Mijn neurotische trekjes…

Iedereen heeft ze wel, althans ik kan me niet voorstellen dat iemand ze niet heeft. Soms heb je gewoon van die dingetjes waar je heel blij van wordt als ze zo zijn en zo lopen zoals jij ze wil. Neurotische trekjes… Vandaag deel ik mijn neurotische trekjes…

Voel je zeker niet aangevallen als jij het anders doet, I can handle it, maar thuis en als ik alleen ben doe ik dit gewoon heel graag.

Lepels en vorken
Ik wil graag dat mijn bestek netjes in de bestekla ligt. Vorken bij vorken, lepels bij lepels enz. Dat eerste is nog logisch, maar ik wil ook heel graag dat alle lepels allemaal met de holle kant naar onder liggen, dat ze dus echt allemaal lepeltje lepeltje liggen. Dat geldt hetzelfde voor de vorken overigens.

KM stand
Ik hou van mooie getallen. De kilometerstand van de auto bijvoorbeeld. Heel vaak is dat gewoon een getal, maar soms….soms komt een kilometer stand voorbij die gewoon heel fijn is. Daar MOET natuurlijk een foto van gemaakt worden. Zo had ik laatst 170170… Happy me

Als/dan
Sorry mensheid, maar ik kan het niet aan…. Ik probeer me regelmatig in te houden en mensen niet te verbeteren, maar vooral bij vrienden voel ik me vrij en laat ik me gaan.

Bankrekening Checken
Ik wil perse weten hoe we er voor staan. Dus ik check echt heel vaak onze bankrekening. Wat er af is, wat er bij komt, of het goed gaat en of ik meer kan sparen…. Super irritant want word dus ook wel eens teleurgesteld wanneer er ineens iets extra is afgeschreven.

De was
De was is mijn domein. Mijn lief gooit wel eens de was er in als ik hem dat vraag te doen en ook vouwen kan hij prima…..maar het gaat mis als hij zich mengt in mijn was routine. Ik wil graag de was van de kinderen na het wassen apart houden van die van ons, wel zo makkelijk met wegleggen.

De klok
Ik hou ook van mooie getallen op de klok en ik vind het ook bizar hoe vaak ik die zie. 22:22 zie ik denk ik 5 keer in de week precies op dat moment, terwijl ik de minuten daarvoor en daarna niet kijk. 11:11 en 12:34 word ik ook heel blij van en laat staan als de tijd ook nog eens matched met de datum op het beeldscherm van je telefoon.

Vaatwasser
Ik vind het fijn als de vaatwasser een bepaalde logica heeft qua indeling. Dan past het meeste er in en kun je alles makkelijker er uit halen. De onder lade is vrij logisch, maar de bovenlade laat in mijn ogen teveel over aan de fantasie van de vuller. Ik wil bijvoorbeeld heel graag de bakjes bij de bakjes en de glazen bij de glazen. Mijn lief zet gewoon alles ergens neer.
Wanneer hij net begonnen is dan verander is het, maar wanneer de lade al bijna vol is dan laat ik het staan en denk ik… Let it gooo….

Dan heb ik het in ieder geval gezegd
Ik heb soms het gevoel dat ik iemand voor de zekerheid moet zeggen dat ze voorzichtig moeten doen. Dan kan ik mezelf achteraf in ieder geval niet schuldig voelen omdat ik niet gewaarschuwd had. Dus de zin… Dan heb ik het in ieder geval gezegd…. komt regelmatig voorbij.

Tanken
Volgens mij hebben heel veel mensen deze tic. Ik wil het liefste een mooi rond getal tanken. Als ik bijvoorbeeld 40 euro ga tanken dan stop ik op 39 en dan ga ik nog kleine beetje bij tanken door zacht te knijpen in de hendel. Het lastige is dat hij meestal van 39,98 naar 40,02 springt. Dus het is me nog niet vaak gelukt. Zouden mensen raar staan te kijken als ik ooit een foto maak wanneer het lukt?

Speelkamer
Speelgoed speelgoed speelgoed. Oneindig veel speelgoed hebben die mannen van ons. Alles heeft zijn vaste plek in de speelkamer. Diertjesbak, gereedschapsbak, plek voor de puzzels en een la voor de tekenspullen. Ook het losse random speelgoed heeft een vaste plek. Zo weet de spruit altijd waar hij het terug kan vinden en wij ook. Ik word er dus ook niet blij van als iemand het niet goed opruimt….

Herkenbare trekjes? Of wat zijn jouw neurotische trekjes? Ik heb er vast nog veel meer….Volg:
Share:

1 Reactie

  1. 26 februari 2019 / 07:57

    Haha dat van alle cijfertjes met de km stand en tanken heb ik ook. De radio moet vaak in een getal wat vermenigvuldigbaar met 5. Verder wil ik met de was ophangen het per persoon geordend ophangen haha. Ik wil graag rijtjes maken met bijna alles en ik houd van symmetrie haha

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *