Ook vrouwen kunnen klussen…denk ik…

Als je me al even volgt dan weet je dat ik van klussen hou. Dat ik altijd 300 ideeën heb en als die zijn uitgevoerd er alweer 30 bij zijn gekomen. Meestal is het in huize Lief thuis het geval dat ik de plannen maak en dat mijn lief de uitvoering doet… De zin…”Schaaat, ik heb iets bedacht…’ betekent meestal een nieuw DIY project.

Mijn lief kan klussen, mijn lief kan veel maken en mijn lief kan bijna alles organiseren wat ik bedenk. Ideaal natuurlijk, maar dat moet anders. Ook vrouwen kunnen klussen, ook ik kan klussen…althans dat hoop ik. Ik heb mezelf voorgenomen dat ook ik het kan leren. Dus toen Black & Decker vroeg of ik een aantal tools wilde uitzoeken om te proberen, ging mijn DIY hart wat sneller kloppen.

Het ging sneller kloppen van enthousiasme en de eerste DIY’s schoten door mijn hoofd, maar het ging ook sneller kloppen van spanning. Kan ik dit wel en hoe moet dit?

Plannen
Ik bedacht een plan. Niet te ambitieus beginnen, nam ik mezelf voor, maar de plannen die al een paar maanden liggen voor de lamp in de woonkamer, die kon ik vast in mijn eentje uitvoeren. Of in ieder geval met wat hulp en aanmoediging van mijn Lief. Hij ging het me leren…. maar ik ging het doen.

And then there was light…
Lampen vind ik misschien wel het moeilijkste van mijn huis om aan te schaffen. Ik vind heel veel dingen niet mooi, maar daarnaast heb je er ook gewoon heel erg veel nodig en zijn ze best prijzig. In ons nieuwe huis hebben we een hele grote woonkamer en in onze zithoek was het nog erg donker. Er hangen al een bijna een jaar twee draadjes uit het plafond. Twee draadjes op de plek waar een lamp zou moeten hangen, maar ik ben kritisch. Dus ik ging er zelf maar een maken..

And then there was opbergruimte…
Ook hebben we nog een gigantische lege ruimte in onze woonkamer. Een kast is altijd al de bedoeling, maar we hebben nog geen mooie kast gevonden die helemaal passend is, dus gaan we ook deze zelf samenstellen. Oude kasten als een soort van mozaïek samen voegen tot een grote kast tegen de muur. Speels, in dezelfde stijl, maar toch anders. Helemaal blij, maar die kasten zijn natuurlijk niet vanzelf mooi. Dus ik ga ze zelf mooi maken…

Lampen klus
Ik wilde heel graag een soort theaterspots, maar ik kon nergens de goede vinden. Het was altijd net niet mooi. Via marktplaats kocht ik uiteindelijk twee echte theaterlampen, maar dan met een normale fitting. Deze moesten op een mooie houten plank bevestigd worden. Dus ging ik aan de slag… Mijn decoupeerzaag (yep het is echt MIJN decoupeerzaag en niet die van mijn lief) en mijn accu boor machine werden uitgepakt en ik ging aan de slag.

#madeforimaginations #BLACKANDDECKER

Moet ik hard duwen? Gaat hij vanzelf? Gaat hij hard, moet ik helpen? Geen idee had ik…. Maar ik wil dit ook kunnen dus na mijn marathon aan vragen ging ik aan de slag. Spullen klaar leggen en gaan… Ideaal trouwens dat al dit gereedschap op accu werkt, want als ik ergens een hekel aan heb is het gedoe met snoeren en stopcontacten die te ver weg zitten. Black and Decker, maken jullie ook föhns met accu? Dat lijkt me nou ideaal.

Les 1,2 en 3 geleerd…
Yep dames en heren ik heb mijn lesje geleerd. Ik heb geleerd hoe ik moet klussen… althans…de eerste klus is geklaard. Oow en de belangrijkste les die ik leerde…HAREN VAST…Gelukkig geen ongelukken gebeurd, maar ik kreeg deze tip van veel van jullie op instagram.

Het resultaat….
Zie hier het resultaat (en mijn blije hoofd) van onze mooie lampen. Zo zo blij mee. De kast wordt overigens ook prachtig, maar daar binnenkort meer over op mijn Instagram.

Viel het mee?
Ik kan makkelijk zijn. Ja, het viel mee. Zie je mij trots kijken??? Mijn decoupeerzaag liep soepel door het hout en mijn boor deed het werk vanzelf. Ik moest alleen even wijzen waar ze moesten zijn. Ik wil nog meer leren. Ik wil nog meer klussen. Al denk ik ook ik toch de hulp van mijn lief in blijf roepen, want het is natuurlijk toch wel makkelijk…of we doen het samen 🙂

 

#liefthuisad

Volg:
Share:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *