Momfessions – Bij lange na niet perfect…

Niet altijd perfect, meestal niet zelfs, maar wel goed genoeg. Althans dat hoop ik en daar werk ik heel hard voor als moeder zijnde. Ik wil mijn mannen gelukkig maken, maar soms moet ik ook bekennen dat ik dingen doe die misschien niet helemaal perfect zijn als mama?

Waar verschillende meningen over zullen zijn, maar waar ik afentoe voor de makkelijkste weg kies in plaats van de meest verantwoorde weg.

Momfession 1; Gebruik van het kinderdagverblijf
Onze mannen gaan op woensdag altijd naar de opvang. Deze betalen wij 52 weken in het jaar van 7:15 tot 18:15. Normaal haal ik de mannen meteen na mijn werk op. Toen wij twee weken geleden eerder weg konden van het werk en ik rond kwart over 4 al bij de afrit reed…. besloot ik snel af te draaien. Ik besloot de afrit naar huis te pakken in plaats van naar het kinderdagverblijf.

Even voelde ik me een slechte moeder, maar ik was zo moe, dat ik besloot even een uurtje voor mezelf te pakken. De mannen vermaken zich super op het kinderdagverblijf en hiermee kon ik een uurtje ongestoord op de bank liggen. Even opladen…. al durfde ik dit in eerste instantie niet goed te vertellen. Momfession

Momfession 2; Mijn momentje in de auto
Soms zit ik tien minuten langer in de auto dan nodig is. Even afschakelen na mijn werk bijvoorbeeld en even instagram bekijken, of even een berichtje ter promotie plaatsen, of reageren op appjes. Niet omdat het moet, want dan rijd ik gewoon naar huis, maar wel omdat ik het dan fijn vind even in mijn eentje te zijn en dit ongestoord te kunnen doen. Daarnaast is het fijn dat ik het daarna los kan laten.
Voor mij geen momentje voor mezelf op de wc (zoals ik soms voorbij zie komen, mijn momentje is in de auto)

Momfession 3: Ook naar de opvang in mijn vakantie
Met werk in het onderwijs ben ik gezegend met veel vakantie’s. Zoals ik al zei gaan de mannen wel 52 weken naar de opvang. Ook in de vakantie’s laat ik dit doorlopen. Zodat ik een dagje de deur uit kan zonder mijn mannen, even shoppen of het huishouden doen. Momenteel ook zodat ik die dag kan besteden aan mijn bedrijven. Heerlijk vind ik die dagen en de dag daarna met de mannen samen vind ik daardoor altijd extra leuk.

Momfession 4: Luie moeder
Choose your battles is mijn motto, maar misschien ben ik in dit geval wel gewoon de luie moeder. Ik kies er soms voor om de mannen rotzooi te laten maken, omdat ze nu eenmaal lekker bezig zijn. Dingen die echt niet kunnen, of gevaarlijk zijn laat ik niet toe, maar wanneer ze de grootste lol hebben met een voor een alle duplo blokjes, alle diertjes en puzzels uit de kast te trekken, dan kijk ik wel eens de andere kant op.

Momfession 5: Klusjes
Ik vind het belangrijk dat de mannen leren meehelpen. Dat ze bijvoorbeeld leren opruimen of meehelpen met tafel dekken. We sporen ze hier vaak toe aan en op en af gaat dit redelijk goed. Toch denk ik vooral wat betreft speelkamer opruimen ook regelmatig…. laat maar liggen ik doe het straks wel. Ik kies soms voor de makkelijke weg omdat ik dan de discussie niet aan hoef te gaan. Daarnaast gaat het in mijn eentje veel sneller en ligt alles meteen goed.

Momfession 6: Slabber luiheid
Alles verzameld. Kind in de stoel, eten opgewarmd. Lepel gepakt, extra lepel voor hem zelf…… eerste hap op de lepel…… slabber vergeten. aFhankelijk van wat we eten en afhankelijk van wat hij aan heeft denk ik ook heel vaak. Laat maar, mocht hij vies worden dan gaat zijn kleding met slapen wel weer uit en rechtstreeks in de was.

Volg:
Share:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *