Mijn strijd tegen de mama kilo’s…

Ik en de weegschaal…die gaan niet goed samen. Van kinds af aan was ik altijd zwaarder dan vriendinnetjes. Niet dat je me echt dik kon noemen, maar ik was ook geen typische slanke den. Het heeft tot gevolg gehad dat ik rond mijn 14de besloot niet meer op de weegschaal te gaan. Ik werd ongelukkig van dat getal, terwijl ik best blij was met mezelf…maar nu…ben ik nu ook blij met mezelf???

Spiegelbeeld
Wat ik nu ga zeggen klinkt misschien heel raar, maar ik denk dat ik altijd iets anders in de spiegel zie dan er in werkelijkheid is. Ik kan me namelijk nog herinneren dat ik nog steeds af wilde vallen een paar maanden voor de zwangerschap van de Pipster. Als ik nu echter foto’s zie van toen, dan denk ik….was ik maar weer zo. Waarom was ik toen niet tevreden??? Herkenbaar??? Mijn spiegelbeeld liegt tegen me, dus dat probeer ik mezelf nu ook voor te houden.

Zwangerschapskilo’s
Hoeveel ik aan ben gekomen tijdens mijn zwangerschappen??? Ik heb werkelijk waar geen idee. Het zou 15, maar net zo goed 20 kilo kunnen zijn. Het maakt me ook niet zoveel uit, ik heb op de fysieke pijn na, fijne zwangerschappen gehad en heb me geen zorgen gemaakt over een chipje meer of minder. Ik ging niet helemaal los, maar liet ook geen dingen liggen. Prima…

Na de spruit
Na de bevalling van de spruit viel ik in het begin veel af. Ik had mega veel vocht vast gehouden en dat vloog er af. Binnen no time herkende ik mijn eigen knieën weer en ook de eerst kilo’s gingen er vanaf. Ik gaf borstvoeding en at niet mega slecht, dus ik had goede hoop dat de rest vanzelf zou gaan. STUPID…I KNOW. Nu weet ik dus dat het bij mij niet zo werkt. Tot 8 maanden na de zwangerschap heb ik niet echt gelijnd, maar ik voelde me niet happy met mijn lijf. Mijn borsten waren HUGE door de borstvoeding en daarbij waren mijn benen en buik echt nog niet van mezelf. Kleding zat niet zoals ik wilde en ineens ging de knop om. Dit moest anders…want op mijn manier van voor de zwangerschap, af en toe extra opletten, werkte het nu niet. Ik downloadde de Weight Watchers app (no spon, helemaal zelf betaald) en begon fanatiek. De kilo’s vlogen er af en dat motiveerde, want in een paar maanden woog ik minder dan voor de zwangerschap van de spruit.

Ik zat weer lekker in mijn vel. Kleding zat weer fijner. Ik had nog wel een wat slapper buikje wat soms over mijn broek hing, maar verder was ik erg blij. Ik sportte niet, dus ik mocht niet klagen. Stabiliseren ging redelijk makkelijk alhoewel ik na een half jaar weer zwanger raakte, dus toen weer aan kwam.

Na de Pipster
De zwangerschap van de Pipster en de eerste maand na de bevalling verliepen hetzelfde als bij de spruit qua vocht en kilo’s, maar 1 ding besloot ik anders te doen. In plaats van pas na 8 maanden aan de bak te gaan wilde ik nu eerder weer lekker in mijn vel zitten. Zou het wel lukken een tweede keer? Je hoort namelijk vaak dat het de tweede keer moeilijker is je kilo’s kwijt te raken, dus ik was benieuwd. Tot en met de kerst mocht ik van mezelf met mijn lege slappe baby buikje op die roze wolk zitten, dat was ongeveer tot 3 maanden na de bevalling dus. We zouden ergens ook nog gaan verhuizen dan hoor je vette hap te eten tussen. Ik had geen zin dan moeilijk te moeten doen met eten, ik had mijn energie wel ergens anders voor nodig.

Goed doel…
Ondertussen zitten we in maart en zijn we alweer wat kilo’s verder of moet ik zeggen lichter. Eind april heb ik een bruiloft. Niet zomaar een, maar van een mega lief vriendinnetje, waar ik niet alleen dag gast, maar ook nog eens ceremoniemeester. Ik wil die dag weer lekker in mijn vel zitten en me fijn voelen in een mooie jurk. Dus besloten we de tweede week van januari aan de bak te gaan. De Weight Watchers app werd weer gedownload en mijn lief besloot ook mee te doen voor zijn papa kilo’s (niet dat hij die veel heeft). Het is een manier die voor ons heel goed werkt, vooral door de bewustwording van eten. Bewust zijn welk avond eten wel of niet geschikt is, welk beleg, welk ontbijt, welke koekjes, welke snack als ik wil cheaten en zo kan ik nog wel even doorgaan.

Ondertussen zijn we 2 maanden bezig en mijn lief is al 5 kilo kwijt en ik sinds we zijn gestart bijna 10. Mega mooie start, want we zijn niet onmogelijk streng voor onszelf. We nemen af en toe iets lekkers, af en toe een frietje en af en toe een ijsje, maar meestal letten we thuis heel goed op en houden we ons daar aan de punten.

Nu nog???
Ik zit alweer veel fijner in mijn vel. Een deel van mijn after pregnancy broeken zijn alweer te groot en mijn pre-pregnancy broeken kan ik weer dicht krijgen. Ik ben er nog niet. Ik wil nog een paar kilo er af en dan ben ik weer terug bij waar ik begonnen ben voor deze zwangerschap. Ik ben heel blij dat ik weer een beetje beter snap wat ik aan kan en wat me staat daarnaast krijg ik veel opmerkingen dat ik weer mijn eigen gezicht terug heb.

Kilo’s en je uiterlijk zijn niet alles, ik zal mijn strakke buikje van voor ik mama was zal ik voorlopig niet meer terug kijken, maar ach…dat overleef ik wel. Ik voel me prettig en fijn zoals het nu is, althans zoals het bijna is.
Nog een paar kilo’s… en een jurk…

Volg:
Share:

6 Reacties

 1. MarjoB
  22 maart 2018 / 06:51

  Wat knap zeg! Ik ben nu bijna 4 maanden na de bevalling van ons derde kindje en wil ook graag 10 kg kwijt. Ik geef ook borstvoeding. Is weightwarchers een verantwoorde manier in combi met borstvoeding?

  • Liefthuis
   Auteur
   22 maart 2018 / 22:03

   Bij de app kun je aangeven dat je bv geeft en dan krijg je meer punten, daar wordt dus wel op een goede manier rekening mee gehouden.

 2. Linda
  23 maart 2018 / 15:18

  Knap gedaan Jodi! Ik was ook begonnen met weight watchers. Vindt het een prettige manier en de bewustwording en kilootjes gingen eraf. Nu ff on hold vanwege een 3e zwangerschap ❤️ Kijk en lees met veel plezier je vlogs! Heb wel even gelachen om je kippenangst. Geweldig ☺️ Liefs

  • Liefthuis
   Auteur
   24 maart 2018 / 20:38

   Aah super goed om te horen, gefeliciteerd met de derde zwangerschap en het is voor mij ook precies zoals je zei. Bewustwording van eten. en die kippenangst hahahaha

 3. Janneke
  25 maart 2018 / 11:32

  Wat super knap dat je zo goed bezigt bent!

  Even een toevoeging, ik gebruik nu het woord ‘mega’ ook heel veel, onbewust je gebruikt het veel in je blogs en vlogs en nu heb ik het overgenomen hahaha

  • Liefthuis
   Auteur
   25 maart 2018 / 11:44

   Hahahaha ik heb je per ongeluk geinfluenced.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *