Onze schatten van de koningsmarkt….

schattenKoningsmarkt 2015: Hoogzwanger liep ik met mijn lief ons vaste rondje over de koningsmarkt. Altijd vonden we wel wat. Vroeger deed ik dit rondje ook altijd met mijn ouders en gelukkig vindt mijn lief het nu ook leuk om schatten te zoeken. Terug naar koningsdag 2015…Ik sprak toen, hoogzwanger, het fijne vooruitzicht uit, dat ik het jaar erna de koningsmarkt leeg kon kopen met al het leuke speelgoed dat er toen lag. Ik vond het nog wat vroeg om op dat moment al speelgoed te kopen, maar het jaar erna, zou ik los gaan….

Koningsdag 2016 

Tijdens de eerste hagelbui... Check die hagel op mijn sjaal...

Tijdens de eerste hagelbui… Check die hagel op mijn sjaal…

De vooruitzichten waren slecht, maar de dag begon goed. Wij hadden het voornemen naar de markt te gaan, dus we gingen. Vol goede moed. Wij zijn niet zomaar tegen te houden als we schat willen zoeken. Dus met klein geld op zak en zelfs extra tasjes om spullen te kunnen tillen, vertrokken we naar de koningsmarkt. We waren nog niet aangekomen of de hagel stortte uit de hemel. Onze spruit werd goed ingepakt in de wandelwagen en wij konden wel tegen een druppeltje meer of minder, we lieten ons niet zomaar uit het veld slaan. Ik zag ook wel voor me dat er nu minder mensen op de markt zouden zijn, dus dat alle schatten voor ons bewaard bleven. Pluspunt!

Afgedekte spullen en heel veel lege plekken waren echter het gevolg van de regen en hagel buien. Dus al hadden wij ons nog zo goed voorbereid, de moed zakte me na het eerste gedeelte van de markt al in de schoenen. Gelukkig wisten we uiteindelijk nog wat leuke dingen te verzamelen, die ik graag met jullie wil delen.
Dus kijk mee naar de schatten die we vonden op de koningsmarkt…

Postzak -> zitzak
Onze eerste schat vonden we bij een jong stel dat postzakken verkocht. Super leuke, originele PTT-post postzakken. Ik had die wel vaker gezien, maar vond ze vaak erg duur. Deze waren echter 5 euro….inpakken en wegwezen.

postzak
Toen ik hem kocht had ik nog geen idee wat ik er mee wilde gaan doen, maar al snel bedacht ik me dat ik hier graag een kleine zitzak voor onze spruit van wil maken. Ik zie hem al helemaal zitten op z’n troontje. Met een kussen er in had ik al even geprobeerd hoe hij bleef staan (rechts), maar ik moet nog even bedenken met wat voor materiaal ik hem op ga vullen, iemand tips?

Stampen in de plassen
Daarna von ik eindelijk iets voor onze spruit op de markt. Ik heb geen idee of hij ze ooit aan gaat hebben om echt in de plassen te stampen, onze spruit kan voorlopig namelijk nog niet lopen (denk ik), maar voor 50 cent kon ik ze niet laten liggen, misschien komen ze wel van pas, misschien niet, dan kan ik er vast iemand anders weer een plezier mee doen.

laarsjes

Puzzel
Last minute spotte ik deze puzzel. Er zitten grote knoppen aan, dus hij kan de puzzelstukjes goed vastpakken. Daarnaast zit onder de dieren dezelfde kleur als het dier zelf. Aan de kleur kan hij dus ook herkennen (ooit) waar het puzzelstukje moet. Super leuk toch, hier ben ik echt heel bij mee en dat voor maar 1 euro 50.

puzzel

Het was ook meteen een succes, onze spruit pakte alle dieren er meteen uit, dus nu nog oefenen met ze terug doen. (Spot ook die lieve laarsjes die hij even aan had gepast)

koningsdag

Spot de sambabal (en de zonnestraal)

Toen we een vriend van mijn lief tegen kwamen, kreeg onze spruit een sambabal (zie ook eerste foto van dit bericht). Het was meteen een succes en hij heeft hem heel de terugweg vast gehad en thuis al flink mee geschud. Leuk speelgoed dus.

Ik was nog helemaal niet klaar met schatzoeken, dus in mijn eentje ben ik nog naar een andere markt gegaan. Ik zei toch dat ik niet zomaar te stoppen ben als ik een doel heb…

Serviesjes
Als je mijn eerdere rommelmarkt schatten hebt bekeken, dan weet je dat ik fan ben van serviesjes. Oude kopjes, borden, pannen, ik vind alles leuk als het mooie kleuren heeft of mooie plaatjes. Toen ik deze Douwe Egberts kopjes tegen kwam voor 3 euro samen, moest ik ze meenemen. Heel eerlijk; ik heb ze ook gekocht omdat ik gewoon heel graag nog iets wilde kopen en dan word ik van serviesjes altijd blij.

kopjes

Halve schat
De laatste schat die ik vond, was niet perse de beste schat die ik ooit gevonden heb, maar wel heel handig. Ik zocht namelijk nog een fietstas voor op mijn nieuwe fiets, maar wat zijn die dingen duuuuur, ongelofelijk. Daarnaast kon ik nergens een geschikte vinden, dus ter overbrugging nu even deze vrolijke fietstas van kitsch kitschen. Het moet je ding zijn, maar ik word er wel vrolijk van. Voor 4 euro kan ik voorlopig vooruit, totdat ik iets beters tegen kom.

fietstassen kitsch kitschen

Helaas geen bergen mooi speelgoed, maar toch nog wat leuke dingen. Misschien moeten we binnenkort maar weer eens een andere rommelmarkt of speelgoedbeurs bezoeken om alsnog van alles in te slaan…

Hebben jullie nog iets gekocht? En zo ja, wat dan?

Tot snel,

Liefs Jodi

Volg:
Share:

5 Reacties

 1. 28 april 2016 / 07:48

  Watlief. Die laarsjes en dat bekkie ❤❤ wij zijn thuis gebleven en hebben een tompouce smash gedaan

 2. 28 april 2016 / 10:01

  Wat een leuke aankoopjes! Die laarzen zijn echt superleuk!

 3. 28 april 2016 / 12:28

  Jullie hebben goede schatten gevonden. Je ziet soms best nog wel hele leuke dingen liggen op de vrijmarkt. 🙂 Dat jullie er maar veel plezier van mogen hebben!

 4. 29 april 2016 / 11:21

  Nou je bent ook goed geslaagd zeg! Leuk die laarsjes! & die zitzak (die je nog moet maken) vind ik een heel gaaf idee!

 5. 29 april 2016 / 11:45

  Tof die puzzel! En die fietstassen zijn toch best leuk! 😉 Lekker kleurrijk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *