Must do: Op date met je kind…

Family time, dingen met zijn vieren doen. Ik vind het heerlijk. Zoals jullie weten hebben we een ‘Ieder weekend’ regel en proberen wij ieder weekend iets met zijn vieren te doen… Soms klein soms groot. Omdat het voor de mannen leuk is, maar voor ons minstens net zo. Toch is het ook goud om alleen op date te gaan met je kind….Ik vertel waarom…

Toen de Pipster werd geboren was ik zo benieuwd hoe de spruit het zou vinden. Of hij het moeilijk vond om zijn ouders te moeten delen met iemand anders, maar dat viel alles mee… Toch waren wij meteen heel bewust bezig om ook ons momentje met de spruit te hebben. Samen boekjes lezen of kastelen bouwen, maar ook als we met zijn vieren weg zijn, ook echt een momentje met hem. Bijvoorbeeld samen in de draaimolen.

Hij is overigens dol op de Pipster, dus hij vraagt daar totaal niet zelf om, maar wij vinden het zelf ook heel fijn.

Waarom wilde ik op date met mijn kind?
– Ik wilde graag quality time met de grote man. Even alle aandacht voor hem. Volledig naar hem kunnen luisteren en volledig voor hem beschikbaar zijn. Echt iets leuks doen, wat hem hopelijk blij zal blijven, al is het alleen een bepaald gevoel.
– Wat ‘alleen’ tijd met papa of mama, beide net zo bijzonder en leuk. Met papa de stoere mannen dingen doen of juist ook alleen met mama door de speeltuin rennen. Even niet hoeven delen, maar echt alleen elkaar. Ik kan me nog herinneren dat ik vroeger soms alleen met mijn moeder ergens naartoe te ging en die herinneringen zijn nog steeds zo leuk.
– Daarnaast is het zo dat de Pipster voor sommige activiteiten gewoon nog te klein is. Bioscoop, theater, maar er zijn uiteraard meer dingen die de Pipster gewoon nog niet kan of die voor hem nog niet leuk zijn. Geen reden om het met de spruit niet te doen…

To-do 2018
Afgelopen jaar zette ik het op mijn to do list; Op date met de spruit. Door allerlei omstandigheden kwam het er echter heel lang niet van. Ik vond veel activiteiten gewoon te leuk om met zijn alle te doen en dat ging vaak ook prima. Eind 2018 kon ik hem toch nog van mijn to do list strepen en wat was het leuk

Onze date
In de ochtend vertelde ik dat hij samen mama op date ding. Dat papa en Pip thuis bleven en dat hij met mij mee mocht. Hij was meteen geinteresseerd. Hij wist niet wat er ging gebeuren, want hij wist niet meer wat een bioscoop is, maar alleen al hoe ik het vertelde, maakte het voor hem blijkbaar heel bijzonder. Dat bekkie….smelt.

Let’s GO
De autorit alleen al was een feest. Ik had hem natuurlijk lekker gemaakt en je kan een uitje zelf zo bijzonder maken als je wil, alleen al door zelf enthousiast te zijn. Samen in de auto stappen en papa en zijn broertje uitzwaaien. Hij voelde zich echt bijzonder en dat is natuurlijk precies wat je wil. Wij gingen naar de bioscoop…dat verwonderde bekkie voor dat grote scherm (again smelt). Er was welliswaar ook een vriendin van mij en de beste mattie van de spruit, maar het maakte de date niet minder leuk. Het was ook een mega fijne ochtend, dus dit smaakt naar meer.

Date tips:
Quality time met 1 kind is zo bijzonder, voor jezelf en voor je mini. Ik kan het iedereen aanraden en hier heb ik wat date tips.
Theater; vooral wanneer je nog een mini hebt die nog niet naar het theater kan. De volgende date staat bekend,
Muziekles; op veel plekken heb je lessen om muziek te ervaren samen met je dreumesen en peuters. Hoe leuk.
Circus
: Dit kan natuurlijk niet altijd, afgelopen jaar wilde ik graag naar het circus met de mannen, maar de Pipster zit nog niet lang genoeg stil. Ik (of mijn lief) hadden natuurlijk ook alleen met hem kunnen gaan.
Bioscoop:
Heerlijk makkelijk, maar voor een peuter zo bijzonder. Zo’n grote televisie. De spruit zat echt helemaal in de film en zat te schaterlachen. Popcorn en wat drinken en het feest is compleet. De kinderbios (voor 11 uur) is vaak ook nog eens heel leuk geprijsd.
Iets lekkers eten:
Na een uitje, of juist als uitje. Samen taartjes gaan eten of een tosti of warme chocolademelk drinken. Samen kletsen…. ik heb er nu alweer zin in, dus binnenkort een dat plannen. met mijn kind

Pipster?
En de Pipster?? Wanneer hij oud genoeg is, gaat hij uiteraard net zo goed op date met papa of mama. Zo leuk om dat soort dingen dan ook tegelijk te kunnen doen.

Volg:
Share:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.