Ons 2020 – Intense hoogtepunten in een crisis jaar…

ons 2020

Ons 2020… een jaar met een aantal van de mooiste herinneringen en momenten van mijn/ ons leven. Een bizar jaar, een jaar van vele emoties, een jaar wat veel verdriet kent bij zoveel mensen. Ondanks de crisis betaat dit jaar toch uit zoveel bijzondere momenten dat ik 2020 geen slecht jaar kan noemen…

De reis van ons leven

Al van kinds af aan droomde ik er van. Al van kinds af aan fantaseerde ik over een reis naar de andere kant van de wereld. 2020 startte voor ons aan de andere kant van de wereld met de reis van ons leven. Op 29 december landden we in Cairns- Australië en oud en nieuw 2020 hield ik het niet wakker door mijn jetlag. Maar we waren daar… we leefden onze droom.

Avonturen sparen

Australië, Nieuw-Zeeland en Bali, koala’s, kangoeroe’s, de mooiste stranden. De bijzonderste plekken, bootavonturen, dolfijnen spotten, de mooiste plek van de wereld, helikoptervlucht en bovenal… alles met mijn mannen. Een vrij leven, alles kan, alles mag, leef het leven in de zon. De mooiste en dierbaarste herinneringen zijn daar gemaakt. Ik kan nog steeds een soort heimwee hebben naar die momenten en vooral naar dat gevoel. Het gevoel van vrijheid, het gevoel van rust, alles kan en niks hoeft, trots dat we dit deden en liefde voor het samen zijn. Nog bijna dagelijks hebben we het er over. Voor Pip om het te proberen te onthouden, of in ieder geval het fijne gevoel te herinneren. Voor Raf en ons omdat hij echt nog veel weet en het er over kletsen zo fijn is.

Wereld op slot

Dat we thuis kwamen in een wereld die op slot ging was bizar. Van ultieme vrijheid naar een lockdown, maar wat waren we dankbaar dat onze reis niet afgebroken hoefde te worden. Dat we toevallig 4 dagen voor de lockdown thuis kwamen. De overgang was hard van reizen naar corona. Ik heb nog net een paar vriendinnen en mijn moeder gezien en toen ging de wereld dicht. Natuurlijk was er ook angst, maar er was ook een onwerkelijk gevoel. Van het ene uiterste in het andere. Waren we maar daar gebleven heb ik in het begin vaak gedacht, want daar was toen nog niks aan de hand en toen zelfs Raf zei..: ‘mama zullen we terug maar Australië want daar konden we leuke dingen doen brak ik….’ Dat ik het reizen zou missen wist ik, maar dat dit de realiteit zou zijn….

Zwanger in 2020

Wanneer die derde zou komen of wanneer we dat gingen proberen dat wisten we niet. Toen we onverwachts op 5 januari besloten die pil weg te gooien aan de andere kant van de wereld (ok heel eerlijk, ik nam gewoon 3 volle strips mee terug) omdat het gewoon heel goed voelde…. ontstak meteen de kriebel. Dat we hadden besloten om voor een derde te gaan terwijl we op reis waren, dat vond ik al zo bijzonder. Het zwanger worden zou na de ervaring van vorige keer wel op zich laten wachten, maar dat was prima. Dit was mooi…

Dat we op 1 maart in Nieuw Zeeland dan toch al een positieve test in handen hadden, na de eerste echte maand… dat was magisch…. magische plek, magisch moment, magisch gevoel. Toevallig zei ik gisteren nog dat ik had verwacht zwanger te zijn deze kerst, maar dat we nu al twee maanden ons poppetje in onze armen hebben maakt me zo rijk.

Dat zwanger zijn in 2020 ook mindere kanten heeft zullen we allemaal weten. De eerste echo die werd afgeblazen. Mijn lief die niet bij de controles en echo’s mocht zijn… maar ook dat niemand me echt kon feliciteren. Mijn moeder die me pas na de geboorte van Lua echt een knuffel gaf, omdat we het eerder niet durfden. Vriendinnen die ik maanden niet zag, die me alleen online zwanger kende, zo anders dan verwacht… en toch… het zwanger zijn was weer magisch, soms heel zwaar, maar ook echt magisch. Het delen online was zo fijn, het extra genieten van de geslachtsbepalende echo omdat mijn lief eindelijk mee mocht. Daarnaast heb ik door de zwangerschap niet veel gemist, want heel nederland deed niet veel.

Magisch getal

Hoe magisch is het geboortejaar 2020… ook al zal 2020 voor onze generatie ook altijd een zure bijsmaak blijven houden, het blijft een mooi getal en het is het jaar dat ons meisje, ons kiwi meisje, ons poppetje werd geboren. 25-10-2020 de mooiste, de bijzonderste dag van dit jaar. De dag dat mijn meisje in mijn armen lag. De dag dat we echt en gezin van vijf werden. De dag waarop ik ons meisje eindelijk kon vasthouden, kon zien en ruiken. Een zwangerschap volledig in 2020…

Ons 2020… De reis van mijn leven en een van de mooiste ontmoetingen van mijn leven… Ik kan 2020 onmogelijk een slecht jaar noemen.

Volg:
Share:

1 Reactie

  1. Debby
    28 december 2020 / 18:37

    2020; voor mij het jaar dat ik jou blog tegen kwam ik vind het heerlijk om je blogs te volgen en kijk uit naar een heel nieuw jaar! Ooit hoop ik ook een reis naar Australië te mogen maken en zal tegen die tijd jou blogs er bij nemen voor tips

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *