Deze namen zijn het nèt niet geworden…

Vorige week deelde ik al met jullie dat we (waarschijnlijk) de naam voor kleine broer hebben gevonden. De zoektocht viel dus mee en toch hou ik nog steeds een kleine slag om de arm. Mevrouw de twijfelaar weet het waarschijnlijk pas zeker op het moment dat ik die kleine op mijn borst heb liggen. Er zijn in de afgelopen 20 weken wel veel andere namen gepasseerd die we ook leuk vonden, maar die het blijkbaar net niet zijn geworden….

In Amerika zag ik bij veel Youtubers een soort gelijk onderwerp voorbij komen en ook veel zwangere Nederlandse bloggers hebben een soortgelijk artikel geschreven. Ik vond het echter ook wel leuk om met jullie de opties te delen die het in ieder geval zeker niet gaan worden en ik vertel waarom.

Bob
Mijn lief roept al vanaf het moment dat we wisten dat onze spruit een jongen is, dat hij Bob ging heten. Hij heeft dat altijd al een leuke naam gevonden. Ik vond hem eerst lelijk en bij oude mannen passen, maar hoe meer ik hem hoor of uitspreek, hoe meer ik hem ga waarderen. Ik zie een klein stoer manneke. Toen kleine broer een broertje bleek in plaats van een zusje, kwam mijn lief weer op de proppen met Bob. Leuk, maar toch net niet wat ik helemaal vind passen.

Lars
Ik vind dit echt een stoere naam. Mijn lief kent echter een Lars en hij komt mij iets te vaak voor. Dus vandaar geen Lars.

Fer
Al bij onze spruit vond ik dit een gave naam. Kort, krachtig en stoer. Probeer deze naam echter maar eens uit te spreken met een kinderen voor kinderen R en je merkt dat de naam niet zo lekker meer loopt. Op de een of andere manier heb ik een gooische R al van jongs af aan, waardoor ik Fer niet makkelijk uit kan spreken.

Vik
Deze naam hebben verschillende mensen geopperd voor kleine broer. De naam is natuurlijk best bekend door de oudste zoon van Lieke van Lexmond. Ik vind hem mooi, maar Raf en Vik bekt niet zo lekker achter elkaar. Althans, mochten het zo zijn dat wij geen derde kindje mogen krijgen, dan klinkt Raf en Vik erg stoer. Raf, Vik en…..bekt niet niet lekker. De F en een V achter elkaar vind ik niet lekker klinken of handig uitspreken.

Faas
Helaas helaas helaas geldt voor deze naam hetzelfde als de vorige naam. Raf, Faas en …. dat is zo lastig uitspreken. Het is wel zo dat iedere keer als ik Faas voorbij zie komen op een geboortekaartjes site bijvoorbeeld dan denk ik toch mmmmm wel heel mooi. Het feit dat mijn lief een Faas kent die al flink wat ouder is dan wij, zorgt ervoor dat hij ook een verkeerde associatie heeft met de naam.

Mees
Als mijn lief dit een mooie naam had gevonden, dan was dit zeker de naam geworden van onze spruit. Ik vind dit zo’n gave naam, maar mijn lief denkt altijd aan het engelse woord voor pepperspray. Tijdens mijn vorige zwangerschap hebben verschillende mensen deze naam ook geraden voor ons, wat natuurlijk wel zegt dat hij goed bij me past. Ook tijdens deze zwangerschap heb ik hem nog een keer geopperd, maar helaas…

De tweede optie bij onze spruit…
Deze naam durf ik nog niet te vertellen. Want op de een of andere manier is dit nog een klein stukje twijfel. Ik vind de naam namelijk nog steeds heel erg gaaf. Ik vind het een stoere naam, mooi klinken en past perfect bij Raf. Toch vind ik die naam op de een of andere manier bij onze spruit horen. Toen zo getwijfeld en blijkbaar was er een andere naam die ik mooier vond. Het idee dat kleine broer een tweede keus naam krijgt vind ik raar….maar je merkt al…ik durf hem nog niet 100% zeker hier neer te zetten.

 

Ondertussen is de kleine man natuurlijk geboren en schreef ik ook hoe wij aan zijn naam, Pip, zijn gekomen

Volg:
Share:

6 Reacties

 1. 8 juli 2017 / 07:25

  Stoere namen! Ik ben erg benieuwd naar de naam die jullie hebben gekozen.
  Liefs

 2. 8 juli 2017 / 13:23

  Houden jullie hem niet geheim tot de geboorte??

  • Liefthuis
   Auteur
   8 juli 2017 / 17:14

   Jawel, dit zijn de namen die het niet izjn geworden, maar die we wel heel mooi vonden.

 3. Floor
  8 juli 2017 / 16:59

  Hele toffe en stoere namen allemaal! Ben heel nieuwsgierig wat het gaat worden!

  Vroeg me wel af: is een tweede optie bij Raf een tweede keus naam? Of zijn het gewoon twee supermooie namen, waarvan Raf het allerallerbeste voelde destijds? Wij geven als onze buikbaby weer een meisje blijkt haar zeker de naam die bij onze eerste dochter op “twee” stond. Ik ervaar hem niet als tweede keuze, maar gewoon als twee supermooie namen. Anders stond hij toen niet op 2! En je kan er maar één tegelijk geven 😉 Het feit dat hij nog steeds supermooi is, is voor mij een teken dat het (ook) een supergoede keuze is. Anyway, zo voel ik het, maar ik denk zeker dat allerbelangrijkste is dat je je eigen gevoel volgt 🙂

  • Liefthuis
   Auteur
   8 juli 2017 / 17:13

   Ooow kijk hier heb ik wel iets aan. Zo had ik het nog helemaal niet bekeken, maar eens met mijn lief overleggen, dank je 🙂

   • Floor
    9 juli 2017 / 13:15

    Haha! Graag gedaan 😉 en denk naar zo: hij krijgt hoe dan ook een mooie naam!

    Hoop niet dat jullie nu weer opnieuw vooraan in jullie keuzeproces staan 😛

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *