Onze ‘Ieder weekend’ regel…

Druk druk druk… Heel Nederland, iedereen en overal. Altijd is het druk. Het lijkt wel een standaard zinnetje geworden wanneer iemand je vraagt hoe het gaat… Hoe gaat het?? Jaaa goed, druk druk… Met een baan, een gezin en twee bedrijven is mijn antwoord niet anders. Oow wacht ik ben ook nog vriendin van en heb ook nog een eigen sociaal leven. Wij bedachten de ‘Ieder weekend’ regel.

Weer een dag/ weekend voorbij
Ik werk echt om een heel fijn leven te hebben en ik vind het weekend dan ook heel belangrijk. Ik wil het weekend niet ongemerkt voorbij laten gaan. Vooral sinds de mannen er zijn gaan de dagen soms zo snel. Je leeft van slaapmoment naar slaapmoment, er moet gegeten worden en als je tussendoor iets wil ondernemen moet je daar dus even over nadenken. Wij zijn er niet heel moeilijk over, want de mannen slapen heel goed en kunnen ook best een keer een slaapje over slaan. Als je echter niet oppast, is er weer een dag voorbij…en vervolgens ook zo een weekend voorbij.

Druk druk druk
Voor Lief thuis kan ik oneindig bezig blijven. Er is altijd een blog te schrijven een mail te beantwoorden, social media te checken of iets technisch aan mijn site te doen. Hetzelfde geldt voor Feestje…een order ontwerpen, printen, verven, inpakken en als dat gedaan is, wil ik weer nieuwe ideeën uitwerken, samenwerkingen opzetten en de site onderhouden. tel daar het huishouden bij op en als e niet oppast, dan kun je je dagen makkelijk vullen met vanalles en nog wat. Aan het einde van de dag komt dan vaak de realisatie… Wat heb ik nu eigenlijk allemaal gedaan? En wat hebben de mannen gedaan?

en dus bedachten wij de ‘Ieder weekend regel…’

De regel…
Wat houdt het dan in?? Het is eigenlijk heel simpel. Ieder weekend wil ik iets met zijn vieren doen. Ons voordeel is dat we ook een dag mini weekend hebben. Ik bedoel dan niet samen lunchen, of samen spelen tussen de andere klusjes door, maar ik bedoel echt iets ondernemen. Dat ondernemen hoeft niet perse heel groot te zijn, als het maar een momentje met zijn vieren is.

Voorbeelden:
Soms gaan we een paar uurtjes naar de Efteling of plannen we een ander uitje. Toch zijn het vaak ook simpele en kleinere dingen. Een boswandeling, ijsje eten, naar de kerst show van het tuincentrum, kinderboerderij of picknicken in de tuin. Een rondje IKEA kan er ook bij horen, want een uitje naar IKEA met twee kinderen is niet altijd even makkelijk als je geen aandacht aan ze besteed. Zweedse balletjes erbij en het feest is compleet.
Noem het maar op. Als we het maar bewust met zijn vieren doen.

Niet verplicht
Deze regel is uiteraard niet verplicht en niet bindend. Want soms komt het gewoon niet uit. Laatst was ik ziek, dus kon ik de deur niet uit en heb ik mijn lief met de mannen op pad gestuurd. Het is geen vervelende verplichting, maar het is meer een bewustwording. Als we ons er bewust van zijn dat we op een moment iets met de mannen willen doen, plannen we hier de dag ook op in. Dat we vroeg beginnen met het huishouden of de orders verwerken zodat we in de middag weg kunnen.

De bewustwording zorgt ervoor dat we er over nadenken. Dat we er rekening mee proberen te houden en aan het begin van het weekend al nadenken over de opties. Hoe klein ook, het is zo fijn om bewust iets met de mannen te doen, zonder dat het weekend voorbij vliegt.

Volg:
Share:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *