O ja….Dit was ik vergeten van de kraamperiode…

Kleine broer is ondertussen 6 weken en dat betekent dat de kraamperiode officieel voorbij is. Ik blijf er stiekem graag nog even in hangen, want wat was het fijn. Dit is de tweede kraamperiode die ik heb afgesloten en er waren een aantal dingen die ik vergeten was. Dingen die horen bij de kraamperiode en het ontzwangeren, al duurt dat laatste voorlopig nog even, ben ik bang… Wat was ik vergeten…

Zweet, zweter, zweetst
Ik hield tijdens mijn zwangerschap heel veel vocht vast en dat moet natuurlijk ergens heen. In combinatie met hormonen zweette ik me ’s nachts echt een ongeluk de eerste weken. Bah wat voelde ik me vies.

Puistenkop
Van mezelf ben ik niet gezegend met een perfect huidje. Hij is niet meer zo dramatisch als hij was, maar tijdens deze zwangerschap was mijn huid best goed. Een kleine week na de bevalling leek mijn kin een soort braille te hebben ontwikkeld. Allemaal kleine puistjes…Het is nu gelukkig weer rustiger, maar ik ben benieuwd hoe het over een tijdje is.

Mijn benen terug
Wooooow zien mijn benen er normaal zo uit??? Ik had het gevoel dat ik ineens mega slanke modellen benen had. (trust me…ik weet dat het niet zo is) Na weken van olifanten vocht poten, leken mijn onder benen en voeten zoooo slank.

Spekkop
Bah bah bah, waarom doet je lichaam allemaal van die rare dingen. Ik kreeg veel sneller vet haar dan anders. Bij onze spruit had ik dat ook na de bevalling, dus herkenbaar, maar zo vies.

Rare rare Dromen
Hormonen doen rare dingen met je. Ik heb zo raar gedroomd de afgelopen tijd. Gelukkig geen nachtmerries want dat hoor je ook regelmatig, maar echt aparte dromen. Over bekende situaties, maar dat daar dan zo’n rare dingen gebeuren.

Oma Jodi
Bij onze spruit had ik dit erger dan nu gelukkig. Dat andere gewrichten, zoals polsen, vingers en enkels pijn kunnen doen was ik even vergeten. Door al het vocht dat ik vast hield, bleef alles lekker op zijn plek, maar door de slappe gewrichten en het vocht dat verdween voelde ik ineens de pijn. Nu zijn het vooral mijn handen en polsen die ik regelmatig voel, niet mijn voeten en knieën gelukkig.

Hoi tieten…
Sommige mensen zijn er blij mee, maar ik vind het verschrikkelijk. Mijn voorgevel neemt cup watermeloen aan als ik zwanger ben en borstvoeding geef, maar het lijkt nu nog erger nu die bolle buik weg is. Althans weg…hij steekt nu niet meer voor mijn watermeloenen uit en daardoor lijken ze nog groter…pffff

Wat trek ik aan
Ik ben geen Doutzen (helaas) en ook zeker niet een van die instagram meiden die een trotse foto plaatsen dat ze een week na de bevalling al weer bijna plat zijn (wat ik overigens snap, want daar zou ik ook mega trots op zijn). Helaas….want ook ik had dit graag gewild. Mijn buik is een echte after zwangerschaps buik, mijn heupen zijn nog breder dan ze waren en laten we het vooral niet over mijn borsten hebben. Ik verkijk me continu op wat ik aan kan. Een wijd shirt van voor de zwangerschap zit nu strak, dus balen….wat moet ik in hemelsnaam aan….Ellende…Ik weet dat ik het de tijd moet geven, maar ik vind het lastig.

Dat je denkt dat je veel kan maar het tegen valt.
Ik voel me heel veel beter dan in de laatste weken van mijn zwangerschap, maar daardoor verkijk ik me regelmatig op wat ik kan. Even wandelen na een week….Au Au na tien minuten voel ik het al.

Dat beschuit met muisjes altijd lekker blijven
Kom maar door kraamvisite…want dan mag ik weer. Die beschuiten met muisjes blijven zo lekker.

Dat je heel de dag druk bent, maar je uiteindelijk toch ‘niks hebt gedaan
Hier hoef ik ook weinig aan toe te voegen, volgens mij weten alle moeders precies wat ik bedoel.

Dat een 1,5 uur slapende baby voelt als een overwinning
Kleine broer slaapt heerlijk op mij en ik vind het heerlijk, maar het is toch ook wel fijn als je af en toe iets kan doen. Wanneer het lukt om je baby over te leggen van je borst in de box en hij slaapt dan even lekker voelt dat echt als een overwinning. 1-0 voor mama

Dat je babygehuil in je hoofd hoort als je gaat douchen
Soms denk ik echt dat ik een babystemmetje in mijn hoofd heb. Ik denk continu dat ik hem hoor als hij niet bij me is. Vooral onder de douche is het ellende. Ik heb al zooooo vaak de douche voor niks uitgezet om even te luisteren of ik hem hoorde.

Herkenbaar??? of totaal niet???

Volg:
Share:

6 Reacties

 1. Lindsy
  16 november 2017 / 06:58

  Ah ja die after zwangerschapsbuik. Wat baal ik ervan. Borsten cupsize meloenen. Daar baal ik nog erger van. Wat moet ik aan, niks staat en past.
  Puistenkop is ook weer in beeld. En vol goede moed ergens aan beginnen en vrij snel realiseren dat je lichaam het weigert……
  Pffffff i feel you girl.

  • Liefthuis
   Auteur
   16 november 2017 / 21:14

   OOow ja precies zoals jij het dus ook omschrijft. we zijn ieder geval niet alleen haha. Ik zie soms van die vitale zwangere voorbij komen en dan denk ik HOE DAN??

 2. 16 november 2017 / 07:34

  Haha zo herkenbaar de meeste dingen!! Wat ik deed na de bevallingen van To en Sam, grotere maten kleding kopen bij de Primark… die heb ik altijd bewaard. Ik vond het echt zonde om leuke grotere maten te kopen terwijl ik wist dat het tijdelijk was…

 3. 16 november 2017 / 09:43

  Veel heel herkenbaar!! Die meloenen waar mijn man wel, maar ik echt niet blij mee was!!

  • Liefthuis
   Auteur
   16 november 2017 / 21:13

   hahahaha herkenbaar

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *