Onze vakantie in foto’s…

Het laatste echte weekend van de vakantie en de laatste keer dat ik jullie meeneem ik ons kampeer avontuur. Ik neem jullie mee naar alle mooie plekjes met onze vakantie in foto’s. Als je me volgt op Instagram (zeker doen @liefthuis) heb je een deel al voorbij zien komen, maar een deel ook nog niet. Dus kom nog even in extra zonnige zomerse sferen met deze mega lange vakantieplog…

We zijn om half 6 thuis vertrokken en kwamen om 6 uur aan op de camping. De spruiten hebben het fantastisch gedaan en terwijl de tent opzette, ging de spruit lekker spelen.

Eigenlijk moet ik zeggen, terwijl mijn lief de vouwwagen ging opzetten, ging ik de Pipster eten geven en de spruit lekker spelen.

De eerste ochtend op de camping… De Pipster is zoveel gegroeid, hij maakt ineens op een hele andere manier contact met de spruit. Wil echt samen spelen, lacht om de spruit en doet ook kiekeboo met hem. Te lief toch…

Zie je die kleine oogjes bij mij? Ik had echt een eerste verschrikkelijke nacht gehad. Ik had zoveel pijn, moest overgeven en sliep heel slecht. Dus naast een rondje super markt kwamen we niet verder dan een rondje over de camping.

De volgende ochtend ging de spruit mee brood halen. Zoals het hoort op de camping.

Geef hem zijn diertjes en hij is zoet. Er is geen speelgoed waar hij zo blij mee is als diertjes. Oneindig veel jungle dieren, boerderij dieren en dinosaurussen.

Ik voelde me beter dus het was tijd voor een uitstapje. We gingen naar het kasteel Castelnaud, in de buurt en hier waren we aan het wachten tot mijn lief de pet van de pipster uit de auto had gehaald….  Pet  check, draagzak check, lief check….let’s go

De spruit had geen idee waar hij naar keek (kanon), maar hij was flink onder de indruk.

Dit wordt mijn slaapkamer zei ik tegen mijn lief. Dat UITZICHT…alleen daarom vond ik het kasteel al prachtig, het was zo zo zo mooi in de omgeving. Ik voelde me helemaal Angel van Dick en Angel (wie kent ze???)

Zo zo zo dierbaar deze foto. Mijn mannen….

‘OOOooo een verrekijker’, zei de spruit.

En op vakantie wordt er lekker gegeten. Dus we gingen in het leuke dorpje bij het kasteel crepe eten. 

De spruit houdt het vaak gewoon nog niet goed vol om hele stukken te lopen. Of hij is heeeeeel traag, dus hoezee voor de duowagen, maar in een kasteel werkt dat niet. De spruit hield het vol tot de terugweg en toen moest mijn lief dus beide mannen tillen, want ik hield het niet vol om de spruit te pakken.

Kijk dan hoe knap en hoe groot.

We waren de knuffels voor beide mannen vergeten. Gelukkig hadden we een beerjt in de auto voor de Pipster en de spruit mocht de volgende dag iets uitzoeken van ons. Dat werd deze egel.

Op de camping mochten we zelf een BBQ maken. Dat liet mijn lief zich geen twee keer vertellen dus hij ging stenen halen uit het riviertje bij de camping en bouwde een BBQ. Was overigens de beste beslissing, want we hebben 3 keer gekookt op ons gasstelletje en verder alle de bbq aangestoken. Super leuk.

Ow nee het is gebeurd zonder dat we er erg in hadden. We zijn een ANWB koppel…. Op de foto lijkt het van niet, maar onze shirts waren echt precies dezelfde kleur. OEPS…

De spruit sliep voor het eerst in het stapelbedje van de vouwwagen. Het is een soort veldbed, maar dan twee boven elkaar. Boven hadden wij onze bagage en beneden lag de spruit. Hij heeft er heeeeerlijk geslapen.

Dit is het uitje waar de spruit het meeste enthousiast over is. Hij heeft het er nog steeds over. Dinoland zoals wij het noemde. Allemaal dinosaurussen nagemaakt op ware grootte, echt super tof.  Kijk ons blij zijn hahaha….soort zoekt soort

Ik was vroeger niet echt een dinosaurus meisje, maar door de spruit weet ik er nu best veel vanaf. De triseratops is toch wel mijn favoriet, dus toen ik die zag moest ik daar natuurlijk even mee kussen.

Op de terugweg zagen we een mooi plekje bij een brug. We besloten te stoppen en even pootje te baden. Frankrijk zoals Frankijk in mijn gedachte is. Bruggetjes, watertjes, stenen, zon en zwemmen. Heerlijk dit nu met mijn eigen kinderen te doen…hoe cliche, maar waar.

De spruit vond het er meteen fantastisch dus we besloten later in de week met zwemspullen nog een keer terug te gaan.

Er was geen entertainment op de camping, maar er werd door kinderen een botenrace georganiseerd op het riviertje bij de camping. Dat liet mijn lief zich geen twee keer zeggen dus hij ging op zoek naar takken. Je ziet wel wie het meeste trots is op de boot. 

Toen het iets bewolkter was gingen we naar La Roque Gageac. Een prachtig plaatsje dat tegen de rotsen aan is gebouwd echt zo mooi.

Samen met die lieve kleine spruit…

De spruit vond dit dorpje fantastisch. Hij vertelde ons waar we naartoe moesten en nam de mooiste en avontuurlijkste weggetjes. Hij was dan ook erg boos toen we terug naar de auto gingen.

Er zat een kerkje in het dorpje en daar steken we dan altijd een kaarsje aan. De spruit vond het prachtig, maar dacht blijkbaar dat hij ze uit mocht blazen. HIj nam een grote teug lucht en gelukkig kon ik hem er net op tijd van weerhouden… Hij was er niet blij mee dat het niet mocht.

Familie foto…. We hebben natuurlijk niet mega veel foto’s met zijn vieren. Dus zo probeer ik er toch af en toe een te maken. 

Die avond was het tijd voor de botenrace. Ik kon wel janken zo lief vond ik het. De spruit was zo trots op zijn boot en het was zijn ‘eerste’ echte groepsactiviteit waaraan hij bewust deelnam. Dat bekkie helemaal gefocust en super trots op zijn boot. Hij heeft het er nog steeds over. 

De spruit was mega knuffelig op vakantie. Nog meer dan anders. het leek soms alsof hij heimwee had naar huis, maar had het tegelijkertijd ook heel erg fijn en leuk. Lekker ding. 

Goedemorgen vanuit het vouwwagen bed. De fijnste ochtenden zijn natuurlijk als we rustig samen wakker kunnen worden. Ik vind dit altijd zo gezellig. De camping en natuur geluiden die je hoort…

Kennen jullie het verhaal van de 42 euro kaas??? Bekijk zeker even de shoplog, daar leg ik het in uit. Dit was mijn gezicht toen we bij die man stonden en hij net het stukje afgesneden had en dat ik me realiseerde dat het niet heel klein was…

Zullen we hier een huisje huren??? Sarlat was zo’n mooi dorpje en dit huis stond er te huur… ik ben dan toch nieuwsgierig hoe duur zoiets is.

De spruit heeft heel de vakantie olifanten gevangen. Door de Lollifanten film die hij net voor de vakantie had gezien, was hij hier helemaal van in de ban. Hier hadden de buren (waar de spruit regelmatig ging kletsen) een touw om de boom gebonden met een stokje er aan. De spruit heeft een half uur gedaan alsof het een olifant was, die hij gevangen had.

Toen ik zag dat er een brocante markt in de buurt was moesten we daar natuurlijk heen. Het was gelukkig een kleine want het was bloedheet, maar we hebben wel super toffe dingen gekocht. Again… kijk de shoplog.

Daar zaten we weer…op ons plekje bij de mooie brug. Heel de middag hebben we daar gezeten. Picknicken, zwemmen, visjes vangen en gewoon lekker niks doen. Heerlijk…

Ik zei toch al dat we een ANWB koppel waren. Deze kochten we ooi top Bali omdat we anders niet mee mochten gaan met de Raft trip… ik wilde ze toen weggooien maar mijn lief wilde ze bewaren. Ze liggen nu in de vouwwagen en ik was er nu intens blij mee. Die steentjes lopen toch niet heel lekker.

De Pipster sliep tussendoor gewoon op een kleed bij het water. Zo fijn dat hij dat zo lekker doet. Het is natuurlijk altijd even afwachten of het allemaal lukt. Zo spuugde hij een paar dagen eerder alles onder toen we net gesetteld waren, maar ook daar heb je mee te dealen op zo’n moment.

En met een slapende Pipster sluiten we onze heerlijke vakantie ook af. Wat was het fijn… Op naar de volgende reis avonturen.

Volg:
Share:

1 Reactie

  1. 12 augustus 2018 / 10:34

    Mooie en gezellige foto’s. Ik krijg zo wel een goed beeld van jullie vakantie!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *