Wat mis ik tijdens deze zwangerschap…

Dat je dingen niet mag doen of niet kan doen tijdens een zwangerschap is logisch. Dat weet je van te voren en je neemt het voor lief. Dat wil niet zeggen dat je soms niet kan balen als je iets niet mag of kan..Ik deel vandaag wat ik echt mis tijdens deze zwangerschap.

Tijdens mijn eerste zwangerschap had ik het minder erg, heb ik het idee. Of dat ben ik alweer vergeten, of ik was toen nog meer betoverd door alles voor de eerste keer. Geen idee…maar nu zijn er toch echt wel wat dingen die ik mis. Er zit flink wat bij in de categorie eten en drinken…typisch of niet? Let’s go..

Filet Americain
Dit eet ik normaal echt niet dagelijks, maar ik vind het wel echt heel erg lekker. Op een broodje met zout en peper. Lekker met uitjes ofzo. Ik zie iedere keer allerlei plaatsjes voorbij komen van broodjes filet americain en met de keer krijg ik er meer zin in. Nog heeeeeeel lang wachten.

Wijntjes/ drankjes met mooi weer
Dit is er met name een die ik nu echt vervelender vind dat de vorige keer. Hoe slecht dat ook klinkt. Vooral met warm weer, bij een bbq of op een feestje is hét moment voor mij om lekker te proosten. Ik hoef niet ladder zat te worden, maar een paar drankjes gaan er dan wel in. Avondjes doorzakken met vriendinnen, terrasje, sangria op Ibiza ik hou er van…

Achtbaanritjes
Grapje, ik vind het juist wel fijn dat ik nu een goede reden heb niet te gaan. Er zijn wel achtbanen die ik leuk vind, maar ik vind het toch altijd wel heel erg spannend. Niet gaan vind ik ook altijd suf, maar nu heb ik een goede reden en gaat mijn lief via de single rider ingang. Oké vooruit, Joris en de draak uit de Efteling vind ik dan wel echt jammer dat ik daar nu niet in mag.

Hamburgers
Ik weet dat je veel hamburgers wel mag hebben, zoals die voorgebakken uit de vriezer, of de hamburgers die flink doorbakken zijn. Dat zijn nu net de hamburgers waar ik niet zo van hou. Ik hou van de lekker sappige medium doorbakken hamburgers. Toen ik laatst een halve medium gebakken hamburger naar binnen had gewerkt, omdat ik even vergeten was dat het niet mocht, voelde ik me wel echt schuldig……gelukkig niet ziek van geworden en hij was wel heel lekker.

Zomaar wat kleding aantrekken
Ondanks dat ik het showen van mijn babybump echt wel leuk vind, vind ik het vinden van leuke en fijne kleding die ook nog eens mooi staat toch wel lastig. Allerlei dingen in mijn kast liggen al maanden niks te doen en dat blijft nog wel even zo, hopelijk pas ik het ooit weer. Ik moet gewoon echt wennen aan die grotere borsten en die bolle buik. Niet alles staat zoals ik verwacht en soms ben ik tevreden maar ga ik halverwege de dag nog twijfelen,.

Normaal functionerend brein
Tijdens de zwangerschap van onze spruit had ik er niet zoveel last van, maar nu…..Echt ik sta soms versteld van mezelf. Op mijn werk heb ik soms zo’n domme acties, zonder dat ik het zelf door heb. Ik zeg rare dingen, bekijk dingen niet goed, zoek iets wat recht voor mijn neus staat en zo kan ik nog wel even doorgaan. Normaal kan ik goed tegen drukte, maar nu krijg ik soms chaos in mijn hoofd en krijg ik het even niet meer op een rijtje.

Rauwe hammetjes
Als ik iets lekker vind is het rauwe ham en dan vooral van die rauwe hammetjes die je lekker bij de tapas eet. Die je om Meloen doet bij een bbq of die je eet lekker op het terras. Vooral laatst op Ibiza vond ik het lastig, want als ze ergens lekkere hammetjes hebben dan is het wel in Spanje.

Rauwe zalm op brood
Dit mis ik denk ik vooral doordat ik het niet mag. Ik eet dit echt niet mega vaak normaal, maar een broodje zalm met lekkere honing mosterd dressing en lekkere salade. Van Bakkerij Bart of Bagels en Beans. Het water loopt me in de mond.

Normaal ademen
Ik mis het best wel om normaal te kunnen ademen en het niet van iedere scheet super benauwd te krijgen. Wat een ellende dat benauwde gehijg van mij.

Mijn spruit lekker op schoot hebben.
Onze spruit is nogal een knuffelkont en laat ik daar nu net heel erg blij mee zijn. Hij komt voor boekjes altijd graag op ‘Sjoot’ zitten en in de avond krijgt hij nog lekkere warme melk wanneer hij bij mij ligt. Ik merk alleen aan hem dat mijn buik en zijn kleine broertje steeds meer in de weg gaan zitten. Hij blijft maar wurmen en zoeken naar een fijn plekje. Half naast mijn buik met zijn hoofd op mijn borst is nu toch het fijnste.

Wat miste jij het meest???

Volg:
Share:

9 Reacties

 1. 9 juni 2017 / 08:09

  Oh ik heb ook zo’n zin in zalm! Nog ongeveer 12 weken en dan zit ik sowieso weer aan de broodjes zalm!

  • Liefthuis
   Auteur
   9 juni 2017 / 12:32

   OOOOO ik ooook ik bestel hem nu vast bij mijn lief denk ik, (schaaaaat bagels en beans zalm op 25 september)

 2. Lindsy
  9 juni 2017 / 10:12

  Ja de wijntjes en drankjes. Die mis is ook.
  Had ik bij de eerste ook niet. Maar nu dus wel.
  En het tillen en op schoot hebben van mijn zoon. Dat mis ik wel. Is het eerste wat ik ga doen als ik hem weer zie na de bevalling. Lekker even optillen en knuffelen. Mijn schat!

  • Liefthuis
   Auteur
   9 juni 2017 / 12:32

   Ben dus gelukkig niet de enige. Raar he dat we dat nu meer hebben dan de eerste keer.

 3. 9 juni 2017 / 10:42

  Eigenlijk niet zo heel veel…. slapen op mijn buik, dat wel.

  • Liefthuis
   Auteur
   9 juni 2017 / 12:31

   Gelukkig ben ik geen buikslaper, want dat lijkt me inderdaad vervelend

 4. Natascha Ippel
  9 juni 2017 / 10:51

  Jaaa, de wijntjes, het zomaar wat aantrekken van kleding en normaal kunnen ademen mis ik ook echt wel hoor! 🙂
  En ik mis het dat ik m’n mooie lingerie niet meer pas. Haha.

  • Liefthuis
   Auteur
   9 juni 2017 / 12:33

   OOow ja goeie, mijn voorgeven heeft ook echt een ander formaat bereikt.

 5. 9 juni 2017 / 11:33

  Ik miste het om op mijn buik te slapen. En onbezorgd hamburgers te eten zonder zorgen of ze wel goed doorbakken waren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *