Onze kerstplannen…

Over twee dagen is het eindelijk zover. Dan is 24 december en starten voor ons de kerstdagen. Wat gaan wij doen? Op chique? En vieren we het alle dagen? Iemand vroeg ons wat onze plannen waren en ik vind het super tof om te delen…. echt al een beetje voorpret voor mij…

Wat is kerst voor mij?
Ik kijk altijd als een klein kind uit naar de kerst tijd. Dan gaat het mij niet alleen om de twee kerstdagen, maar ook de weken er voor. Vooral nu met de mannen vind ik het versieren extra bijzonder en leuk. Allemaal herinneringen… Kerst is voor mij; Samen zijn… Samen zijn met ons gezin en met de familie er een fijne tijd van maken. Lekker eten, spelletjes doen, cadeautjes geven en veel lachen.

Feestdagen waar we zo naartoe geleefd hebben met de spruit. Hij heeft volgens mij geen idee wat het inhoudt, maar roept overal waar een kerstboom staat ‘Hier is het ook kerstmis’. Echt zo genieten….

Kerstavond cadeautjes avond
Mijn lief moet tot 5 uur werken, maar daarna start meteen ons kerstfeest. Met een volgeladen auto rijden we naar mijn ouders. We hebben echt altijd een volgeladen auto, want we hebben voor 4 man slaapspullen bij ons en cadeautjes voor iedereen. We doen op kerstavond namelijk altijd cadeautjes. Iedereen koopt cadeautjes voor elkaar, wat er voor zorgt dat we echt een mega berg cadeautjes hebben en de hele avond bezig zijn met uitpakken.

Cadeautjes geven
Het draait uiteraard niet alleen om het cadeautjes krijgen, maar het is ook heel erg leuk om cadeautjes te geven. We zijn al weken bezig om voor iedereen alles bij elkaar te verzamelen. Het is dan ook heel leuk om te zien hoe iedereen reageert op jouw gegeven cadeautje. 
Vaak wordt het heel laat, met allerlei lekkers. We blijven altijd slapen tot 1e kerstdag. Dit jaar slapen we bij de spruit op ‘zijn’ kamer. Hij heeft er al helemaal zin in. 

1e kerstdag
Waarschijnlijk worden we wakker doordat de spruit wakker wordt. Ik ben zo benieuwd hoe dat gaat…. Hopelijk komt hij nog even lekker bij ons in bed, lekker samen wakker worden. Daarna hebben we kerstontbijt, met mijn zussen en ouders. Broodjes, Jus d’orange, allerlei smeerseltjes, te veel om te kiezen…heerlijk…F

Foute kersttrui
Daarna hebben we een lekker rustige middag, maar wel altijd gezellig met zijn alle. Iedereen bekijkt zijn cadeautjes nog een keer en we proberen al wat dingen uit. Uiteraard spelen en knuffelen we ook met de mannen, maar….. we spelen vooral ook spelletjes. Allerlei spelletjes komen voorbij, maar 30 Seconds is een van mijn favorieten en dit alles doen we in huispak, chilloutfit, pyjama of foute kersttrui. Heerlijk… En zo schuiven we dus ook aan bij het kerstdiner die avond. Mijn zus staat altijd heel de middag in de keuken…. Kerstdiner in pyjama… Heerlijk

2e kerstdag op Chique
1e kerstdag gaan we in de avond naar huis en 2e kerstdag gaan we dan wel op chique en ook dat vind ik heel erg leuk. Rode lippenstift en glitters, het hoort toch een beetje bij kerst vind ik. We gaan bij mijn schoonmoeder brunchen met de broer van mijn lief en zijn vriendin (bijna vrouw waaaa) en zoontje. Dus onze mannen kunnen lekker samen spelen, wij eten lekker en kunnen weer lekker bijkletsen. Bij kerst hoort familie, dus dit is ook heel erg fijn.

Kerstdiner
In de avond doen wij kerstdiner bij een vriendin van mij. De mannen gaan lekker mee en kunnen eerst lekker spelen daar met hun meiden. We maken allemaal iets, althans, mijn lief en zij maken iets en dat kan niet anders dan heel lekker en heel gezellig worden. Ik heb ook hier zoveel zin in. De mannen gaan op een gegeven moment daar in bed, zodat we niet op tijd weg hoeven. Ideaal….

Tweede kerstdag hebben we elkaar trouwens leren kennen. 11 jaar geleden, toch ook altijd een momentje om bij stil te staan. 

Mijn mannen, dat is kerst. Mijn mannen, mijn gezin, mooie mensen, heel veel liefde en lekker eten. Dat is kerst… 
Enjoy lieve mensen, ik wens jullie allemaal een waanzinnig kerstfeest.

Volg:
Share:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *