Mijn mommy fails… Misschien niet zoals het hoort…

Geen moeder is perfect wordt er altijd geroepen en toch zijn er nog zoveel vrouwen die door ‘het perfecte plaatje’ denken dat ze het niet goed genoeg doen. Ik zal je vandaag mijn momfails vertellen. Alles behalve het perfecte plaatje. Ik vind me zelf ook alles behalve perfect… maar ik vind wel dat we het tot nu toe met zijn vieren hier thuis verdomde goed redden en ontzettend gelukkig zijn…

Dus tja… dan maar niet perfect.

Boterham is geen avondeten… of toch?
Soms wanneer ik de mannen na een dag lang werken op haal van oma of van het kinderdagverblijf krijgen ze een boterham te eten als avondeten. De spruit houdt het nu goed vol tot er gekookt is, maar de Pipster is gewoon te moe. Dus die wil snel en makkelijk eten. Een boterham gaat er bij hem altijd in, dus tja, dan kies ik soms voor de makkelijke weg. Boterham er in, fles er in en op tijd naar bed. Kind blij, mama blij.

Pyjamadag
Ik vind dit heerlijk soms. Een hele dag lekker thuis in je pyjama hangen. Ik laat het de mannen dus ook zo regelmatig de dag starten en soms hebben ze gedurende de dag niks anders aan. Heel fijn, maar tegelijkertijd voel ik me dan aan het einde van de dag een slechte sloddervos moeder.

Tv tijdens koken/ werken
Wanneer de mannen terug komen van een dag oma of kinderopvang en ik moet nog koken dan plant ik de spruit vaak voor de tv. Hij is erg moe en vindt dit heerlijk voor even. Soms is het echter nog geen etenstijd, maar moet ik nog even iets afmaken of werken en dan plant ik hem soms ook voor de tv. De Pipster die kan het niet boeien, dus die kruipt in het rond en speelt met van alles en nog wat.

Laten spelen in de ochtend
De spruit vindt het heerlijk om in zijn bed te spelen in de ochtend. Als hij wakker wordt kan hij makkelijk 1,5 uur spelen met zijn knuffels voor hij gaat roepen, of voor hij er uit komt.
Ik vind dat heerlijk, want als de Pipster slaapt en de spruit speelt kunnen wij nog even blijven liggen. Soms roept hij toch al eerder, vooral omdat het nu donkerder is in de ochtend, afgelopen week heb ik toen gezegd dat het nog heel vroeg was en een klein lampje aan gedaan. Hij kon daardoor genoeg zien, ging spelen en wij konden nog even dutten.

Laat maar gaan…
Soms doen de mannen iets waarvan je denkt… dit is eigenlijk niet de bedoeling, maar is het heel erg??? Zoals de billendoekjes uit de verpakking halen. Uiteraard niet de bedoeling, maar wanneer hij net even lekker zelf bezig is, vind ik het ‘zonde’ om hem daarin te storen. Dus kies ik soms voor de ‘rust’ en denk… prima jongen, veel plezier.

Lachen als ik serieus moet zijn
Die spruit maakt me soms zo aan het lachen…terwijl ik soms juist serieus moet zijn. Soms moet ik mopperen of hem corrigeren, maar ik vind zoveel dingen te aandoenlijk uit dat kleine mannetje dat het me niet lukt om te mopperen. Woops… dat wordt nog wat.

Balen
Soms ben ik boos op mezelf als ik stiekem baal dat een van mijn mannen in de middag eerder wakker is dan ‘gepland’ en dat ik daardoor niet kan doen wat ik zelf gepland had. Ik weet dat dit logisch is en dat het erbij hoort, maar het hoort niet echt bij het perfecte plaatje… Toch is het zo… Ik probeer mijn gevoel wel weer goed te maken door een boekje extra met hem te lezen.

Tiger mom??
Ik denk dat ik echt nog moet leren loslaten. Het is natuurlijk een bekend fenomeen, maar ik vind het lastig dat mijn kind in situaties komt waar ik niet bij ben of geen invloed op heb. Met vriendjes op de camping spelen, met zijn maten in de tuin en dat er dan ruzie van komt… Ik vind dat lastig. Wat heeft de spruit gedaan?? En waarom?? Ook ben ik bang dat ik op school straks moeilijk om kan gaan met negatieve punten over mijn kind. Ik vind hem perfect zoals hij is… Ik ben wel benieuwd wat voor moeder ik daarin ben.

Volg:
Share:

4 Reacties

 1. 8 oktober 2018 / 09:26

  Sommige punten zijn zeker herkenbaar… Bij ons is de zaterdagochtend vaak een pyjama ochtend, heerlijk toch?! Ook moet ik regelmatig om iets ‘stouts’ van de jongste. Dan probeer ik altijd de andere kant op te kijken, maar soms heeft hij het toch door, nou dan is het helemaal feest
  Ach ja en perfect… Dat is ook maar saai.

  • Liefthuis
   Auteur
   9 oktober 2018 / 09:10

   Ja hahahah dat je het probeert te verbergen, maar dat dat niet lukt.

 2. Henrieke
  8 oktober 2018 / 09:45

  Billendoekjes eruit trekken vindt mijn kleintje ook mooi. Of laatst trok hij de tissuedoos leeg en deed ik alsof ik niets zag. :p Toevallig vulde ik gisteren diezelfde tissuedoos met reepjes stof, die mag hij eruit trekken. Hij vindt het zo mogelijk nog leuker.

  Die te korte middagdut is zo herkenbaar. Mijn kindje sliep eerst altijd maar drie kwartier, toen wist ik tenminste waar ik aan toe was. Nou de dutjes verschillen van een half uur tot drie uur, baal ik wel als het ‘maar’ drie kwartier is. Stom he, hoe dat verandert. šŸ™‚

  • Liefthuis
   Auteur
   9 oktober 2018 / 09:09

   ahaha precies dat… dat je net doet alsof je het niet ziet, want hij is zo lekker bezig. Super slim die tissuedoos met stofjes.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *