Mijn rare trekjes en gekke eigenschappen…herken jij ze???

Eigenaardigheden. Gekke tics. Rare eigenschappen. Of hoe je het ook wil noemen. Iedereen heeft van die typische dingetjes. Van die dingen die echt bij iemand horen, maar soms wel een beetje apart zijn. Gekke trekjes…Ik ben er eens over na gaan denken en dit zijn er een aantal van mij.

Ok, let’s go… Dit zijn mijn gekke trekjes en eigenschappen…

 • Ik haat het om te schrikken. Ik vind het zo’n rot gevoel en word ook altijd een beetje boos als ik schrik. Niet eens op degene die me laat schrikken (behalve als het expres is) maar meer op mezelf.
 • Ik schrik heel erg snel….wat dan weer niet zo handig is als je het vorige punt hebt gelezen.
 • Regelmatig beeld ik mezelf krantenkoppen in. Vooral wanneer ik dingen spannend of eng vind. Bijvoorbeeld in het vliegtuig met turbulentie, dan beeld ik me in wat er dan in de krant komt te staan als het mis zou gaan. Of wanneer ik op mijn scooter onderweg naar huis ben en een auto me niet ziet, dan beeld ik me in wat er in de krant komt te staan als het wel mis zou gaan. Raar…I know en toch schiet het iedere keer weer door mijn hoofd.
 • Ik word er blij van als ik een heel chipje uit de chipszak tover, waar nog geen stukje van af is gebroken Het liefst zo groot mogelijk. Ze lijken ook veel lekkerder.
 • Ik kan niet goed tegen eetgeluiden. Smakken, mond open, of slurpen….brrrr ik kan me daar echt aan storen.
 • Als ik een zin of woord zeg die ook in een liedje voorkomt, dan heb ik meteen het liedje in mijn hoofd.
 • Ik ben bang voor vogels…echt bang…echt benauwd bang, ik ben sowieso niet zo’n held en voor meer dingen bang. De keren dat het afgelopen jaar in een facebook bericht ben getagd over schijt vogels, is niet meer bij te houden, maar echt ik zeg je…die beesten vliegen WEL tegen je aan en kunnen ook echt pikken met hun snavels en die stomme pootjes.
 • Funniest home video’s en vines en pijnlijke val filmpjes op youtube…Ik voel die pijn en krijg er de kriebels van…ik vind het dus verschrikkelijk om te zien.
 • Mijn verstand gelooft er niet in, maar mijn gevoel stiekem wel. Ik ben bang om mezelf te jinxen. Ik ben het langzaam aan het afleren, maar toch denk ik soms…..ik zeg het maar niet….want je weet maar nooit.
 • Als ik iets of iemand iets geks hoor zeggen of een gek geluid hoor maken dan wil het graag na doen. Ik wil dan proberen of ik dat ook kan. Gewoon, omdat ik het leuk vind.
 • Ik heb al jaren een voorraad zwangerschaps testen in huis, die door de jaren heen ook met regelmaat gebruikt en aangevuld zijn. Hoe vaak ik in mijn leven het al niet benauwd kreeg, omdat ik bang was zwanger te zijn, zo’n test (een goedkope zwangerschapstest, dat wel) kon me altijd makkelijk uit de zenuwen helpen. Problem solved.
 • Ik hou van gadgets. Google Home, een robotstofzuiger, of een fancy krultang. Ik MOET het proberen.
 • Ik praat altijd met heel veel gebaren
 • Ik haat het als mensen tegen me zeggen dat ik veel praat, Je meent het…
 • ook als mensen tegen me zeggen dat ik hard praat,
 • of snel praat….No shit Einstein…
 • Ik vind het lekker om nog gedeeltelijk bevroren brood te eten. Niet meteen uit de vriezer, maar wel uit de vriezer, smeren en dan opeten. Heerlijk…
 • Ik lust geen tomaten en dat is super vervelend, maar ik heb echt al veel geprobeerd om ze te leren eten
 • Toen ik er over nadacht kwam ik door de tijd heen best wel wat rare trekjes tegen, ligt het aan mij of heeft iedereen dat? Waarschijnlijk zullen bekenden om mij heen nog 20 andere dingen toe kunnen voegen….

That’s me…Dit ben ik…Dit waren 18 gekke trekjes, rare tics en aparte eigenschappen. Toen ik eenmaal begonnen was werd de lijst langzaamaan langer en langer, ligt dit aan mij of heeft iedereen dit?
Herken je ze? Bij mij, of dat je ze zelf ook hebt?

Volg:
Share:

14 Reacties

 1. 10 januari 2017 / 07:39

  Leuk om te lezen! Ik herken die van de chips, ik word altijd blij van een chipje met zo’n ‘bel’ erin, je weet vast we wat ik bedoel 😉

 2. 10 januari 2017 / 09:10

  Haha, die eet geluiden vind ik echt verschrikkelijk als mensen dat echt hard een kan ik echt misselijk worden. Ik ben iemand die echt heel enthousiast zijn vingers af ging zitten likken met smakkende geluiden. Daar ga ik echt nooit meer wat mee eten.

 3. 10 januari 2017 / 11:30

  Ik herken de angst voor vogels. Ik vind die ook doodeng. In de stad ben ik altijd bang dat er een duif onder mijn rok komt, en dat die dan in paniek onder mijn rok gaat fladderen. Aargh.

  • Liefthuis
   Auteur
   10 januari 2017 / 19:53

   Wahahaha ik lig echt dubbel hier. Herken je angst helemaal, maar had hier nog nooit aan gedacht, maar het lijkt me verschrikkelijk.

 4. 10 januari 2017 / 15:23

  Eetgeluiden daar krijg ik dus ook echt de kriebels van… Moet echt altijd gelijk met zo iemand eten, want anders gaat het mis… Vind ik zo vies, haha. Of heel veel kletsen, terwijl die ander eet.

 5. 11 januari 2017 / 01:48

  haha ik heb hele andere tics, behalve die van de eetgeluiden. Als mensen smakken, dan kan is dat echt alles wat ik hoor. ZO VIES!

  • Liefthuis
   Auteur
   11 januari 2017 / 16:25

   Ben wel benieuwd naar je andere tics

 6. 11 januari 2017 / 21:24

  Chips: check!
  Smakgeluiden: check!
  De liedjes: check!
  En de tomaten: check! 😀
  Zo zie je maar weer, wij zijn niet vreemd, hoor… het is de rest die vreemd is. Wij zijn dooooooodnormaal! 😀

  • Liefthuis
   Auteur
   12 januari 2017 / 11:40

   Hahahah kijk hier hou ik van. Al die andere mensen zijn raar.

 7. 12 januari 2017 / 16:29

  Leuk te lezen, ja die chips is wel herkenbaar, bij van die zoutstokjes probeer ik eerst altijd dat zout aan de buitenkant ervan eraf te krijgen met mijn tanden voordat ik aan het stokje begin haha..

 8. Maartje
  13 januari 2017 / 07:21

  Hahaha zo leuk om te lezen! Ik ben ook doodsbang van vogels en as we speak, gisteren vloog er 1 naar binnen in de woonkamer. Ben naar de slaapkamer gevlucht en net zo lang geroepen tot m’n man kwam om hem weg te halen, was hij zelf al weggevlogen. Overal poep, gatsie! Alles wat kan vliegen en groter is dan een normale vlieg vind ik eng. Ik woon in Afrika en hier is het nu ’torrenseizoen’. Die dingen zijn loeigroot en vliegen dan achter of tegen je aan. En maken een verschrikkelijk geluid. En als ze dan ergens of tegen jou aanvliegen vallen ze op hun rug en maken ze nog meer herrie en moet ik ze oppakken (met dik stuk krantenpapier ofzo) want anders komen ze niet meer op hun pootjes. Haat! En smakken enzo ja, vreselijk! Ook als iemand eten in zn mondhoek heeft hangen word ik gek. Mijn man of vader laat het expres even zitten als ik ze er op attenr maak, grrrrr. Oh als ik zo nadenk heb ik ook wel een heel rijtje rare ticks hihi. Leuk artikel!

  • Liefthuis
   Auteur
   13 januari 2017 / 11:58

   Wahahaha oow heerlijk om te lezen dat het zo herkenbaar is en wat verschrikkelijk die motten. BAH. Ik heb ooit een vogel in mijn klas gehad ik ben de klas uitgerend hahaha

 9. ....
  9 maart 2017 / 14:13

  Heel slecht, maar deze gaat anoniem, dan durf ik hem te delen. Ik doe soms alsof ik geinterviewd wordt, en dan ook nog eens in het Engels. Maar dan dus in mijn hoofd, haha, snap je?

  • Liefthuis
   Auteur
   9 maart 2017 / 20:45

   Hahahaha helemaal niet raar, als het mijn krantenkoppen niet zijn doe ik het soms ook, dus je bent niet alleen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.