Mijn droomhuis….Ik wens…..een boomhut

boomhut Geloof het of niet, maar die verbouwing van onze bouwval…. Ik zou het zo opnieuw doen. Hier geen ‘Help mijn man is klusser’ of ‘ Mijn leven in puin’ taferelen. We hebben het afgemaakt (oke, vooruit, de zolder moet nog wat aan gebeuren) en ik vond het super gaaf. Ieder hoekje kennen we en alles is precies zoals wij het willen, niet een standaard keuken of badkamer maar lang gezocht en goed gevonden, al zeg ik het zelf.

Al mijn hele leven denk ik na over de indeling van kamers en ruimtes. Ik kon fantaseren over het krijgen van de kamer van mijn ouders en wat ik dan zou doen met de indeling. Of ik tekende 20 plattegronden, om mijn kamer te verbouwen en de ideale indeling te vinden. Dit was overigens nooit een succes, want dat je dan ook op schaal moest tekenen, dat wist ik niet.

Samen 1 boerderij
Vroeger ‘kochten’ mijn zussen ik altijd huizen vanaf de achterbank van de auto. We kozen alleen huizen die we echt mooi vonden en mochten niet dezelfde kiezen, dus je moest zorgen dat je als eerste de mooiste huizen zag. Had je al 5 huizen ‘gekocht’? Dan moest je goed terug denken om te kiezen welke je dan weer weg deed.
Ook met vriendinnen bedachten we allerlei plannen; zoals het kopen van een aantal huizen naast elkaar, dan zouden we de schutting er uit halen en paarden in de tuin te zetten, kan makkelijk toch? Of we zouden een boerderij kopen en die dan opsplitsen zodat we dicht bij elkaar woonden en onze kinderen ook beste vrienden zouden worden. Super gezellig, we zagen het al helemaal voor ons. Zullen we dit plan toch nog een kans geven????

Heel mooi, maar dit zal nooit realiteit worden qua prijs

Heel mooi, maar door de prijs zal dit altijd een droom blijven, door de prijs.

Ik funda, jij fundat, wij funda-en
Toen mijn lief en ik een huis wilden kopen, was funda natuurlijk de uitkomst. Ideaal dat je daar gewoon ongegeneerd bij mensen binnen kan kijken. Ik surfde uren op funda en vond het heerlijk! Ik kende alle huizen in onze stijl en in onze prijs categorie. Ik wist de makelaar precies te vertellen welke huizen waar stonden en wist ook al wat ik daar wel en niet mooi aan vond.
Ons droomhuis hebben we al gemaakt…. Wat hou ik van alles wat we met dit huis gedaan hebben, wat hou ik van onze woonkamer, onze en-suite deuren, van onze tuin, van de badkamers, van onze keuken, maar ook van de wijk waar ons huis in staat.

En toch……droom ik soms weer verder van andere huizen.

Verfijn resultaten
Kleine boerderijtjes of huizen met grote tuinen. Ik hoef geen lap grond met paarden of geiten (en al helemaal geen kippen) maar de stijl van een boerderijtje, compleet met mooi uitzicht en een tuin met een boomhut en een trampoline in kan en dat we dan nog steeds voldoende ruimte hebben om lekker te bbq-en en buiten te zitten, dat wil ik. Ik wil een woonkamer met en-suite deuren, of in ieder geval in jaren dertig stijl met een houten vloer, maar ik wil ook extra ruimte, om onze spruit en eventueel spruit 2.0 (en 3.0) een speelhoek te geven, met zo’n ouderwets schooltafeltje. Waar straks legodorpen en treinbanen kunnen blijven liggen zonder dat we daar over vallen.

Ik kijk stiekem soms weer op funda, nou ja stiekem. Ik laat mijn lief alle huizen zien. Ik vertel over de schommelboom die daar in de tuin staat. Over de verbouwingen die we ergens anders uit zouden kunnen voeren om ook daar ons thuis te maken.
Momenteel onbetaalbaar of we moeten weg uit Eindhoven, weg van deze plek, weg uit deze wijk. Wil ik dat al wel? Want in deze wijk, hebben we dan wel geen boomhut of trampoline in de tuin, maar wel veel kinderen die samen spelen en een plein waar veel activiteiten worden georganiseerd. Ik weet het niet, wat wil ik eigenlijk?

droomhuisDagdromen op funda
Ik droom weer verder, over een schommelbanken in de tuin, met een wijntje in mijn hand onder de oude boom. Of de weidse omgeving waar onze spruiten rond kan rennen en fietsen en banjeren wat ze willen, of de speelhoek en knutseltafel. Ik droom verder over de dingen die ik uit dit huis mee zou willen nemen naar ons volgende huis, ons bad bijvoorbeeld of ons gasfornuis en de en suite deuren…. Ik droom verder….. Eigenlijk wil ik dit huis, maar dan met een grotere tuin en een ruimte voor onze spruiten in de woonkamer….dus wil ik dan echt dit huis? Of toch liever dat boerderijtje?
Ik droom verder….lekker in mijn eigen woonkamer op mijn eigen plekje op de bank.

Wat is jullie droomhuis? Of droomlocatie? Of wat zou je graag toe willen voegen aan je eigen droomhuis als echt alles mag en alles kan?

Tot snel,

Liefs Jodi

 

Volg:
Share:

8 Reacties

 1. 6 maart 2016 / 06:15

  Heerlijk om zo te dromen. Ik droom er van dat ons net gekochte huis helemaal af is. Helemaal naar wens zoals ik in mijn hoofd heb. Een fijne en gezellige thuis.

  Als ik echt mag dromen.. een huis in het park. Die zijn zo mooi en het heeft zo’n prachtige ligging. Of inderdaad een boerderij al vind ik aan het strand wonen ook niet verkeerd.

  Ik ben er nog niet helemaal uit zoals je leest

  • Liefthuis
   Auteur
   6 maart 2016 / 11:53

   Ook heerlijke dromen. Zo herkenbaar. Geniet van het waarmaken van je dromen in het huis dat jullie net gekocht hebben. Heerlijk.

 2. 6 maart 2016 / 12:03

  Ik zou soms wel eens in jouw hoofd willen kijken. Heerlijke dromen en ideeën heb jij!

  Als ik het voor het kiezen zou hebben: Een huis met een zolder waar je nog een slaapkamer kan maken (die missen wij nu), grote tuin met gras en tuinman want ik heb geen groene vingers haha. En dan het liefst vlak aan het strand. Pasgeleden stond hier zo’n soort huis te koop in ons dorp, zwijmel!

  • Liefthuis
   Auteur
   6 maart 2016 / 13:10

   ooow ja, ik wil ook heel graag vlakbij het strand. Love it. Ik heb trouwens ook geen groene vingers. Ik pak gewoon mn snoeischaar en knip er op los, geen idee wat wanneer moet, maar tot nu toe werkt het.

 3. Lisa
  9 oktober 2016 / 10:10

  Hoi Jodi,
  Wat een prachtig huis heb je! Erg mooi ingericht. Mag ik vragen bij welke man jullie je keuken hebben gehaald? En waar komen de vloertegels in de badkamer vandaag? Beiden erg mooi! Alvast bedankt. Groetjes Lisa

  • Liefthuis
   Auteur
   9 oktober 2016 / 12:31

   Hoi Lisa, dank je voor het compliment. Onze keuken komt van De twentse fornuizen specialist. Was een eind rijden maar dan heb je ook wat (voor een leuke prijs) onze vloer tegels komen van Esco vloeren.

 4. 3 april 2017 / 10:14

  Herkenbaar, haha. Ik ben ook verslaafd aan Funda-kijken, hoewel we het op moment niet op zoek zijn naar een nieuw huis. We hebben wel een gedetailleerd plan wat we zullen doen met badkamer (welke kleur, vloertegels, ligbad!), keuken (met mooie keukeneiland) en woonkamer (open, tegen de keuken aan).

  • Liefthuis
   Auteur
   3 april 2017 / 20:11

   Heerlijk al die plannen maken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *