Nieuw in huize Lief thuis…Wereldkaart, nieuwe stoelen en awesome kapstokje

Eens in de zoveel tijd krijg ik weer de kriebels. Ik wil iets veranderen in huis. Na de feestdagen ging de kerstboom uit huis, gepaard met alle tierelantijnen en andere feest glitters. Ik vind het stiekem altijd heerlijk als we weer meer ruimte hebben in de woonkamer en het voelt heerlijk opgeruimd. Gevolg was wel dat ik meteen weer opties en mogelijkheden zag. Een gave wereldkaart, nieuwe stoelen….kijk wat er nog meer nieuw in huize Lief thuis is.

Stoelen
Ineens was ik er klaar mee. Wij hadden nog 2 versleten Ikea stoelen en twee hele gave oude leraren stoelen, die verschrikkelijk zaten. Eerst moesten die versleten stoelen vervangen worden, dus gingen we op jacht. Wij wilden er niet teveel geld aan uit geven, maar wel iets wat bij ons paste. Kwantum had deze twee leuke oudroze stoelen staan en ja mijn lief stemde volledig in met de kleur. Ze zitten lekker (mijn lief kiest de roze boven alle anderen) zijn goedkoop en zien er leuk uit, dus inpakken en wegwezen. Toen deze twee stoelen aan onze tafel stonden vond ik dit zo leuk met onze witte fake Eames stoelen dat ik ook de slecht zittende leraren stoel wilde vervangen. Dus ik ging weer op jacht. De grijze stoelen komen van Leen Bakker online. Ik vind ze mega gaaf en het staat super leuk met de twee andere stoelen, al zeg ik het zelf.

Wereldkaart
Deze wereldkaart is echt een mega goede aanwinst, dit is echt weer zo’n schat. Al heel lang wilde ik graag een oude wereldkaart, maar mooie kaarten zijn moeilijk te vinden en vaak mega duur. De directeur van onze school had deze kaart in zijn kantoor hangen en toen hij weg ging heb ik mijn slag geslagen. Eerder had ik al wel eens laten vallen dat ik hem heel gaaf vond, dus gelukkig dacht hij aan mij toen hij zijn oude schoolspullen weg deed. De kaart past toevallig fantastisch bij de verf die we nog niet zo lang geleden op de muur gooiden.
Met onze spruit wijs ik regelmatig allerlei plekken op de wereld aan en wat staat hij gaaf in onze woonkamer. Deze gaat nooit meer weg.

Kapstokje voor de spruit
Onze spruit wordt groter en ik vond het tijd voor een eigen kapstokje. Gewoon omdat ik het leuk vind en zodat hij straks zelf zijn jas en tas kan ophangen en kan pakken. Tenminste dat hoop ik als moeder natuurlijk, dat hij netjes zijn spullen opruimt. Ik had al snel het idee voor het kapstokje, kocht de haakjes en mijn lief ging over de uitwerking, zoals altijd het geval is hier thuis. Een steigerhouten plank werd in de goede vorm gefiguurzaagd en wat ziet het er gaaf uit he?

Stoomreiniger
Bij deze speel ik een beetje vals. Want ik heb nog helemaal geen stoomreiniger. Ik ben niet de meest fanatieke dweiler, maar na succesverhalen over de stomende krachtpatser, leende ik de stoomreiniger van mijn moeder. Niet zo’n mega grote, maar een handzaam model en wat werkt dat ding als een tierelier. De doekjes van de reiniger waren erg vies en de vloeren zagen er uit als nooit te voren.

Tula Toddler
Zoals jullie eerder al konden lezen en konden zien in ons Amerika avontuur zijn wij fan van onze Tula. Dit is echter een Tula baby en daar past onze kleine spruit nu toch echt niet meer in. We hebben even getwijfeld of we wel een Tula Toddler wilde aanschaffen, maar uiteindelijk hebben we hem tweedehands toch van iemand overgenomen. Onze spruit loopt nog niet en ook als hij straks wel loopt is het op bepaalde momenten nog steeds heel erg handig om hem te kunnen dragen. Ik ben benieuwd hoeveel we hem gaan gebruiken, hoe mooier het weer wordt hoe meer hij tevoorschijn gehaald zal worden. Ik heb er nu al zin in, ik ben er in ieder geval heel erg blij mee. Onze spruit vindt het altijd fantastisch, zo ook toen we hem even uitprobeerden…

Ik geniet weer even extra van ons huis, van onze stoelen, woonkamer met wereldkaart en hopelijk ook snel van de Tula. Binnenkort kijk ik vast weer verder naar maar nieuws….Nooit klaar….

Volg:
Share:

15 Reacties

 1. 24 januari 2017 / 08:33

  Wat een gave stoelen en wauw die landkaart. Wat lief dat je die gekregen hebt super! Hoe fijn is het als je man handig is en zulke leuke dingen kan maken.

  • Liefthuis
   Auteur
   24 januari 2017 / 19:29

   Ideaal he 🙂 ben ik ook zo blij mee. Ooit was hij dat ook niet hoor, maar toen kochten we een bouwval en heeft mijn lief alles geleerd van mijn vader en nu is hij super handig.

 2. 24 januari 2017 / 08:46

  Die landkaart is erg gaaf. Mijn Pinterest staat vol met landkaarten voor in huis. De stoelen zijn top, wij hebben ze ook!
  Wij krijgen vanavond een nieuw vloerkleed binnen, leuk!!

  • Liefthuis
   Auteur
   24 januari 2017 / 19:29

   Ook heel leuk een nieuw kleed, doet zoveel voor je woonkamer.

 3. 24 januari 2017 / 11:20

  Ik val voor die lichtroze stoeltjes! Die zou ik ook zo wel willen hebben in de keuken.

  Landkaarten vind ik ook altijd mooi. En het is nog goed voor het ruimtelijk inzicht van kinderen ook.

  • Liefthuis
   Auteur
   24 januari 2017 / 19:27

   Kwantum is the place to be en helemaal niet duur :p

  • Liefthuis
   Auteur
   24 januari 2017 / 19:27

   Dank je 🙂

 4. 24 januari 2017 / 14:05

  Wat een leuke nieuwe aanwinsten ! Ik kan me voorstellen dat je daar helemaal blij mee bent, en van geniet. Zou ik ook doen 🙂

  • Liefthuis
   Auteur
   24 januari 2017 / 19:28

   Dank je 🙂 ik geniet idd nog even lekker na

  • Liefthuis
   Auteur
   24 januari 2017 / 19:28

   Dank je 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *