Nieuw in huize Lief thuis…Bank, behangetje en nog veel meer…

Ons huis krijgt steeds meer vorm. Het wordt steeds meer echt van ons, met onze spullen, onze inrichting en aankleding. Er zijn nog 1000 plannen en nog voor het ene afgerond is, is het volgende alweer ontstaan in mijn hoofd. Soms durf ik het mijn lief niet meteen te vertellen, want ook hij moet vaak aan de bak, maar meestal is hij het met mijn plannen eens. Nu een aantal van de nieuwe dingen in ons droom droom huis.
Ons huis wordt steeds meer echt van ons. Steeds meer dozen zijn leeg en steeds meer plannen zijn uitgevoerd. Ik laat een aantal van de dingen zien die we de laatste weken hebben uitgevoerd.

Hoe awesome is onze wc. Misschien klinkt dit raar, maar ik word ook blij van een mooie wc. Onze wc was grotendeels al erg mooi. Het meubel, de lambrisering en de wc zelf en de tegels passen helemaal in het huis. De ruimte is ook HUGE… we kunnen een dansje doen. Het behang hebben we wel zelf opgehangen (dank je mam) en wat is dit gaaf geworden. Echt ik hou er van… De spiegel had ik nog en past goed. Het roze handdoekje en het roze zeep flesje passen ook helemaal perfect. Je kan maar ergens blij mee zijn.

Na de vorige foto, lijkt dit ineens een hele saaie foto, maar dit is in de hal. Ik wilde graag een handige plek voor de schoenen en dus heeft mijn lief een steigerhouten plank op een Ikea schoenenkast gemaakt. Nieuwe knopjes en klaar. Helemaal leuk en ideaal in gebruik.

Ik hou marktplaats altijd goed in de gaten en de optie waarin je in je omgeving kan zoeken is ideaal. Zo vond ik deze haspel ineens voor een prikkie om de hoek. En zie hier…onze nieuwe salontafel.  Ik heb veel reacties gekregen dat mensen het gaaf vonden, maar zelf niet eens bedacht hadden een oude haspel als salontafel te gebruiken. Geen idee hoe ik er bij kom, maar hij staat heel gaaf.

Ons familie portret…Hoe leuk is dit. Ik had deze op instagram al voorbij zien komen en wat bleek….een vriendin had deze al als verrassing en soort verlaat kraamcadeau voor ons gekocht. Hoe gaaf. Ik vind ons echt goed lijken en hij staat hier nu in onze woonkamer te pronken.

Het was snel duidelijk dat een nieuwe bank wel fijn was. Onze oude bank was mini in de woonkamer en ik wild eindelijk een hoekbank. Eerst wilde ik weer voor grijs gaan, maar toen ik deze bank voorbij zag komen was ik verkocht. De maat is perfect en qua kleur en model past hij super in de woonkamer. Je snapt wel wat mijn favoriete plekje op de bank nu is.
Ook het schapenvel, de blauwe kussens en en het grote sisal kussen zijn nieuw.

Nog zo’n kraamcadeau wat ik mega gaaf vind. Wij kregen de Birth poster van onze Pipster namelijk cadeau. Ik vind hem echt prachtig en toevallig hing er al een spijkertje boven de box en wat staat hij daar prachtig. Mooi maar ook met een bijzondere betekenis. Ik moet wel bekennen dat ik de Pipster mega groot vond lijken, maar ik heb hem nagemeten en hij klopt.

In een wordt de voordeur natuurlijk veel minder gebruikt en lopen mensen achterom. Ik moet er nog een beetje aan wennen en regelmatig is de poort dan ook niet open wanneer er bezoek komt. Ik wilde de binnenkomst achterom toch ook een mooie en gezellige plek maken. De kapstok hangt daar, die overigens op maat gemaakt lijkt voor dat muurtje, maar die is gemaakt voor een plek in het oude huis. De borden hadden we al en de kapstok ook, maar de klepbank is nieuw, althans ik vond hem via Marktplaats. Heel veel opbergruimte, mooi en een fijne plek om je schoenen aan te doen.

In ons huis zitten veel deuren en dat betekent veel klinken. Die zaten er uiteraard op, maar we vonden ze een beetje onhandig en klein. Toen ik ging zoeken naar andere vond ik deze mat zwarte klinken. Ze komen van Karwei, waren erg goedkoop voor klinken en zijn mega mooi. Ik vind ze super passen bij het jaren 30 huis, maar ook bij onze inrichting. Ik had het niet verwacht, maar het is echt een vooruitgang.

Ik zou nog veel meer kunnen delen, want we hebben zoveel nieuwe plannen, maar dan zou dit artikel oneindig zijn. Over een tijdje weer een ‘Nieuw in huize lief thuis…’ daarnaast binnenkort ook de woonkamer en de speelkamer duidelijk in beeld.

Volg:
Share:

2 Reacties

 1. 8 maart 2018 / 07:08

  Ik vond jullie huis zo gaaf. De huiskamer ziet er super uit ik houd echt van dit soort blogs lekker binnen kijken bij andere

  • Liefthuis
   Auteur
   8 maart 2018 / 13:47

   Aah leuk om te horen, ja ik hou er ook echt van. Lekker blieken haha

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *