Nieuwe reeks: Tweedehands geluk #1: Keuken spullen…

Tweedehands geluk…het klinkt misschien een beetje raar, maar het gaat hier over tweedehands spullen. Als je in mijn huis rondloopt dan kom je veel producten tegen die tweedehands zijn. Marktplaats, rommelmarkten en tweedehands winkels worden regelmatig afgestruind en zo verzamel ik onze schatten. Ik combineer het met nieuwe producten en zo ontstaan ons thuis. Ik deel de komende tijd een aantal van mijn mooiste schatten..

Schatzoeken…Zo noemen wij dat altijd. Rondstruinen en rondneuzen tussen alle rommel, troep en mooie dingen van anderen om de mooiste dingen er tussenuit te halen. Ik hou er van en word echt heel blij als ik weer een schat heb gevonden. Op marktplaats zoek ik vaak gerichter naar spullen wanneer ik ergens iets leuks heb gezien, maar ook hier zitten onverwachtse vondsten tussen.

Alles voor in de keuken

Het klinkt misschien raar of een beetje vies om tweedehands spullen in de keuken te gebruiken. Het gaat er mij niet perse om dat ik goedkope spullen heb, maar wel spullen die ik mooi vind en die in mijn keuken passen. Het zijn uiteraard allemaal spullen die nog heel netjes zijn en die goed te reinigen zijn, wel zo hygienisch. Alles wat we gekocht hebben was zo goed als nieuw, kan in de vaatwasser en is dus nog uitstekend te gebruiken.

Als je me al even volgt heb je deze pannenset al eens voorbij zien komen. Hoe leuk zijn deze pannen. Dit was een gelukje, zoals eigenlijk bijna alles wat van de rommelmarkt komt. Je weet immers nooit wat je tegen gaat komen. Mijn oog viel op een pannenset van 5 pannen. Twee kleine, twee middel en 1 grote. Ik vond de kleur vooral heel gaaf en ze waren zo goed als ongebruikt. Een oud koppel verkocht ze en ik mocht ze alleen meenemen als we ze alle 5 namen (ik wilde er eigenlijk). We hebben 5 pannen voor 15 euro meegenomen en gebruiken ze al ruim 7 jaar dagelijks. Naast mooi, dus ook nog super nuttig.

Deze oude broodtrommel heeft nog geen plekje roest. Hij is nog mega mooi. Ik kocht hem op een rommelmarkt voor 15 euro geloof ik. Ze worden regelmatig voor nog veel meer aangeboden, dus ik vond dit een mooie prijs, vooral voor een die nog zo mooi is. Ook deze broodtrommel gebruiken we altijd.

Dit bordenrek kocht ik voor het oude huis heel specifiek voor een bepaalde plek aan de muur. We hadden daar geen bovenkastjes dus wat extra opbergruimte was wel fijn en daarnaast vond ik een bordenrek ook nog eens gaaf. In ons nieuwe huis was er ook een perfecte plek in de keuken. Wij gebruiken het bord echt voor onze diepe borden en zoals je ziet onze drink glazen. Ideale opbergruimte.

Wat op deze foto staat is nog maar een heel klein deel van al het oude en tweedehandse servies wat ik heb. Grote borden, kleine borden, diepe borden, bakjes, schalen, gebaksbordjes, suikerpot, koffiekopjes, gebaksschalen en dat allemaal in het meervoud. We eten altijd van die diepe groene borden. Het grote bord bovenaan zijn onze diner borden en rechts is een van onze ontbijtborden. Op allemaal verschillende markten gekocht, maar het past perfect bij elkaar en dat allemaal voor een prikkie.

Volgende keer een nieuwe categorie, want ik kan nog wel even doorgaan met het delen van tweedehands geluk…

Volg:
Share:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *