Onze bruiloft inspiratie… Farmhouse, boho, vintage

bruiloft inspiratie
Een greep uit onze glazen en ons taart bestek ♥

4 maanden na het aanzoek… Het aanzoek wat ik ergens al bijna nooit meer verwacht had en waar ik van opluchting en in tranen dan ook zei ‘Waarom moest dat nou zo lang duren‘. We gaan trouwen… Of althans… we zijn verloofd en dat bevalt me prima. Het voelt nu al zo goed.. Die ring om mijn vinger, de herinnering aan het mooie aanzoek en het dagdromen over wat we willen. Wat we leuk vinden, wat we bijzonder vinden en wat bij ons past… Want het voelt nu al zo goed, ik heb geen haast… maar wat is het heerlijk dat we gaan trouwen… Vandaag deel ik de ideeën en fantasieën die wij hebben voor onze bruiloft… Onze bruiloft inspiratie…

De fantasie/ sfeer

Als ik mijn fantasie volledig de vrije loop laat, dan wil ik met een knus clubje (35 / 40 man gok ik) een weekend bruiloft vieren. Mijn bruiloft inspiratie: Samen vieren, samen eten, samen genieten, mini vakantie vieren en dan tussendoor het mooiste moment van ons leven beleven, taart, proosten en dansen. Iedereen mooi aangekleed, iedereen genieten, iedereen feesten en allemaal samen. Ik fantaseer nog even verder… Ik zou heel graag buiten trouwen, of in een (oude) kas… veel licht en de buiten sfeer en als ik dan echt verder droom in Frankrijk of de Ardennen… De echte franse sfeer… Farm house stijl, rauw, niet chique, boho, vintage en ik wil een vuur. Groot vuur, voor de sfeer en om met een drankje en goede muziek te dansen rond het vuur…. De aankleding, mijn jurk, het buiten zijn… alles zie ik een beetje voor me in mijn hoofd. Of eigenlijk voel ik het… ik weet welk gevoel ik wil hebben…

Bruiloft inspiratie sparen

Het eerste wat we hebben…. zijn champagneglazen. Nog voor er een datum of een locatie is, ben ik al aan het sparen. Servies aan het sparen. Wij eten thuis al jaaaaaren van vintage serviezen. Ontbijtbordjes, diepe borden, platte borden, kopjes, schaaltjes, bakjes. Alles heb ik door de jaren heen bij elkaar verzameld op rommelmarkten en uit kringloopwinkels. Dus wat past er beter op onze bruiloft dan ook een vintage servies. Het verzamelen, de mooiste stuks (nee niet alles is mooi) de voorpret en het idee dat we dan altijd nog kunnen eten en drinken van het servies van de bruiloft. LOVE IT… dus ik heb al een flinke verzameling aan champagneglazen voor de proost. Sierlijke verschillende, oude, champagneglazen. Of ik alle servies bij elkaar ga sparen weet ik nog niet, maar ik wil in ieder geval ook nog een mooie taart standaard en mooi gebaksservies voor de taart. Ow en ik kreeg voor mijn verjaardag een waanzinnig mooie taartschep en taart mes. Ik word zo blij als ik hier aan denk..

Het begin van alle bruiloft inspiratie

En dan… vanuit die fantasie, vanuit die droom en alle bruiloft inspiratie een locatie zoeken. Het begon met oriënteren, toen met rondkijken, offertes en informatie opvragen… maar DE locatie hebben we nog niet gevonden. De droom van in Frankrijk trouwen heeft ook wat haken en ogen doordat organiseren en leveranciers uit NL onhandig is. Dus gaan we dan voor Nederland, of wordt dat een compromis. Ik vond een droomlocatie (zie bovenstaande foto’s van Akkerzicht), qua sfeer en aankleding, echt helemaal perfect.. maar daar mogen geen feesten, dus dan loop je met je toetje (ok dessert) nog tussen je tanden en je koffie nog in je hand om half 8 al weer iedereen te organiseren om naar een andere locatie te gaan. Die dan natuurlijk nooit zo mooi is als die eerste waar je al was en zie dan de sfeer maar eens niet te verliezen… ow en aangezien die locatie om de hoek is van ons huis, wordt het dan ook geen weekend bruiloft… In Nederland mogen feesten ook vaak niet langer dan tot 11 uur buiten gevierd worden… Terwijl mij dat zo heerlijk lijkt… Met de ondergaande zon en je voeten in het gras… ofzoiets…

Wanneer dan…

Dit hangt natuurlijk een beetje samen met de locatie, waar en wanneer is er nog plek. Ik zou graag einde zomer/ begin najaar trouwen. Ergens begin september… de Indian summer in mijn hoofd, maar al wel het herfst gevoel in aantocht qua kleuren… Dus hopelijk wordt het september 2023, maar dat hangt dus ook van een mogelijke locatie af.

Dé Jurk en het pak

Natuurlijk ook DE vraag… Ja ik heb een idee, qua stijl, maar nog niet precies wat… Mijn pinterest staat vol… Ik wil boho en vintage, geen glitters of bling, maar kant (en kant komt zo nauw, want het ene is lelijk en het andere prachtig) en ik denk nauw sluitend en iets van een mouw of waterval mouwtje (geen degelijk mouwtje) vind ik prachtig. Of een kanten top en losse rok (ik begin vast met buikspieroefeningen) Champagne, of wellicht een tintje roze. Ik vind alleen alle jurken zoooo duur, dat ik er nog niet uit ben, waar ik ga passen. Ik heb bij wijze van niks tegen een tweedehands jurk, of echt vintage, maar ik wil wel de perfecte en stiekem wil ik ook heel graag de pas afspraak, zoals dat er toch een beetje bij hoort… Dus ik zoek nog even verder…
ow en dat pak… is her erg dat ik dat mee wil gaan uitzoeken? Omdat ik gewoon heel goed weet wat hem mooi staat? Ik neig nu naar groen, of bordeaux/ roest… maar wil het zien.

De ring

Een van de dingen die ik wel al zeker weet, is dat ik de ring wil laten maken door mijn favoriete goudsmid Bobini Roots. Zij heeft twee van mijn ringen en mijn verlovingsring gemaakt en alles is even mooi. Ik wil graag een ring die bij mijn verlovingsring past, zodat ik deze om kan blijven houden. Dus begin volgend jaar zullen we een afspraak bij haar plannen en wil ik graag haar inspiratie gebruiken.

Dus ik speur tussen werk, huishouden en de kinderen, instagram af op de mooiste plaatjes van trouwfotografen om zo trouwlocaties te ontdekken op zoek naar bruiloft inspiratie. Ik sla pinterest dingen op en heb een paar vriendinnen om me heen die al heel fanatiek mee zoeken en allerlei inspiratie naar me sturen, van trouw schoenen tot locaties…

Alleen van dit geniet ik al intens, de voorpret die wij niet alleen voelen maar ook vriendinnen, die ring om mijn vinger…

Volg:
Share:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.