Onze vintage Badkamer – Roomtour en inspiratie…

vintage badkamer

Onze badkamer… Nooit gedacht dat ik dit zou zeggen, maar een plek waar ik heel graag kom. Waar ik me rustig op kan maken in de ochtend, uren in bad kan liggen en de mannen lekker kan badderen. Ik vind het heerlijk om ook daar een fijne plek van te maken en onze vintage badkamer past helemaal bij ons…Een vintage stijl in je badkamer is voor iedereen mogelijk, of je nu een oude stijl meubels hebt of een mooie betonlook badkamer.

Droom badkamer gevonden

Alweer 2 jaar geleden liepen wij door ons huidige huis. Ons droom droom huis, zoals we het toen noemde. Iedere ruimte waar we binnen liepen werd ik meer verliefd op dit huis. Iedere ruimte was ik meer verbaasd over het feit dat de toenmalige bewoners het helemaal naar onze smaak hadden ingericht. Het voelde al meteen zo eigen…Toen we de badkamer eenmaal zagen, wisten we… Dit huis moet van ons worden. Hier wil ik wakker worden, mezelf opmaken, de kinderen badderen en ook zelf uren in bad liggen… Dit moest onze badkamer en ons huis worden.

vintage badkamer

Kom binnen in onze badkamer…

Als je binnenkomt zie je meteen dat we een ruime badkamer hebben. Heel fijn om je met zijn alle toch vrij te kunnen bewegen… Dat was in ons oude huis wel anders. De vintage sfeer, vind ik heerlijk, net zoals in de rest van ons huis. Niet te kitsch maar een goede combi.
De kleur op de muren en de stoere tegels maken het geheel sfeervol en stoerder. Echt een perfecte combi met het grijs van de tegels en het wit van het plafond.

vintage badkamer

Vintage badkamer kast

De donker grijze kast kochten wij via Marktplaats en schilderde ik zelf. Het is geen standaard meidenkast, maar ideaal door de vier grote lades en ook nog de grote deur. Hierin liggen onze handdoeken en onze voorraad aan shampoo, föhn en dat soort badkamer prullaria.

De mand is een rommelmarkt schat en is al met veel verschillend doeleinden gebruikt en hier staat hij ook weer top. De haakjes maakten we zelf. We kochten de materialen voor de kraantjes gewoon bij de bouwmarkt en wij vinden het heel leuk en stoer staan. We hebben ze ook in de wc beneden en in de keuken gebruikt.

Dit kleine emaille badje kocht ik tijdens onze laatste vakantie. Ik vind schatzoeken in Frankrijk altijd heel leuk en vooral als ik dit soort aandenkens mee naar huis kan nemen. Hij past perfect en de XL hydrofieldoeken van onze mannen zitten er nu in. Deze gebruiken wij nog steeds om ze mee af te drogen, ideaal.

Vintage wastafels

De wastafels wilde ik in het begin meteen vervangen. Niet omdat ik de wastafels niet mooi vind, maar er zit geen mengkraan op. Dus je hebt warm en koud water apart. Super irritant leek me, maar ik ben er nu aan gewend en het is eigenlijk wel prima. Naast mijn make up (IKEA) kastje zit er ook een verrassing achter de spiegel. Ideaal om dingen uit het zicht op te bergen. (het was maar goed dat de oude bewonder dit vertelden want dicht zie je echt niet dat er een kastje achter zit)

badkamer accessoires

Vintage badkamer accessoires

Ik wil niet teveel spulletjes los hebben staan, maar mijn collectie parfum staat natuurlijk wel heel mooi. Daarnaast bewaar ik mijn kwasten en een aantal make up essentials in de vintage hoge mokjes. Het staat leuk en zo zijn ze nog functioneel, je kan soms oude spulletjes voor zoveel andere dingen gebruiken.

Mijn lief heeft al zijn toiletspullen in zijn spiegelkastje, maar de spullen voor de mannen paste daar niet meer bij. Door ze samen in een leuk mandje te doen staat het niet slordig. Ik vond een mandje voor de mannen wel leuk, maar wilde wel dat het bij de rest zou passen, deze met jungle thema is perfect.

De wc is een wc…

Toch probeer ik die ook leuk aan te kleden. Wc rollen en allerlei vrouwelijk toilet spul uit het zicht en die mand past ook mooi bij de rest.
Het boek staat bij de wc, voor toen we bezig waren met zindelijkheidstraining van de spruit (net als de stickers op de muur)

vintage badkamer

Ons pronkstuk

Het hoekje van het bad is toch net een vintage look wellness… Dit is echt mijn favoriete plekje. Als je de hoek van de badkamer om loopt dan is dit echt een verrassing die er staat. Ik vind het heerlijk om hier in bad te gaan, maar ook de mannen zitten er graag in te spelen.

vintage badkamer

Je ziet het zo niet, maar in het bad ligt gewoon speelgoed. Het is een gezinshuis en dat moet het ook blijven. Dus krukjes voor de mannen om tanden te poetsen en een kruk om bij het bad te zitten, maar dus ook lelijk kleurrijk speelgoed. Dit ruim ik alleen op als ik zelf in bad ga en als het in bad ligt zie je het gelukkig niet zo goed.

Vintage badkamer aankleding

Eindelijk kwam ik toe aan het aankleden van de badkamer. Een spiegel van mijn oma, een oude spuitwater fles en uiteraard een kaarsje maken het helemaal af… Mijn lief gaat nog een plankje maken voor op het bad waar de Ipad makkelijk in kan…. Dan is het helemaal perfect, ik kom er niet meer uit….

Het hangmandje, is een oud groente- en fruitmandje voor in de keuken en komt van de rommelmarkt. In de badkamer past hij ook goed en hij is ideaal voor mijn haar spulletjes. Haarbanden, elastieken etc.
In de hoek daar zit overigens de douche. Ook heel fijn om die los te hebben van het bad.

Wil jij ook een vintage badkamer?

Heb je een modernere badkamer? Dan kun je ook prima met de aankleding het vintage sfeertje er in brengen. Juist de combi tussen industrieel en beton, maar ook het strakkere samen met oude items vind ik prachtig. Kijk eens verder dan alleen de bekende items voor in de badkamer, maar gebruik bijvoorbeeld een oude kast als badkamer meubel, of oude manden, spiegels of zoals ik oude kopjes of mandjes…. Juist die items bepalen ook veel van de sfeer in je badkamer.

De badkamer past ons perfect en zouden we precies zo uitgekozen hebben als we zelf mochten kiezen. We houden van het oude vintage stijltje en nu het helemaal aangekleed en gestyled is loop ik iedere keer helemaal blij de badkamer in en uit…

*#liefthuisad*

Volg:
Share:

2 Reacties

  • Liefthuis
   Auteur
   23 september 2019 / 16:08

   Aaah lief

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *