Mijn lief beantwoordt alle vragen….mannen over borstvoeding

Mijn liefsten

Mijn liefsten

Na drie maanden op mijn blog te zijn verschenen in allerlei verhalen, is het tijd voor mijn lief om zelf aan het woord te komen. Hij vond het helemaal goed, maar toen hij achter computer kroop zei hij lichtelijk onzeker, Ik weet niet of dit wel leuk is hoor. Maak je niet druk liefste, het gaat er niet om dat het per se leuk is, het gaat erom dat het waar is.
Door Angela van mamametpassie werd ik getagd in deze super leuke tag. Ben je benieuwd hoe mannen tegen borstvoeding aankijken?

Als borstvoedingspapa kreeg je vast een eindeloze lijst borstvoedings voordelen voorgeschoteld. Wat zijn voor jou de twee grootste pluspunten van de twee talenten?
Ik kreeg vooral te horen dat er ik ’s nachts niet uit hoefde, omdat Jodi dan voor de voeding moest zorgen. Om Jodi wat te ontzien, verschoonde ik de luiers van onze kleine spruit. Prima deal al zeg ik het zelf, even een schone luier en dan weer je nest in. Verder geen gedoe met tepelhoedjes en aanhappen.

Even boeren bij papa (nog geen week oud)

Even boeren bij papa (nog geen week oud)

Ik ben ook blij met de hoeveelheid goede voeding die onze spruit binnen kreeg.  Toen hij het drinken eenmaal door had groeide hij als kool.
Jodi: Mijn lief en hadden veel geluk met een snelle doorslaper, dus wij hebben nooit veel nachtvoeding problemen of uitdagingen gehad.

Actief mee naar alle “aanhap” cursussen en oefenen op poppen of ik zie wel hoe het loopt?
Ik vond het niet erg om mee te gaan naar de borstvoedingsavond en de puf cursus. Ik wist van baby’s, bevallen, borstvoeding en wat er allemaal bij komt kijken nog maar erg weinig af. Door mee te gaan kon ik toch al wennen aan het idee van het vaderschap en vragen stellen over alles wat voor mij verder onduidelijk was. Dus voor alle mannen zeker een aanrader om met je vriendin mee te gaan!
Jodi: Wij zijn samen naar een borstvoedings bijeenkomst geweest vanuit de verloskundige. Heel leerzaam, al dwaalde ik halverwege af omdat ik zo moe was. Fijn dat mijn lief zo goed op gelet had. 

Mega memmen door de stuwing en een toeschietreflex fontein. In shock of down-to-earth het hoort er allemaal bij?
Ik was erg blij met die grote memmen van Jodi, echt een plaatje om naar te kijken. Het nadeel was alleen dat ik niet eens aan die mega memmen mocht komen, allemaal veel te gevoelig. Verder was het eigenlijk wel bizar hoe de borsten van Jodi op dat moment melk aan het produceren waren. Als ik er zo aan terug denk is het eigenlijk maar een bizar idee die borstvoeding.
Jodi: Dank je, lief! Ik vond mijn Huge memmen wel echt shocking en was er ook niet blij mee.

Moedermelk proeven of gatverdamme?
Ik heb in de eerste week wel wat colostrum (Yep deze term wist hij zelf nog) geproefd en dat was niet heel vies, ook niet lekker maar het proberen waard 😉 Later, bij 4 maanden, heb ik het nog een keer geproefd en toen was het echt smerig dus als je het dan toch wil proberen, doe het de eerste weken.
Jodi: De kraamhulp heeft ons na 2 dagen aangespoord om te proeven en ik was eerlijk gezegd wel benieuwd. Vooral weeeig en warm was het. Later na het opwarmen van een fles met borstvoeding voelde ik met mijn vinger of het warm genoeg was en likte mijn vinger af. BAH. Hierover denkt mijn lief dus hetzelfde als ik.

Borstvoedingsbh’s, zoogkompressen, tepelzalf, tepelhoedjes, een kolf? Schakelde jij een hulplijn in of kon je het zelf wel vinden?

zelf doen

Zelf de fles vast houden (dag 3) Meneer snapte de borstvoeding nog niet, de fles dus wel.

Tepelhoedjes was het eerste om te gaan halen toen onze spruit er was. Ze waren prima te vinden na de instructies van onze kraamhulp. Verder hadden we alles al in huis. Hier had Jodi voor gezorgd.
Jodi: Mijn lief had alleen even moeite met het schatten van de maat van de sombrero’s, toch goed gedaan. Verder waren we inderdaad goed voorbereid.

De mobiele melkbrigade en honger onderweg. De satellieten vol in zicht of zie jij liever productie op privé terrein?
Ik heb er geen moeite mee gehad dat Jodi in het openbaar borstvoeding gaf. Alles vol in beeld hoefde van mij nou ook weer niet, maar met de hulp van onze super swaddler was het goed te doen. Meestal vind ik het zelf nog wel ongemakkelijk als ik iemand anders borstvoeding zie geven, maar bij Jodi had ik dat niet echt. Is dit gek?
Jodi: Nee hoor lief. Ik had er geen moeite mee om in het wild te voeden, of deed dit even in de auto. Die Swaddler was inderdaad ideaal.

Is je eigen tepel wel eens aangevallen door het kleine happertje?
Onze spruit heeft bij mij nooit een poging gedaan op mijn tepel. Mijn biceps zijn wel eens aan de beurt geweest en dan werd onze spruit gefrustreerd dat er niks uit kwam.
Jodi: Lekkere armen heb je ook gewoon.

De melkfabrieken in actie. Je eerste gedachte bij het zien van het kolven?
Wat een stuwing, het schiet gewoon uit de borst. Helemaal niet gek dat die kleine zich af en toe verslikt.
Jodi:Haha, vooral in het begin was het fascinerend.

Nieuwsgierige vrienden. Kreeg jij bizarre of aparte vragen over borstvoeding?
Alleen wat vaker de vraag of ik er dan ook uit moest ’s nachts. Mijn vrienden waren nog maar weinig met baby’s bezig. Tegenwoordig is dat al anders, dus dat wordt gezellig voor onze spruit over een paar jaar.
Jodi: Leuk dat zijn vrienden nu ook steeds meer papa worden.

Met welke gouden tip help je zeker weten de newby borstvoedingspapa uit de brand?

Ook op vakantie moeten we drinken

Ook op vakantie moeten we drinken

Ga mee naar een informatie avond over borstvoeding. Je krijgt allerlei nuttigs te horen, maar misschien ook wel zaken die je liever niet hoort, over tepel kloven enzo, verder erg interessant!
Jodi: Goede zalf inslaan van te voren!!!!

Melkzwabbers, toeters, McMuffins, baby’s drankkast.. Wat is jouw koosnaampje voor de twee meisjes?
Ik heb eigenlijk nooit over bijnamen nagedacht, heb altijd borsten gezegd volgens mij. Nu ik het zo type klinkt dat een beetje saai, dus bij deze doop ik Jodi ’s borsten tot “melk kanonnen”
Jodi: Ehm nope, jij zei tieten, want dat zeg ik zelf ook altijd. De melk kanonnen zijn nu overigens weer buiten werking.

Voelde je je buitengesloten door de borstvoeding?
Ik heb er geen moeite mee gehad, het zag er altijd wel gezellig uit. Maar toen ik zelf een flesje mocht geven vond ik dat toch ook heel erg leuk. Echt bijzonder zo’n klein prupke de eerste keer eten geven. Tegenwoordig doet hij het al bijna zelf.
Jodi: Onze baby wordt groot, snik.

Is er nog iets anders dat je kwijt wil over borstvoeding?
Top uitvinding die borsten, al ben ik zelf meer een billen man. Als er dan ook nog voeding uit komt die niet in de winkel te koop is, gratis en gezonder is, dan zie ik er dus zeker wel de voordelen van in en kan ik het dus ook aan iedereen aanraden.
Jodi: Niks aan toe te voegen

Als baby’s ook bij de papa konden drinken, zou je dat dan doen, als man?
Dit is een gekke vraag, ik moet nu aan ‘Meet the Fokkers’ denken, aan dat Robert De niro zijn borsten omdoet. Toch een raar idee een man met stuwing en opgezette tepels. Als het de normaalste zaak van de wereld zou zijn dan zou ik het wel eens willen proberen. Maar dan wel in de rugby houding!
Jodi:Ik blijf het wel gewoon doen, mocht het de volgende keer weer zo lopen zoals nu.

Groeten Stef
Dank je liefste,

Een mega vrouwen onderwerp vanuit het mannelijk oogpunt, binnenkort misschien wel meer…

Tot snel,

Liefs Jodi

Volg:
Share:

9 Reacties

 1. 20 februari 2016 / 06:31

  Mijn man stond naar me te kijken toen ik mijn zoontje aan het voeden was en zei: “Er is toch niks meer geweldig dan dit: je vrouw die je kind helemaal zelf kan voeden, wat is de natuur toch geweldig!” 🙂

  Elke man kijkt er wel een beetje anders tegen denk ik, maar ik vond dit wel de moeite waard om te lezen.

  • Liefthuis
   Auteur
   20 februari 2016 / 22:02

   Wat een vette reactie…

 2. Rosalie
  20 februari 2016 / 09:49

  Oh hier een die vooral het stukje over “grote memmen” erg herkenbaar vond

  Hier was de taakverdeling hetzelfde. Zelfs met de fles omdat hij erg vroeg op moest hadden we de taakverdeling hij laatste voeding en ik de nacht. Liep prima. Helaas heb ik bij de eerste 4 weken bv kunnen geven en 4 weken gekloft, bij de 2e ongeveer 2 weken bv en 2 weken gekloft, en bij de 3e helaas maar 10 dagen omdat Esmee teveel afviel en niet poepte. Had nog langer bv perikelen willen meemaken maar ja, zoals ze zeggen, het moet leuk blijven en werken.

  Super goed geschreven van Stef trouwens!! Erg leuk lezen. Zeker met jou stukjes eronder…

  • Liefthuis
   Auteur
   20 februari 2016 / 22:03

   Ik geef het aan hem door, dank je!

 3. 20 februari 2016 / 19:42

  Leuk om te lezen! Verfrissend om ook een de ideeën van een man over dit soort dingen te lezen!

 4. 21 februari 2016 / 07:29

  Wat grappig om de reactie van de kant van een man te horen over dit onderwerp. Schattig dat ie zenuwachtig was of het artikel wel leuk zou zijn, nou dat is het hoor

 5. 26 februari 2016 / 21:56

  Tof om te lezen. Een ‘normale’ vader, lijkt alsof mijn man dit geschreven heeft. Leuk dat hij enthousiast is over borstvoeding.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.