De mooiste herinneringen aan ons oude huis…

Vandaag…op 11 december 2017 hebben we de sleutel overdracht van ons huidige huis. We zijn al 1,5 week in ons nieuwe huis bezig en we hebben er al 2 nachten geslapen. Vandaag gaan we de sleutel van ons eerste koophuis overdragen aan de nieuwe eigenaren. 

De mensen die voortaan in ONS huis gaan wonen, want stiekem denk ik dat het zo wel zal blijven voelen. Je kon al lezen dat het me stiekem een beetje pijn doet om ons huis te verlaten. Ik dacht vooral terug aan al die gave herinneringen en bijzondere momenten in het huis…herinneringen neem je gelukkig mee…

Eerste koophuis
Na twee jaar samen gewoond te hebben in een huur appartement, kochten wij ons eerste koophuis. Wat een grote stap en wat een volwassen stap. Ineens waren we echt serieus aan elkaar verbonden, want het koophuis stond op de naam van ons allebei. Gingen we uit elkaar, dan had dit grote gevolgen. Ik vond het bijzonder zo’n eerste grote verbintenis met mijn lief aan te gaan….best serieus, dat grote mensen leven.

Geen klushuis
Als ik terug denk aan onze zoektocht naar een koophuis 5 jaar geleden, dan moet ik nu heel erg lachen. We wilden absoluut geen klus huis en eigenlijk niet eens een keuken, badkamer of vloer vervangen. Uiteindelijk kochten we een huis waarmee we op TV hadden kunnen komen in het programma Bouwval gezocht.

Verbouwing
Dat is dan ook meteen een van de grootste een mooiste herinneringen aan dit huis. Vaak hoor je het volgende over verbouwingen; ‘Eens maar nooit meer’. Nu zal het er bij ons dus niet van komen zo’n verbouwing, maar wat heb ik die tijd als bijzonder ervaren. Het eerste weekend een heel rugbyteam dat mee kwam helpen slopen, de weken daarna ook regelmatig nog veel hulp over de vloer. Wij klusten zelf avonden en weekenden aan een stuk, mijn vader heeft plannen mee bedacht een uitgewerkt. Een emaille bad moest over het balkon naar binnen getild worden. Marktplaats werd afgestruind, het hele land werd afgereden voor de keuken, badkamer tegels, wastafelkast en noem maar op. Iedere dag zagen wij ons huis stukje bij beetje mooier worden.

Onze mannen
Dit is natuurlijk de bijzonderste en grootste herinnering die hier gemaakt is (letterlijk en figuurlijk). Van beide mannen deed ik hier een zwangerschapstest, bewaarde ik de test in de kledingkast, verraste ik mijn lief. Groeide ik 9 maanden lang en bracht ik onze baby’s thuis. We werden ouders in dit huis. Hoe bijzonder wil je het hebben.

Lopend naar de stad en lachend naar huis
Wat natuurlijk mega fijn was, was dat we zo dichtbij de stad woonden. Vanaf mijn studententijd kon ik al lopend naar de stad en nu nog steeds. Konginnedag lopend naar de stad en lachend naar huis (en 3 keer zo lang over de route doen).

Reizen
Vanuit dit huis vertrokken we op verschillende reizen. Zowel onze rondreis door Vietnam als door Amerika zijn twee hele bijzondere reizen, die ik me altijd zal herinneren. Samen met mijn lief maakten we de plannen aan onze eettafel en vertrokken we. Ook was het thuiskomen altijd heel erg fijn, foto’s kijken op onze bank en nog steeds kijken we met zoveel pleizer hier op terug.

BBQ feestjes
Voor mijn verjaardag houd ik al jaren een bbq feestje. We nodigen veel mensen uit, hopen op mooi weer en halen veel eten. Ieder jaar is het weer zo gezellig dat we het jaar erna hetzelfde willen. Het eerste bbq feestje zaten we nog in het zand in de tuin en stookten we in een kleine vuurkorf het afval hout op, wat een toffe herinnering is dat. Alle feestjes er na kwamen er steeds meer kinderen, wat een verandering maar wat leuk om ieder jaar de groei te zien. Zo bijzonder.

Spruiten thuis gebracht
Al van kinds af aan wil ik in het ziekenhuis bevallen. Wat dit met ons huis te maken heeft? Het romantische beeld van met je maxi cosi leeg vertrekken en daarna met een volle maxi cosi thuis komen, hoorde altijd bij mijn droombeeld. Ik weet niet waarom met het leek me heel bijzonder en dat was het ook. Een major life changing event en daarna kom je weer thuis. Het geboortebord, de eerste stap over de drempel, je baby je eigen huis laten zien, zijn kamertje. De kraamtijd in mijn eigen bed. Ik heb er mega van genoten en vond het dan ook heel fijn dat ik dit bij kleine broer ook in het huis kon doen waar ook onze spruit thuis kwam.

Wijnavondjes
Heerlijk met vriendinnen op de bank. Kaasjes, worstjes, wijntjes en heel veel kletsen en lachen. De fijnste avondjes die er zijn. Dit doen we eigenlijk veel te weinig, maar als het dan gebeurt is het heerlijk. Komen jullie ook een wijntje drinken in ons dorp?

Thuis zijn
Ik heb me mega fijn en thuis gevoeld in ons eigen huisje. In mijn huispak met mijn tokkie knot op de bank. Als ik binnen kom mijn schoenen uit schoppen, mijn haren omhoog een kus voor al mijn mannen en aanschuiven aan tafel of neerploffen op de bank. Dansen met de spruiten en zingend door het huis. Ik kan alleen maar hopen dat we ons in het nieuwe huis net zo thuis gaan voelen.

Volg:
Share:

2 Reacties

 1. Lindsy
  11 december 2017 / 06:15

  Lijkt me ook erg lastig. Mooie is dat je nu niumeuwe herinneringen mag maken samen met z’n 4tjes (en misschien ooit meer).
  Hoe leuk is dat. Jullie beginnen nu samen als gezin in een nieuwe woning en je spruitjes doen mee. Heerlijk!
  Ik wens jullie alle geluk toe in jullie nieuwe woning met heel veel mooie momenten in het verschiet.

  • Liefthuis
   Auteur
   11 december 2017 / 18:51

   Lief je berichtje. Ik had het de afgelopen dagen even moeilijk, maar het is goed zo. NIeuwe herinneringen maken inderdaad, met zijn vieren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *