd hier een schaar in te zetten. Totdat zijn haren zo lang waren dat hij echt een krullenmat in zijn nek had hangen.

Kappers bezoek
Het zag er niet meer uit, dus met twijfel en pijn in mijn hart maakte ik de afspraak. Ik wilde eigenlijk niet dat het geknipt zou worden, maar hij had van die pieken krullen en daarnaast was een mat in zijn nek niet echt wat ik voor ogen had. Alles zou weer wat meer gelijk worden geknipt, zodat alles weer mooi kon krullen en lekker verder kon groeien.

Succes of niet?
Aangekomen bij de kapper was ik flink verbaasd. Hij moest bij mij op schoot zitten en kreeg zo’n cape om. Daar begon de ellende voor mijn spruit. Geen idee wat hij dacht dat er ging gebeuren, want er was nog geen schaar aan te pas gekomen, maar hij vond het maar eng (zoals je op de eerste foto kan zien). Iedere keer als de kam door zijn haar ging keek hij verschrikt naar de kapster. Toen hij een koekje aangeboden kreeg en ik Bumba opzette werd hij rustig en hij vond het na 3 knippen al helemaal niet meer eng. Toen zijn koekje op was, keek hij de kapster vriendelijk en vragend aan terwijl hij naar de koekjes wees.

voor en na

Voor en Na

Stiekem niet blij
De dunne pieken en de krullenmat zijn er af en onze spruit heeft echt een flinke bos met haar op zijn hoofd. Hij heeft het eigenlijk super goed gedaan, maar of ik blij ben? Heel eerlijk; ik moet wel even wennen hoor. Het lag echt niet aan de kapper, zij knipt ons ook altijd en daar zijn we super blij mee.
De krullen van mijn spruit zijn er uit geknipt…en hij lijkt ineens veel ouder met zijn jongens kapsel….daarnaast vind ik het nu een beetje saai, geen gave krullen meer, het zit gewoon met een beetje slag er in….Ik kan het niet goed uitleggen. Noem het maar mijn rare hersenkronkels, maar ik hield van zijn krullen. Was ook altijd trots als mensen het over zijn mooie krullen hadden.
Een vriendin van me zegt dat het goed komt, dat het over een week helemaal leuk zit en zij heeft ervaring, dus dat geloven we dan maar.
We zullen zien…

Een week later
Het eerste deel van deze blog schreef ik afgelopen zondag en nu kan ik zeggen. JEEUUUUJJJJ zijn krullen zijn terug. Ze zijn natuurlijk wel wat korter dan eerst, maar die vriendin had helemaal gelijk (slimme meid) Wat een lekker ding is het met zijn krullen koppie.

Hoe ging bij jullie het eerste kappers bezoekje?

Volg:
Share:

6 Reacties

 1. 18 november 2016 / 11:04

  Hij ziet er niet blij uit op de foto! Ik kan me voorstellen dat je de krullen mist. Het is altijd even wennen. Zeker als een kindje prompt ouder lijkt. Maar de krullen groeien vast wel weer terug.

 2. 18 november 2016 / 11:43

  Aaagh arme Raf, is natuurlijk ook schrikken zo’n cape. Ik ben ook dol op zijn krullen! Ons kappersbezoekje met Naomi ging supergoed. Benieuwd hoe dat over een tijd zal zijn, dan is ze weer ouder en laat ze misschien niet alles over zich heenkomen. We gaan het zien!

  • Liefthuis
   Auteur
   18 november 2016 / 11:53

   Misschien hadden we ook beter eerder kunnen gaan qua angst. Dan had hij het misschien niet zo door gehad. Ach koekjes en bumba waren de oplossing.

 3. 19 november 2016 / 13:57

  Aww arme jongen, helemaal huilend. Gelukkig was hij na het koekje en z’n filmpje rustiger. Ik kan me best voorstellen dat je z’n krullen miste! Ik weet nog wel dat mijn zusje echt ontzettende pijpenkrullen had toen ze klein was en nadat ze het voor het eerst liet knippen het ook ineens weg was, maar later kwam het ook steeds meer terug.

 4. 21 november 2016 / 09:12

  Mijn tweede zoon had ook een bos krullen tot zijn eerste knipbeurt. Daarna zijn ze nooit terug gekomen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *