Alles nieuw of alles hergebruiken??? Ideaal of juist saai???

‘Een jongen super handig, dan hoef je niet zoveel nieuw te kopen.’ Is een opmerking die ik de afgelopen week al veel gehoord heb. Sowieso hoef je bij een tweede baby meestal niet veel nieuw te kopen, in vergelijking met bij een eerste tenminste. Wordt de tweede echter van het andere geslacht dan willen de meesten toch wel graag nieuwe kleding, dekentjes, wikkeldoeken en andere aankleding voor bijvoorbeeld de babykamer. Is je tweede van het zelfde geslacht dan hoef je niks nieuw. Ideaal….of saai???

Nog voor ik wist wat onze kleine uk zou worden, was ik er al wel eens over na aan denken. Wat nu als het een meisje wordt, is er dan kleding van onze spruit die ik toch nog kan gebruiken? Ik vond van wel. Bij een jongen zou ik niet veel hoeven, maar dat was stiekem ook een beetje jammer.

Voordelen van weer een jongen…
De voordelen voor mij zijn dat ik al die lieve kleine kleertjes van onze spruit weer eens allemaal door mag spitten. Al die pakjes die ik met pijn in mijn hart opgeborgen heb, omdat ze toen te klein waren. De kleertjes die hij veel te weinig aan heeft gehad, maar ook de kleertjes die ik gewoon erg mooi vond. Alles mag weer uit de kast en alles wat ik minder vind, gooi ik gewoon op marktplaats of ik geef het weg, maar al het moois mag de kast weer in.

Alles toch nieuw
Toen ik net zwanger was en me inbeeldde dat ik een jongen zou krijgen, dan bedacht ik me…Ik koop gewoon ook weer alles nieuw, al is het een jongetje. Nieuwe lakentjes, verschoningskussenhoezen, swaddles, hydrofieldoeken…. Ik keek stiekem al online en in de winkels, maar kwam toch vaak weer bij de spullen uit die ik eerder had gekozen. Natuurlijk ook wat andere dingen, maar wat we met zorg voor onze spruit hadden uitgekozen, bijvoorbeeld de spulletjes van Lodger, vond ik nog steeds zo mooi, dat had ik zo weer gekozen.

Zonde
Ergens had ik het dus ook zonde gevonden als al die spulletjes niet meer gebruikt konden worden. Dat we die spullen maar zo kort gebruikt hebben, terwijl het echt niet allemaal goedkoop is, wat je voor je kleine aanschaft. Met pijn in mijn hart had ik het weg moeten doen en nu mag broer ook gebruik gaan maken van die spulletjes.

Dus ik hoef niks te kopen…
Oke nu even reëel. Iedereen die me kent, weet dat ik altijd weer wat nieuws op het oog heb. Ik ben echt niet goed in geld uitgeven, ik denk over alles 100 keer na, maar heb vaak wel een wishlist. Ik zie op Facebook en Instagram de leukste en mooiste dingen voorbij komen en ik weeg af wat wel en wat niet aangeschaft mag worden. Dus ook voor broer. Wat wil ik voor hem kopen.

Voordeel van weinig kopen.
Er is nog een voordeel aan het weinig hoeven kopen van spulletjes. Vooral de grote aankopen, zoals bedje, commode, kinderwagen en maxi cosi, maar ook de dekentjes, lakentjes, aankleedkussenhoezen, alles kan ik nog een keer gebruiken. Dat scheelt een hoop geld….Wat betekent dat er geld ‘over’ is. Aankopen die ik bij onze spruit niet wilde doen, omdat we al zoveel kwijt waren, maar nu wel kan doen, omdat we in verhouding niet veel hoeven te kopen. Een nieuwe kap voor de maxicosi, gewoon omdat het leuk is, maar ook dat dure lakentje, of misschien een nieuwe draagdoek….Allemaal dingen die misschien nu een optie zijn, juist omdat we niet zoveel hoeven te kopen.

Niet alleen afdankertjes
De spulletjes zijn nog zo mooi en ik vind de kleertjes en veel van zijn spullen nog zo fantastisch dat ik het eigenlijk geen afdankertjes kan noemen. Toch wil ik ook voor onze tweede man wat nieuwe dingetjes. Gewoon omdat hij dat ook verdient, maar ook omdat er in de loop van de tijd natuurlijk weer mega leuke nieuwe dingetjes zijn uitgebracht en ik het gewoon ook leuk vind voor hem te shoppen. Eindelijk weer een goede reden om op de newborn afdeling te kijken.

Ook het eerste pakje wil ik graag speciaal voor hem uitzoeken. Geen tweedehandsje, al is daar niks mis mee natuurlijk, maar ik wil graag een nieuw pakje, speciaal voor hem…Speciaal voor broer…

Dus de Prenatal, Babypark en Babydump kunnen weer een bezoeken van mij verwachten, maar ook zeker alle leuke wegshops die er zijn zullen doorgespit worden….Heerlijk…

Volg:
Share:

11 Reacties

  • Liefthuis
   Auteur
   14 april 2017 / 13:19

   Ik snap het helemaal en hopelijk over niet al te lang ook weer voor jezelf.

 1. 14 april 2017 / 08:54

  Als wij ook ooit weer een jongetje zouden krijgen, zou ik denk ik 50/50 doen. De kleren die ik heel mooi vind gebruiken we nog een keer. En natuurlijk zou ik dan ook wel weer wat nieuws willen kopen. Ik vind het ook zonde om alles nieuw te kopen.
  Liefs

 2. 14 april 2017 / 09:18

  Heerlijk al dat nieuwe shoppen! Ik vind dat je best een paar nieuwe dingetjes mag kopen, gewoon omdat je tweede kindje dat verdient. Maar het is natuurlijk ook leuk een beetje te kunnen sparen omdat je al die grote aankopen niet moet doen. Geniet van het shoppen!!! <3

 3. 14 april 2017 / 11:45

  Een paar nieuwe dingen kopen is ook gewoon leuk! En onderdeel van nesteldrang.

 4. 14 april 2017 / 11:52

  ik heb ook 2 jongens en door een verhuizing heb ik weinig tijd gehad om uitgebreid te shoppen. Hij had een eigen kamer met eigen spullen, maar de kleertjes waren voornamelijk van zn broer. Eerst heel leuk inderdaad, maar op een gegeven moment ging ik het vervelend vinden. Alsof hij geen eigen persoontje was nu hij alleen de kleren van zn broer droeg. Nu een uitje naar de hema is dat weer goed gekomen gelukkig en nu af en toe iets uit de oude doos aan vind ik niet meer erg. De verhouding die we nu hebben (met kleren) is 70/30 en dat houden we erin

  • Liefthuis
   Auteur
   14 april 2017 / 13:18

   Ik snap het helemaal. Ik ga ook zeker wat eigen spullen halen, voor de tweede al ben ik echt blij sommige pakjes wel te kunnen hergebruiken, denk ik dat ik uiteindleijk hetzelfde zal krijgen als jij had.

 5. 14 april 2017 / 13:26

  Ik denk dat ik het precies zoals jij had gedaan! Hier alleen alles weg, omdat er nu een jongen komt. Enne, stuur maar foto’s van de kleding die je weg doet hoor, want dan wil ik het misschien wel kopen hihi.

 6. 15 april 2017 / 08:38

  Gelukkig hadden wij allemaal witte meubels van ons zoontje en die hebben we dus allemaal hergebruikt voor onze dochter. Wel nieuwe accessoires gekocht enzo zodat het meisjesachtig werd. En vooral veel kleertjes. Ik ben gek op kleertjes kopen haha.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *