Onze plannen deze zomervakantie…

Wij wonen in regio zuid (voor het geval je dat nog niet wist) en dat betekent in het onderwijs dat ik dus zomervakantie heb. In mijn hele leven heb ik nog nooit geen zomervakantie gehad, want na mijn middelbare school ging ik naar de Pabo en ging ik daarna in het onderwijs werken… Zomervakantie for life dus voor mij…

Ik vind het heerlijk, ik hou er van, ik kijk er naar uit en stiekem vliegt hij altijd voorbij, al lijken 6 weken natuurlijk MEGA lang van te voren.
Mijn lief neemt ook altijd vrij in mijn zomervakantie, want dat is ook meteen de enige tijd dat wij echt langer op vakantie kunnen. Qua kosten is dat dus weer het nadeel van in het onderwijs werken, maar ach…dat overleven we allemaal.

Wat zijn onze plannen???
Dat even niks ‘moet’ vind ik juist het fijne van vakantie. Het gevoel dat je na je zondag gewoon WEER vrij bent, dat je niet hoeft te werken, niet op tijd klaar hoeft te zijn voor de opvang, of voor je werk. Dat mijn lief ook iedere dag thuis is en dat wat we vandaag niet doen, dat we dat morgen ook kunnen doen. Dit zijn onze plannen voor de komende weken;

Vakantie???
Yep wij gaan ook op vakantie. Ik hou ontzettend van reizen en op vakantie gaan. Of het nu een weekendje weg is, met de vouwwagen er op uit trekken, of een verre reis maken. Ik word van alles blij. Dit jaar gaan we voor het eerst naar Frankrijk met de vouwwagen. We zijn dit jaar al naar New York geweest dus nu wilden we eindelijk onze heerlijke vouwwagen uitproberen in La France… We weten op moment van typen echter nog niet waar we naartoe gaan of naar welke camping.

Drankjes/ Eten/ Terrasjes
Er zijn een aantal slachtoffers die ik waarschijnlijk uitnodig voor drankjes, hapjes en terrasjes. Heerlijk vind ik dat. Vooral wanneer je de volgende dag niet hoeft te werken. Ultiem vakantie gevoel… (ik zit dit ook te typen met een glas rosé naast me in de tuin…hoe blij kan een mens zijn.)

Feestje van Hout
Het werken voor Lief thuis en voor Feestje van Hout gaat uiteraard gewoon door, maar dat voelt momenteel totaal niet als ‘werk’. Het bloggen geeft me veel ontspanning, het is echt een uitlaatklep voor mij en de webshop geeft me juist veel energie omdat ik het zo leuk vind er mee bezig te zijn. Totaal geen probleem dus. Daarnaast staan beide door de zomervakantie ook op een iets lager pitje, dus dat is helemaal prima. Voor Feestje van Hout wil ik deze week eerst al lekker wat voorraad maken en nieuwe ideeën die we hebben uitwerken. Leuke plannen dus…

Date met de liefste
Een ding wat ik zeker wil, is dat mijn lief en ik weer eens samen op date gaan. We doen dit veel te weinig, vooral sinds de geboorte van de Pipster en de verhuizing daarna. We zijn uiteraard samen op date trip naar New York geweest, maar avondje uit eten en bios (wat ik een heerlijke date vind) is alweer even geleden. Deze week staat er al een date middag gepland als de spruiten bij de opvang zijn. Dan gaan wij namelijk lekker samen lunchen en de stad in, heerlijk.

Shoppen
Shoppen in een andere stad, vind ik echt een top dagje weg. Dus er zijn meerdere ‘slachtoffers’ waarmee ik een dagje weg ga.

De mannen
Wat ik heerlijk vind aan op vakantie gaan, maar ook aan samen vakantie hebben, is dat je zoveel met zijn vieren als gezin kan doen. Vooral als je op vakantie bent, dan ben je echt overgeleverd aan elkaar 24/7. Zo gezellig om alles samen te doen en te ondernemen. Ook op de andere dagen wil ik leuke dingen met de mannen ondernemen. Dagjes naar het strand, of het strandje in de buurt, lekker zwemmen en spelen in de tuin, ijsjes gaan eten, samen dagjes weg, efteling en zo kan ik nog wel even doorgaan.

Huis aan kant
Klusjes in huis vind ik ook altijd een goed plan wanneer we vakantie hebben. Dus de schuur eindelijk op orde brengen, het washok verven. Eindelijk bedenken hoe we de kast in de woonkamer willen en de hal boven in orde maken, want eindelijk zijn de meubeltjes er om het ook daar gezellig te maken.

Waarschijnlijk gaat de vakantie weer veel te snel, maar ik zie dat maar als een goed teken, want dan hebben we veel mooie dingen ondernomen.

Volg:
Share:

1 Reactie

  1. 10 juli 2018 / 08:44

    Wat een leuke dingen heb je in het verschiet… Vooral kamperen in Frankrijk, daar kijk ik altijd het meeste naar uit.
    Jammer hè dat de vakantie altijd zo snel voorbij gaat?! Maar ja wat je zegt wel een goed teken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *