Kijk binnen: Mijn huis, mijn schatten….rommel,troep,schatten

vintage bordenVroeger als klein meisje, vond ik het fantastisch dat je hier voor weinig geld zoveel mooie spullen kon kopen. Gingen we daar met koninginnedag naartoe, mochten we ineens super veel kopen omdat alles zo goedkoop was. Achteraf zie ik dat veel toen ook wel kindertroep was, maar mijn liefde is blijven bestaan. De liefde voor rommelmarkten.

Als wij vroeger naar een rommelmarkt gingen dacht ik vaak. Als ik later groot ben, dan koop ik dit, en dit, en dit…..Ik zag het al helemaal voor me allemaal mooie spullen voor een prikkie.
Toen ik op kamers ging, maar ook toen mijn lief en ik samen gingen wonen en toen we ons huis kochten kon ik los op marktplaats, maar ook rommelmarkten werden regelmatig bezocht. Mijn lief snapte eerst nooit wat daar leuk aan was, maar toen ik hem een paar keer mee nam, zag hij ook wat voor schatten je op een goede rommelmarkt kan vinden.

Tip: Hou je van rommelmarkten, ga dan een keer naar de Rederie in Amiens. Wordt twee keer per jaar gehouden, is mega groot en daar hebben ze fantastische spullen, voor mooie prijzen.

Dit zijn mijn beste schatten van de rommelmarkt.

oude letterkaartIk hou van oude spullen en ik ben juf. Ik werd op mijn werk ooit uitgelachen dat ik zo’n oude houten bord liniaal van een meter wilde hebben. Die hangt nu op de meterkast (goeie plek he, voor een meter). Eigenlijk wilde ik een ABC schrijfletterkaart maar die was moeilijk te vinden en vaak duur. Toen ik deze tegen kwam voor 5 euro moest die natuurlijk mee. Dit formaat past uiteindelijk ook beter hier dan de grote ABC.

serviesHeel wat servies komt van de rommelmarkt. Voor 10 euro kocht ik 16 diepe (groene) borden. Ook onze diner borden en ontbijtborden kochten we voor een prikkie op verschillende rommelmarkten. Om dan over mijn verzameling kopjes, bakjes en schalen nog maar niet te spreken. Je moet er van houden, maar wij vinden het super. Kijk hoe gezellig dit er uit ziet.

oude pannenOnze gele pannen zagen jullie al eerder. Een oud echtpaar op een rommelmarkt had ze staan, wij hadden toen maar 2 saaie zwarte kookpannen. Ik zag ze en vond de kleur super vet. Van binnen  waren ze nog super mooi en nauwelijks gebruikt. Voor 15 euro hadden wij 5 awesome pannen. Koopje.

vintage wereldbolZoals jullie eerder konden lezen, wilde ik graag een wereldbol voor onze spruit zijn kamer opknappen. Op de koninginnemarkt vond ik deze mooie wereldbol, voor 10 euro, maar ik vond hem te mooi om er overheen te verven, dus heb hem zo gelaten. Daar ben ik na de mislukte DIY super blij mee, deze wereldbol staat alsnog super gaaf in Raf’s kamer.

oude koffersOude koffers staan hier in huis op verschillende plekken. In onze kamer en spruits kamer voor opslag van sjaals, tassen, koninginnedagkleding of speelgoed waar nog niet mee gespeeld kan worden. Jullie weten dat Dobby ook een eigen koffer heeft. Mooie koffers zijn soms best duur op rommelmarkten, je moet goed zoeken en een beetje inschatten of de persoon achter de kraam er de hoofdprijs voor wil, of gewoon een zakcentje wil verdienen, maar dan kun je ze voor een mooie prijs op de kop tikken.

rommelmarktDan nog een aantal kleine rommelmarkt schatten waar we wel heel blij mee zijn. Een oude spuitwaterfles uit Frankrijk, staat te pronken in onze keuken. De broodtrommel en het hangmandje zijn ook oud en worden veel gebruikt in onze keuken. De borden in onze hal (behalve die met de wasbeer) komen ook van verschillende rommelmarkten. De kauwgomballen automaat en het trekkoord van de wc als laatste nog. Mooie schatten toch?
Overal in ons huis is wel iets te vinden van de rommelmarkt.

Wat zijn jullie rommelmarkt schatten? Heb je gezien wat ik allemaal kocht op de koningsmarkt?

Tot snel,

Liefs Jodi

Volg:
Share:

5 Reacties

 1. 5 januari 2016 / 20:52

  Hele gave spullen, vooral de letterkaart en koffer! Ik vond vroeger de rommelmarkt super gaaf, maar eigenlijk ga ik er niet zo vaak meer heen. Zou ik vaker moeten doen!

  • Liefthuis
   Auteur
   8 januari 2016 / 17:53

   Zeker doen, je kan er echt bijzondere dingen vinden. Het is natuurlijk een beetje geluk en ze zijn niet allemaal leuk, maar probeer het weer eens.

 2. 10 januari 2016 / 19:08

  Wouw! Ik ga een jaar niks nieuws kopen, dus leuk om te lezen dat je zulke leuke spullen van de rommelmarkt haalt! Heb je nog tips voor goeie rommelmarkten (omg Den Haag/Rotterdam)?

  • Liefthuis
   Auteur
   11 januari 2016 / 10:28

   Oe lastig, die kant gaan we niet vaak op. Je moet eigenlijk proberen de leuke rommelmarkten in je buurt te ontdekken. Dat je op een zondag daar ook even tussendoor naartoe kan, als hij er is. In amsterdam heb je eens in de zoveel tijd een rommelmarkt in de IJ hallen, die is ook wel heel gaaf, maar is dan echt een dagje weg.

   Heb je een challenge met jezelf? Dat je niks nieuws mag kopen? Nou het is goed te doen hoor, alleen niet meteen teleur gesteld zijn als het de eerste rommelmarkt niet lukt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *