Onze vakantieplannen en Perrie avonturen 2022 – Vive la france

Eindelijk is het weer zover. De perrie staat ondertussen weer een maand stil en dan begint het weer te kriebelen. We willen er op uit, vakantie vieren, Perrie avonturen beleven en de zon in. Niks doen en alles doen… Nou ja zoiets dus. Ik vertel vandaag wat onze vakantie plannen zijn…

Vorig jaar gingen we voor het eerst naar een van mijn favoriete vakantielanden…. La france. Frankrijk staat voor mij gelijk aan vakantiegevoel. Zon, camping feeling, riviertjes, stokbrood, dammen bouwen, zwemmen en de omgeving ontdekken. Ultiem vakantiegeluk. Toch verliep de vakantie vorig jaar niet zo soepel als gehoopt. Niks dramatisch…. we hebben het heel erg fijn gehad, maar…

Camperpret

Achteraf zie ik dat ik vorig jaar niet goed in mijn vel zat. Dat het al aan het opstapelen was, ontzwangeren en een overspannen gevoel. Daarnaast had ik mezelf wijs gemaakt dat camperen het leukste was als je op de bonnefooi weg ging… maar tegelijk legde ik mezelf een mega druk op om de mooiste en leukste campings te vinden. Wat betekende dat ik vooral in het begin continu onrustig was, ik was veel online aan het zoeken, kon niet kiezen en als we iets vonden begon de onrust de volgende dag weer voor de volgende camping omdat ik ook dacht dat we zoveel mogelijk moesten zien… WAT HAD IK MEZELF OP DE HALS GEHAALD… nu zie ik dat, toen niet.

Lesson Learned

Ok Jodi heeft haar lesje geleerd. Het was heel fijn en leuk, maar niet zo ontspannen als ik hoopte. Pas toen we in de Ardeche op een camping stonden en daar een week besloten te blijven, kon ik echt ontspannen. Dus dit jaar… 1. campings boeken vooraf 2. langere tijd op 1 camping blijven, dat geeft ons veel meer vakantie gevoel en rust en voor de kinderen ook lekker. (al doen die het overal prima, waar wij ons perrie huisje neerzetten is hun thuis)

Dit jaar…

De kust van Frankrijk was heel lang de bedoeling, want dat wil ik heel graag een keer ontdekken en schijnt met de camper heel goed te doen te zijn, maar de Ardeche bleef trekken. We hebben het daar vorig jaar zo fijn gehad en why change a winning team. Dus we besloten weer naar diezelfde plek te gaan. Dat vrienden van ons dit jaar (door ons enthousiasme) ook naar die camping gaan, maakt het feest natuurlijk compleet.

Stop 1: Camping Maka – Ardennen

Waar overnachten, lang blijven op die plek of meteen door? Eigenlijk hadden we bedacht de eerste dag flink door te rijden richting het zuiden. Tot ik via instagram zag dat iemand op deze parel van een camping was. Daarnaast is te lang rijden voor mij fysiek ook niet heel slim, want dan heb ik daar dagen last van, dus dit is perfect. Dus toen ik zag dat deze parel nog plek had meteen geboekt. Het ligt tussen twee rivieren in, een diepere en ondiepere (als ik het goed kon zien) het is mega groen en natuurlijk, tussen de bergen en zo sfeervol. Hier gaan we ons zeker vermaken. We blijven er vier nachten zodat we er echt al kunnen ontspannen en vakantie vieren, maar ook zodat we zwarte zaterdag kunnen vermijden.

Le Couriou

Stop 2: Camping Le Couriou – Drome

Dan crossen we (met ergens onderweg een camping) door naar het prachtige zuiden en om precies te zijn de Drome. Deze camping is mogelijk wel bekend door die knappe Eline zwitser, want zij zat daar afgelopen weken, met haar beautiful butt en haar gezin in de zon en de rivier. Daar blijven we ruim een week. Hier kijk ik zo naar uit… Heerlijk zwemmen in de rivier BIJ EEN BRUG ( als er iets Frankrijk feeling is, is het zwemmen bij een brug) en de omgeving ontdekken. Verder zijn er zwembaden, glijbanen (mannen blij) en is het uitzicht waanzinnig. Ik kijk hier zo naar uit… Het dorpje Die in de buurt, marktjes… en verder ook gewoon vooral ontspannen.

Stop 3: Huttopia Le moulin – Ardeche

En dan rijden we een paar uurtjes (volgens navigatie 1,5 uur, maar met camper altijd langer) om dus naar dezelfde camping als afgelopen jaar te reizen. Een camping die met de camper ideaal is, omdat er op loopafstand zoveel te doen is. Daarnaast is de rivier waar het aan ligt fantastisch fijn, zijn er twee zwembaden en is het er gewoon heel mooi. Altijd liefde voor de Ardeche gehad. Dat er vrienden van ons zijn maakt het feest voor ons en voor de kinderen natuurlijk compleet.

Vakantie kriebel is back.

De vakantie kriebel zit al in mijn buik. Een kriebel die ik vorig jaar niet altijd heb gevoeld, maar nu wel. De fijnste momenten van afgelopen jaar samen gevoegd met de lessen… maakt de voorpret nu af. Perrie organiseren, inpakken, laatste spullen aanschaffen. Ik heb zin in rijden in de Perrie, want als ik rij voelt het alsof ik door een hele grote bioscoop het prachtige landschap tegemoet rij. Franse dorpjes, lekkere kaas en worst… Franse marktjes, maar ook gewoon boodschappen doen in Frankrijk. Love de intermarche… Mijn lief en de mannen die gaan dammen bouwen en beestjes vangen… Camping eten en zelfs het ritje naar het toilet gebouw hoort er bij… Ultiem camping geluk…

Mocht je me nog niet volgen op Insta hou dan zeker mijn instagram in de gaten, want natuurlijk neem ik jullie mee. No worries ik deel echt alleen als ik daar zin in heb…

En no worries, op ons huis wordt gepast…. dus dat is veilig.

Volg:
Share:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.